17.2.18

«Ψευδείς ειδήσεις» (fake news)… όταν μια είδηση δεν είναι αρεστή στο υπερεθνικό κεφάλαιο

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Κάθε άνθρωπος εκτός του επαγγέλματός του
εκτελεί κάποια…
πνευματική δραστηριότητα, είναι δηλαδή
ένας «φιλόσοφος», καλλιτέχνης, καλαίσθητος, συμμετέχει
σε μια αντίληψη του κόσμου, διαθέτει μια συνειδητή
γραμμή ηθικής συμπεριφοράς, συμβάλλει στην υποστήριξη
ή στην αλλαγή της αντίληψης για τον κόσμο,
δηλαδή στη δημιουργία νέων τρόπων σκέψης»
 Antonio Gramsci, «Quaderni del carcere» (Τετράδια της φυλακής)
Στη....
«μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια» σωρηδόν τα σχέδια νόμου  για την «προστασία» των Ευρωπαίων πολιτών από τις «ψευδείς ειδήσεις» (Fake news) στα κοινοβούλια των χωρών της Ε.Ε. Στη Γαλλία, στην Ιταλία Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία –οσονούπω και στην Ελλάδα– οι Ευρωπαίοι πολιτικοί μας κι οι κυβερνήσεις βάλθηκαν να μας σώσουν και από τις ψεύτικες ειδήσεις.
Τα νομοσχέδια κι οι σχετικές προτάσεις νόμων που θα θωρακίσουν τον Ευρωπαίο πολίτη απέναντι στη διάδοση «ψευδών ειδήσεων» συνοδεύονται από αιτιολογική έκθεσηπου αναλύει τους σκοπούς των προτεινόμενων ρυθμίσεων, την αναγκαιότητα νομοθέτησης του «εγκλήματος ψευδών ειδήσεων» για την προστασία του πολίτη και της «δημοκρατίας».
Τι διαβολική σύμπτωση που αγγίζει τα όρια της συνομωσιολογίας… οι «αιτιολογικές εκθέσεις» λες κι έχουν γραφτεί από το ίδιο χέρι ή κάποιο φωτισμένο πνεύμα ενέπνευσε δεξιές κι «αριστερές» ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τη σωτηρία μας. Νομοθετήσεις από την ίδια μήτρα με το ίδιο περιεχόμενο: «Νομοσχέδιο για την προστασία του πολίτη από την αξιοπιστία και την ακρίβεια των πληροφοριών»!
Οι κύριοι της παγκοσμιοποίησης, η νέα τάξη, το υπερεθνικό κεφάλαιο νοιώθουν πως απειλούνται από την ανάπτυξη και τις προοπτικές της μη ελεγχόμενης πληροφορίας. Έτσι θέλουν το αποκλειστικό μονοπώλιο της πληροφορίας, το οποίο ελέγχουν απόλυτα με την δημοσιογραφική αργυρώνητη πορνεία και τα ΜΜΕ. Τρέμουν και δαιμονοποιούν την εναλλακτική πληροφόρηση και θεσμοθετούν ποινές χαρακτηρίζοντας τη μη ανεκτή πληροφορία ως «fake news» (ψευδείς ειδήσεις).
Να και πάλι η συνομωσιολογία… ο γνωστός πολυεκατομμυριούχος «φιλάνθρωπος» George Soros προανήγγειλε τους στόχους των «δημοκρατιών» της πολιτισμένης δύσης: The Guardian, 26 Gen;arh 2018: George Soros: Facebook and Google a menace to society(μια ομιλία-βίντεο για την προστασία μας από τον «φιλάνθρωπο» πολυεκατομμυριούχο: ΕΔΩ). Το είδαμε κι αυτό… «απειλή για την κοινωνία το Facebook κι η Google«… δύο «κοινωνικά δίκτυα» που προσφάτως ομολόγησαν πως λογοκρίνουν και μάλιστα στυγνά για το καλό μας, μιας και οι πολίτες σχολιαστές ξεφεύγουν από τον έλεγχό τους. Φίλτρα που εντοπίζουν λέξεις απειλητικές για την «παγκόσμια δημοκρατία» τους, όπως σιωνισμός, ιμπεριαλισμός, αποικιοκρατία κ.α.π. και διαγράφουν, φιμώνουν, αποκλείουν τους χρήστες. Δεν είναι τυχαία η ραγδαία άνοδος του αντίστοιχου Ρωσικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης σ’ ολόκληρο τον πλανήτη: πρόκειται για το  VK… απλό, καλαίσθητο, και με ελληνική γλώσσα, εύχρηστο και κυρίως δεν ασκεί λογοκρισία, δεν φιμώνει την είδηση, ήδη το χρησιμοποιούν εκατομμύρια πολίτες σ’ όλο τον κόσμο και σίγουρα εξουδετερώνει, αφοπλίζει, αχρηστεύει τις σχετικές προσπάθειες νομοθέτησης μέτρων φίμωσης κι αποκλεισμού των ειδήσεων για το καλό μας «Νομοσχέδιο για την προστασία του πολίτη από την αξιοπιστία και την ακρίβεια των πληροφοριών»!
Πάντα «συνωμοσιολογικά« μπορούμε να διαπιστώσουμε από επίσημες δηλώσεις, πρακτικές και δράσεις πως αυτός ο κύριος George Soros, ο  πολυεκατομμυριούχος «φιλάνθρωπος» σηκώνει στις πλάτες ένα μεγάλο φορτίο αγώνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον πλανήτη και κυρίως μπόρεσε να πείσει την «μεταρρυθμιστική αριστερά» μαζί με την «επαναστατική αριστερά«!
Ας δούμε ορισμένες από τις επίσημες δράσεις του αγωνιστή των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» Σόρος:
Υπό την προστασία του το Κίνημα «ανοιχτά σύνορα» γιατί η σωτηρία των ευρωπαϊκών χωρών κι η ανάπτυξή τους μπορεί να προέλθει από τους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες. Έτσι επωμίστηκε τεράστια κονδύλια χρηματοδότησης ΜΚΟ, αριστερών επαναστατικών οργανώσεων, «κοινωνικών καταλήψεων» για την επίτευξη αυτού του ανθρωπιστικού εγχειρήματος. Μάλιστα τον Ιούνη του 2016 ο εκατομμυριούχος «φιλάνθρωπος» καλέστηκε και μίλησε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το προσφυγικό πρόβλημα, καθώς ο Τζ. Σόρος είναι ιδρυτής και πρόεδρος του δικτύου Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society) και αυτοπροτάθηκε να αναλάβει το σύνολο της χρηματοδότησης του προγράμματος «ανοιχτά ευρωπαϊκά σύνορα» κι έχει προσφέρει 18 δισεκατομμύρια δολάρια.
Είναι ένθερμος υποστηρικτής του ιδιωτικού «νομίσματος» (ευρώ) που κάνουν χρήση τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κανείς ευρωπαϊκός κυβερνητικός πολιτικός σχηματισμός, δεξιός ή «αριστερός», δεν έχει εξηγήσει στους λαούς της ευρωζώνης την αναγκαιότητα εγκατάλειψης των εθνικών νομισμάτων τους και την ανάθεση εκτύπωσης έγχρωμου χαρτιού σε έναν ιδιωτικό φορέα, ούτε καν σε μια Τράπεζα των χωρών της ευρωζώνης, το όποιο απλό χαρτί δανείζονται από τον ιδιώτη και πληρώνουν τόκο 2,5%) και δίνει μάχες γι’ αυτό: Σόρος: Περήφανος που δώρισα 400.000 στερλίνες στην καμπάνια anti-Brexit!
Για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των ομοφυλοφίλων σε παγκόσμιο επίπεδο ο «φιλάνθρωπος» πολυεκατομμυριούχος έχει αναλάβει όλο το κόστος χρηματοδότησης των Gay Pride σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.
Ακόμη και το δικό μας, το εγχώριο gay pride είναι υπό την αιγίδα αυτού του καλού φιλάνθρωπου.
Συνεπώς είναι κατανοητή η δήλωση του αξιότιμου Πανεπιστημιακού καθηγητή κ. Τσακαλώτου από βήματος της βουλής πως η επιτυχία της παρέλασης είναι το ίδιο σημαντική με τα τότε συζητούμενα μέτρα που επέβαλαν οι δανειστές μας στον ελληνικό λαό. Γνώστης αυτού του σημαντικού παγκόσμιου αγώνα τα για ανθρώπινα δικαιώματα ο κ. υπουργός μας Τσακαλώτος, ως πολυταξιδεμένος κοσμοπολίτης μαρξιστής, ήθελε και από βήματος της βουλής να σηματοδοτήσει τον αγώνα των περήφανων Ελλήνων σ’ αυτό το τεράστιο εγχείρημα. Να μην είναι απούσα η Ελλάδα από αυτό το προσκλητήριο του «φιλάνθρωπου» πολυεκατομμυριούχου.
Το Γενάρη ξεκίνησε ένα νέο μεγαλειώδη αντιφασιστικό αγώνα εναντίον των «εθνικισμών» που απειλούν την παγκόσμια ειρήνη και φυσικά την υπεράσπιση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού του ονόματος των Σκοπίων, που απειλούνται από τους Έλληνες «εθνικιστές»… και  σημειώναμε «συνομωσιολογικά«: Προλεταριακός Πατριωτισμός ή αστικός κοσμοπολιτισμός;
Ο πολυεκατομμυριούχος «φιλάνθρωπος» George Soros διαθέτει και προσωπικό, ιδιωτικό «στρατό» εμπίστων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. 226 ευρωβουλευτές θεωρούμενοι έμπιστους για τον George Soros.
«Έμπιστοι σύμμαχοι που ήδη το απέδειξαν» στις ευρωομάδες τους, μαζί κι οι συνεργάτες τους, οι σύμβουλοί τους, υπηρεσιακοί παράγοντες… μας ενημερώνει η οργάνωση του Open Society7 Αντιπρόεδροιδεκάδες Συντονιστές Επιτροπών, μέλη 11 Επιτροπών, 26 μέλη Αντιπροσωπειών… και μεταξύ τους έξι (6) Έλληνες Ευρωβουλευτές συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των «έμπιστων» του Σόρος και κανείς τους δεν έχει μιλήσει, δεν έχει ασκήσει ένδικα μέσα εναντίον του «φιλάνθρωπου» εκατομμυριούχου στο βαθμό που τον χρησιμοποιούν παρά κι ενάντια στη δική του θέληση.
(Ο κατάλογος του ιδρύματος Σόρος «Open Society» με τους ευρωβουλευτές: ΕΔΩ)
Άραγε ποια είναι τα «fake news» (ψευδείς ειδήσεις) από τις οποίες θέλουν να μας σώσει το διευθυντήριο και οι δεξιές κι «αριστερές» κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
Ήταν «ψευδής είδηση» η θεατρική παράσταση κι ομιλία του Colin Powell στον ΟΗΕ (5 Φλεβάρη 2003), που μας έδειχνε ένα «φιαλίδιο» με λευκή πούδρα ώστε να πειστεί η διεθνής κοινή γνώμη για τα χημικά όπλα του Σαντάμ στο Ιράκ; Στρατιωτική επέμβαση, εκατομμύρια οι νεκροί, τερατογεννήσεις για τουλάχιστον τα επόμενα 100 χρόνια από τις βόμβες αποδυναμωμένου ουρανίου… Τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφική πορνεία έκαναν καλά τη «δουλειά» τους.
Ήταν «ψευδής είδηση» οι μαζικοί τάφοι στη Λιβύη του Καντάφι το 2011; «Fake news» με φωτογραφίες νεκροταφείων που είχαν ληφθεί μήνες πριν και προκάλεσαν την «εξέγερση». Αμέτρητοι νεκροί, χιλιάδες λαθραίοι μετανάστες στην Ευρώπη, από τη Λιβύη που κανένας δεν εγκατέλειπε για τις πλούσιες παροχές στους πολίτες από τον «δικτάτορα» Καντάφι και τα πετρέλαια της χώρας στις 7 αδελφές. Τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφική πορνεία έκαναν καλά τη «δουλειά» τους.
Ήταν «ψευδείς ειδήσεις» όλα όσα έντεχνα τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφική πορνεία μας σέρβιραν για να προετοιμαστούν οι στρατιωτικές επεμβάσεις «εξαγωγής δημοκρατίας» στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν;
Είναι «ψευδής είδηση» ότι περιγράφουν τα ΜΜΕ για τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας; Η «αριστερή» εφημερίδα «Il Manifesto» λογόκρινε τη χρυσή πένα της για τη Βενεζουέλα!
Είναι «ψευδείς ειδήσεις» ότι μας μεταφέρουν τα πιο επίσημα και κρατικά ελληνικά ΜΜΕ για τη Συρία, τα «χημικά του δικτάτορα Άσαντ; Τι μας σερβίρει Η ελληνική δημοσιογραφική πορνεία που έχει ονοματεπώνυμο!
Για να μην ξεχνάμε Από τον μικρό Αϋλάν… στον μικρό Ομράν… η αλήθεια!
Αλήθεια τι είδους ειδήσεις είναι ότι μας σερβίρουν επτά (7) ολόκληρα χρόνια για τη  Συρία: η δημοσιογραφική πορνεία σε διατεταγμένη Υπηρεσία…
Είναι «ψευδής είδηση» ότι περιγράφουν τα ΜΜΕγια τον «ψυχοπαθή δικτάτορα Κιμ» που κάθε τόσο δολοφονεί κι αυτούς που χασμουριούνται, ή τους ρίχνει τροφή στα σκυλιά; Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ για τη Λ.Δ. της Κορέας… 
Άραγε Θυμάστε το κοριτσάκι της Χίλαρυ από την Πιονγιάνγκ;

Είναι «ψευδής είδηση» ότι τα «έγκριτα κι εγκυρότερα» ΜΜΕ της δύσης (όπως η έγκυρη κι αριστερή «La Stampa», Μάης 2017) μας βομβαρδίζουν: “Μας δυναμώνουν τα αφρικανικά μικρόβια”!
Τα «πλεονεκτήματα» από το εμπόριο ανθρώπινων ψυχών, τους νέους σκλάβους που διαχειρίζεται το υπερεθνικό κεφάλαιο, ο Σόρος κι οι «ανθρωπιστικές» ΜΚΟ. Ας υποδεχτούμε παράνομους μετανάστες, είναι «φιλανθρωπία» και βοηθούν στην υγεία μας. Η «αριστερά» είναι πιο προωθημένη: «Όχι μόνον την οικονομία μας αλλά και το δικό μας ανοσοποιητικό σύστημα έχει ανάγκη των μεταναστών» κραυγάζει το γνωστό σ’ όλο τον κόσμο με αντίστοιχες εκδόσεις σε κάθε χώρα «left» (Non solo la nostra economia, ma anche il nostro sistema immunitario ha bisogno dell’apporto dei migranti)
Είναι «ψευδής είδηση» τα «Πλεονεκτήματα του ευρώ» που διδάσκουν στα σχολεία μας και τα Πανεπιστήμια μας οι καθηγητές σιτιζόμενοι με ευρωπαϊκά προγράμματα, που πληρώνει πάντα ο ίδιος ο λαός;
Είναι «ψευδής είδηση» η συγκλονιστική τοποθέτηση του Mario Monti στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιταλίας (La726 Σεπτέμβρη 2011): «Η μεγαλύτερη επιτυχία του ευρώ»;
Εξιδεικεύοντας. «Η Ελλάδα είναι περίπτωση Σχολής για το πως το ενιαίο νόμισμα τη βοήθησε να μετασχηματιστεί… Παρακολουθούμε τη μεγάλη επιτυχία του ευρώ και την πιο συγκεκριμένη μεγάλη επιτυχία του ευρώ». Mario Monti… δοτός πρωθυπουργός της Ιταλίας…
Από ποιες «Ψευδείς ειδήσεις» (fake news)… θέλουν να προστατεύσουν τους λαούς;
Κόσμος όμορφος κι αγγελικά πλασμένος…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook