4.2.18

Είμαστε ακόμη ζωντανοί…

Παλιγεννεσία. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να εκφράσει το συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα.
Ήταν ακομμάτιστο, αλλά η...
κυβέρνηση δεν το είδε.
Ήταν τεράστιο το πλήθος, αλλά η κυβέρνηση δεν το είδε.
Ήταν γιορτή της Δημοκρατίας, αλλά η κυβέρνηση δεν το είδε, δεν το κατάλαβε, δεν συμμετείχε.
Ήταν μια αυθόρμητη συγκέντρωση των Ελλήνων που είπαν ΟΧΙ στον αριστερό φασισμό και τον εθνομηδενισμό.

Αν το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ότι ήταν ό,τι πιο μαζικά και δυναμικά συγκλονιστικό έχουμε ζήσει εδώ και πολλά χρόνια, τώρα πήγαμε ακόμη πιο πέρα, σε μία απίστευτη εξανάσταση, σε μία ανεπανάληπτη «παγκοινιά» από κάθε σημείο της πατρίδας αλλά και του εξωτερικού (όπου υπάρχουν Έλληνες), σε μία συγκέντρωση πρωτόγνωρη ίσως για όλη τη σύγχρονη Ιστορία μας.

Περίπου δύο εκατομμύρια λαού που βούλιαξε την πρωτεύουσα κι έστειλε το ανένδοτο μήνυμα σε εχθρούς και «φίλους» ότι πλέον ξυπνήσαμε, ότι πια είμαστε εδώ και ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κρατικό ή παρακρατικό δωσίλογο και σε κανένα φανερό ή κρυφό εκπρόσωπο της ντόπιας και διεθνούς πολιτικής αλητείας να παίξει με τα ιερά και τα όσια του τόπου μας.


Και όλο αυτό έγινε εντελώς κόντρα στη «λογική» των καιρών, στη μακράν χειρότερη περίοδο της Ιστορίας μας, σε εποχή βαθιάς κρίσης και εκφυλισμού, αλλά συνάμα και σε εποχή κατάθλιψης, πλήρους παθητικοποίησης και μοιρολατρικής ιδιωτείας.

Σε μια εποχή που το σύστημα είχε πλέον σχεδόν εφησυχάσει ότι τίποτε πια δεν μπορεί να ξυπνήσει ένα λαό παρηκμασμένο και παραζαλισμένο μετά από τόσες δεκαετίες συστηματικού πνευματικού ευνουχισμού, εκπαιδευτικής αποσάθρωσης, γλωσσικής διάλυσης, ηθικής αποτελμάτωσης και νεοταξίτικης προπαγάνδας.

Και άφνω, ξαναβγήκαμε πάλι στους δρόμους, με σημαίες και με τραγούδια.
Εκεί που φαινόμασταν ιστορικά αμνησιακοί κι εθνικά απονευρωμένοι, χαμένοι μέσα στην απόλυτη σύγχυση, εθισμένοι πλέον στο να καταπίνουμε αμάσητα τόσα και τόσα νεοταξίτικα «προοδευτικά» σκουπίδια, ξυπνήσαμε ένα πρωί και βροντοφωνάξαμε πως είμαστε ακόμη εδώ!
Ναι, είμαστε ακόμη ζωντανοί!
Ζωντανοί και απέναντί τους...

Προς μεγάλη έκπληξη του Αλέξη, και των δικών του παιδιών, οι Έλληνες πολίτες απέδειξαν πως προσπέρασαν τους πολιτικούς και πως δεν συμφωνούν με όσα προγραμματίζονται εις βάρος της Ελλάδας. Δικαίωμα της κυβέρνησης να αγνοήσει όσα τους είπε ο ελληνικός λαός. Δικαίωμα της ιστορίας να συμπεριφερθεί όπως αυτή ξέρει σε εκείνους που προσπαθούν να την παραχαράξουν ή να την διαγράψουν και να την αγνοήσουν…
Ο λαός μίλησε και όποιος δεν τον ακούσει… ας πρόσεχε…

Νεκτάριος Δαπέργολας
Παναγιωτίδης Μάρκος

https://kostasxan.blogspot.gr/2018/02/blog-post_58.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook