26.1.18

Καλύτερα η Ελλάδα να φύγει απο την ευρωζώνη (με το σωστό πρωθυπουργό)

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Η Ελλάδα είναι η πιο αδύνατη οικονομία της ευρωζώνης. Δυστυχώς τα χρόνια που πέρασαν απο....
κακές διακυβερνήσεις δεν απέκτησε τα εφόδια που έπρεπε και δεν προστάτεψε την μικρή βιομηχανία και παραγωγή που είχε όπως έπρεπε. Τα λεφτά των υποδομών φαγώθηκαν σε έργα βιτρίνας, σε ανοησίες,
σε παχυλούς μισθούς ημετέρων, σε ακριβές επενδύσεις εκτός Ελλάδας και σε οτιδήποτε που έφερνε εύκολο χρήμα στους κοτσαμπάσηδες, που έβγαζαν τα λεφτά τους έξω μαζί με τα κόκκινα δάνεια που πήραν. Τράπεζες, δικαιοσύνη, πολιτικοί, ΜΜΕ και Εκκλησία είναι ένοχοι.
Η Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη δεν μπορεί να διασωθεί, όχι γιατί δεν υπάρχουν κάποιες σωστές επιλογές αλλά επειδή στην εξουσία και στα δρώμενα παραμένουν επιδεικτικά αυτοί που την κατέστρεψαν. Αν δεν φύγουν αυτοί είτε μέσα είτε έξω απο την ευρωζώνη για τη χώρα δεν υπάρχει ελπίδα, ακόμη και αν το χρέος της για λίγο μείνει βιώσιμο.
Η χώρα χρωστάει πάρα πολλά χωρίς να ξέρει το πώς και το γιατί ενώ έχει τους πλέον ανήθικους και άχρηστους να αποφασίζουν για την τύχη της. Η ανταγωνιστικότητα της είναι μικρή σε σχέση με άλλες χώρες και αυτό δεν αλλάζει απο τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό θα την κάνει συνεχώς φτωχότερη μέσα στην ευρωζώνη. Οι επενδυτές που θα έρχονται στη χώρα δεν θα είναι μόνιμοι και θα βγάζουν τα λεφτά τους έξω. Τα κοιτάσματα δεν πρόκειται να δώσουν λεφτά. Έχουν ήδη καπαρωθεί. Οι επιτήδειοι έχουν ήδη μπεί μέσα και τρώνε. Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται με τα συμβόλαια που υπογράφονται. Κάποιοι άλλοι πάλι ξεπουλάνε τα πάντα και τρώνε μαζί με τα όρνια των αγορών. Το Υπερταμείο είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε ποτέ κατά μιας καταχρεωμένης και κατακλεμμένης χώρας. Μπροστά μας έχουμε ένα καλά οργανωμένο έγκλημα, στο οποίο συμμετέχουν οι θεσμοί της “δημοκρατίας” μας.
Με δεδομένα αυτά, η χώρα μέσα στην ΕΕ δεν έχει καμμία ελπίδα επιβίωσης. Θα φτωχαίνει συνέχεια. Καλύτερη λύση φαίνεται να είναι η εξοδος απο την ευρωζώνη. Με τον τρόπο αυτό η πολιτική πλέμπα θα μπορούσε να εξαφανιστεί. Μετά ίσως να βρεθεί κάτι. Πάντως ισχυρή δραχμή χωρίς δημόσια περιουσία δεν πρόκειται να υπάρξει και αυτό είναι μια εκόμη εγγύηση που καίει το πολιτικό ΧΘΕΣ με τους μέντορές του.
Το project Ελλάδα θέλει τον Ιαπωνέζο του. Αλλοιώς, το παιγνίδι σας θα γίνει κλάμμα.
zcode-gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook