8.10.17

Βαδίζοντας προς το χάος

Δυστυχώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη οι Έλληνες ότι, η χώρα έχει εισέλθει στο τελευταίο....
στάδιο της κατάρρευσης της – οικονομικής,ενεργειακής , πολιτικής, κοινωνικής, δημογραφικής, καθώς επίσης πολιτισμικής. Επί πλέον ότι, δεν κινδυνεύει μόνο να μετατραπεί σε μία αποικία των δανειστών της στο
διηνεκές αλλά, επίσης, πως απειλείται όσο ποτέ μέχρι σήμερα η εδαφική της ακεραιότητα – από πολλές διαφορετικές πλευρές. Εάν το συνειδητοποιήσουν όλοι μαζί, υπάρχει ελπίδα για το μέλλον – αφού μόνο τότε ενεργοποιείται ολόκληρο το Έθνος απέναντι στους κινδύνους, ενώνεται, ακολουθούν σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό του σε εντυπωσιακό βαθμό και μεγαλουργεί. Εάν όχι, η κατάρρευση ολοκληρώνεται και το Έθνος διαλύεται ολοσχερώς, καταλήγοντας στα σκουπίδια της ιστορίας – λεηλατημένο, εξαθλιωμένο και ανίκανο να αμυνθεί απέναντι στις δυνάμεις που το ωθούν στην εξαφάνιση του.
Ως εκ τούτου, θεωρούμε σωστό να προειδοποιήσουμε τους Έλληνες ότι, πρέπει να πάψουν πια να έχουν ψευδαισθήσεις, πιστεύοντας πως η χώρα θα επανέλθει σε πορεία ανάπτυξης – με κατεστραμμένο παραγωγικό ιστό, με χρεοκοπημένες τράπεζες, με τα κόκκινα δάνεια στο ζενίθ, με διαλυμένο ασφαλιστικό σύστημα και με φόρους που μεταφέρουν την ιδιωτική περιουσία στις τράπεζες ή στο δημόσιο, με τελικό αποδέκτη τους πιστωτές. Πόσο μάλλον όταν στον προϋπολογισμό του 2018 αυξάνονται ξανά οι φόροι, ενώ η φοροδοτική ικανότητα των Πολιτών έχει εξαϋλωθεί.
Οι Έλληνες πρέπει να πάψουν επίσης να ελπίζουν πως με μία καινούργια κυβέρνηση θα λυθούν τα προβλήματα τους – αφού, εκτός του ότι θα πρόκειται για μία πολλαπλή επανάληψη του ίδιου πειράματος των μνημονίων, όπου ως γνωστόν θεωρείται ως ο ορισμός της ανοησίας κατά τον Αϊνστάιν, οι συνθήκες είναι κατά πολύ δυσμενέστερες σήμερα. Ακόμη χειρότερα όταν το ευρύτερο περιβάλλον της πατρίδας μας, ολόκληρος ο πλανήτης δηλαδή και όχι μόνο η Ευρώπη, ευρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, απειλούμενος από αλλεπάλληλα κραχ και κοινωνικές αναταραχές που θα τον βύθιζαν στο χάος – γεγονός που σημαίνει πως αρκεί μία μικρή σπίθα για να ξεσπάσει μία καταστροφική πυρκαγιά, με συνέπειες που είναι αδύνατον να προβλεφθούν.
Ολοκληρώνοντας, αυτοί που θεωρούν πως η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να υπογράψει ένα τέταρτο μνημόνιο (εμείς πιστεύουμε πως θα έχει ανάγκη από 5ο, 6ο κοκ.), πιθανότατα δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τις διαθέσεις των δανειστών – με την έννοια πως αμφιβάλλουμε σχετικά με το εάν θα είναι πρόθυμοι να μας δώσουν επί πλέον χρήματα, κυρίως επειδή δεν θα έχουν πια κανένα συμφέρον.
Αντίθετα, κάποια στιγμή θα τους συμφέρει η μετάβαση της χώρας μας στη δραχμή, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η μετατροπή των Ελλήνων σε δουλοπάροικους – δηλαδή, σε χαμηλού κόστους εργαζομένους των πιστωτών. Επίσης, για να μπορούν να αγοράσουν όλα όσα «πάγια» θα έχουν απομείνει (ακίνητα, οικόπεδα, νησιά, επιχειρήσεις κλπ.), έναντι υποτιμημένων δραχμών – οπότε να επιστρέψει η Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης, από την οποία όμως δεν θα έχουν πια κανένα απολύτως όφελος οι ιθαγενείς, αλλά οι νέοι ιδιοκτήτες της.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook