6.6.18

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ

Οι Γερμανοί δεν μπορούν ποτέ να στήσουν αυτοκρατορία όσο και αν το προσπαθήσουν. Δύο φορές...
προκάλεσαν δύο παγκόσμιους πολέμους για να το επιτύχουν με τα όπλα και τη βία, αλλά απέτυχαν.
Τώρα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και τα παράθυρα που αφήνει η παγκοσμιοποίηση, αλλά και οι ευρωπαϊκές συνθήκες, για να στήσουν την αυτοκρατορία τους με οικονομικά μέσα. Όμως και πάλι θα αποτύχουν και ήδη οι Ευρωπαϊκοί λαοί, αλλά και οι Αμερικανοί τους έχουν πάρει είδηση.
Γιατί όμως αποτυγχάνουν;
Αποτυγχάνουν γιατί είναι σκληρά φύλα. Αντιλαμβάνονται την επιβολή τους επί των άλλων λαών ως μια βίαιη κατοχή. Ως απομύζηση του πλούτου τους. Όμως κανένας λαός δεν μπορεί να ανεχθεί αυτή την κατάσταση. Ούτε οι σφαγές, οι εκτελέσεις και τα κρεματόρια δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά, ούτε φυσικά ο σημερινός σκληρός οικονομικός εθνικισμός απομύζησης του πλούτου των άλλων λαών και η εξαθλίωσή τους.
Για να στηθεί και να μακροημερεύσει μια αυτοκρατορία δεν απαιτείται μόνο βία και κατοχή. Η νέα αυτοκρατορία, πρέπει να έχει να δώσει κάτι νέο, κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο σε σχέση με το παλιό που υπήρχε και βρισκόταν σε παρακμή. Η νέα αυτοκρατορία πρέπει να δίνει στους λαούς μια καλύτερη προοπτική σε σχέση με αυτή που ζουν.
Και αυτή η νέα προοπτική θα πρέπει να εμπεριέχει καλύτερη οικονομική κατάσταση, νέο αναπτυγμένο πολιτισμό, ειρήνη, ασφάλεια, συμφιλίωση των λαών κ.λ.π. Πάρτε το πιο γνωστό παράδειγμα του Μ. Αλεξάνδρου και των Ελλήνων (αλλά και όλων των άλλων αυτοκρατοριών που άντεξαν στο χρόνο). Μετέφερε νέο πολιτισμό, συμφιλίωσε τις περιοχές που κατακτούσε και τους υποσχέθηκε μια καλύτερη ζωή σε σχέση με την παρακμή της Περσικής αυτοκρατορίας. Το ίδιο ίσχυσε και με την επιβολή της αρχαίας Αθήνας κ.λ.π. Ακόμα και σήμερα οι ΗΠΑ κυριαρχούν, γιατί εκτός από τη βία προβάλλουν κάτι νέο στον πολιτισμό, στη δημοκρατία τους, στις τέχνες, τα γράμματα, την επιστήμη, στο διάστημα, τις ψηφιακές καινοτομίες, στην επιχειρηματικότητα κ.λ.π.
Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να κυριαρχήσουν οι Γερμανοί, γιατί διακατέχονται από βαθύ εθνικισμό και συνδέουν την κυριαρχία τους όχι με την προσφορά κάποιου νέου στοιχείου στην ανθρωπότητα, αλλά με την ικανοποίηση του δικού τους εθνικισμού τους και μόνο με εξαθλίωση των άλλων.
Πέτρος Χασάπης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook