11.9.11

Η αλήθεια για την 11η Σεπτεμβρίου

Το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, τα βλέμματα όλου του πλανήτη είχαν στραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τρεις δεκαετίες μετά την κατασκευή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, οι Δίδυμοι Πύργοι έπεφταν σαν...

χάρτινοι πύργοι.

Οι εικόνες καταστροφής από το τρομοκρατικό χτύπημα που μεταδίδονταν σε όλο τον κόσμο συγκλόνισαν εκατομμύρια ανθρώπους. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τις επιθέσεις να αποτελούν το γεγονός που σημάδεψε τη δεκαετία και την 11η Σεπτεμβρίου 2001 να καταγράφεται ως η πιο μαύρη ημέρα στη σύγχρονη ιστορία της Αμερικής.

Οι πολεμικές ιαχές της ρεπουμπλικανικής διακυβέρνησης Μπους δεν άργησαν μετά τη φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κηρύσσουν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και εισβάλλουν μαζί με τους συμμάχους τους στο Αφγανιστάν στο κυνήγι της Αλ Κάιντα και του Οσάμα μπιν Λάντεν. Έρχονται ο Άξονας του Κακού, το αμυντικό δόγμα προληπτικής δράσης, ο Πατριωτικός Νόμος. Στο βωμό της «αντεπίθεσης» καταστέλλονται πολιτικές ελευθερίες, σε καταστρατήγηση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου ανοίγουν οι διαβόητες φυλακές στο Γκουαντάναμο της Κούβας, κρατούμενοι βασανίζονται.

Σε πλήρη απαξίωση των Ηνωμένων Εθνών η κυβέρνηση Μπους εισβάλλει το 2003 στο Ιράκ με φόντο τα ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, σε μία επιχείρηση «απελευθέρωσης» που προκαλεί βαθιά ρήξη με την κατά Ράμσφελντ «παλαιά Ευρώπη». Η παγκόσμια οργή έχει διαδεχθεί πλέον την παγκόσμια αλληλεγγύη προς τις ΗΠΑ για την 11η Σεπτεμβρίου. Χιλιάδες ζωές χάνονται, τρισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται σε ένα πόλεμο που γίνεται παγίδα.

«Είμαστε όλοι Αμερικανοί» ήταν το αξέχαστο πρωτοσέλιδο του γαλλικού Monde μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Η υποστήριξη αυτή έχει πια εξαϋλωθεί.

Τα βασανιστήρια όμως στις φυλακές Αμπού Γκράιμπ του Ιράκ επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της διακυβέρνησης Μπους, που προσθέτει στο ενεργητικό της παράνομες παρακολουθήσεις, τις περίφημες έκτακτες μεταγωγές της CIA, απαγωγές και βάναυσες ανακρίσεις υπόπτων για τρομοκρατία σε μυστικές φυλακές τρίτων χωρών. Το κύρος των Ηνωμένων Πολιτειών καταβαραθρώνεται.

Αναμφισβήτητα ήταν το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα της εποχής με παγκόσμιες συνέπειες που άλλαξαν το ρου της ιστορίας και της καθημερινότητάς μας. Αλλά ήταν τα πράγματα όπως ακριβώς ακούσαμε και ακούμε από επίσημα χείλη...;

Εύλογα ερωτήματα & διαπιστώσεις
Οι 19 Σαουδάραβες και μη, ήταν πραγματικά οι αεροπειρατές που κατέλαβαν 4 αεροσκάφη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 ή απλά επιβάτες; Τα αεροσκάφη, οδηγήθηκαν από ανθρώπους στους στόχους ή από ηλεκτρονικό μηχανισμό (remote), το σύστημα GlobalHawk;
Οι δύο από τους "αεροπειρατές" του ενός από τα αεροσκάφη "Μπόινγκ" που έπεσαν στους δίδυμους Πύργους (WTC) στη Νέα Υόρκη, είχαν εκπαιδευτεί στο οδήγημα ελικοφόρων μονοκινητήρων αεροπλάνων στην Φλόριδα. Τεχνικά, ήταν αδύνατον να πιλοτάρουν "Μπόινγκ" 757 ή 767 ή γενικά τζετ.
Η κατάρευση των τόσο μεγάλων Πύργων δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση από τα καύσιμα, την κηροζίνη, που έλυωσαν... τσιμέντο και σίδερα, όπως επίσημα αναφέρθηκε. Χρειαζόταν 20πλάσια ποσότητα καυσίμων γιά να δικαιολογηθεί αυτή η θεωρία. Επίσης, ο τρόπος που κατάρρευσαν τα κτίρια (κάθετα, ομοιόμορφα) δείχνει ότι προκλήθηκε πιθανά από μικρές ελεγχόμενες εκρήξεις.
Τα ερείπια από τους Δίδυμους (τσιμέντα, σίδερα) καταποντίστηκαν γρήγορα γρήγορα στον Ατλαντικό, ίσως γιά να μην γίνουν οι απαραίτητες έρευνες που θα έδειχναν χρησιμοποίηση εκρηκτικών.
Η "τρύπα" στο Πεντάγωνο, ήταν μικρή, αδύνατον να προκλήθηκε από "Μπόινγκ", λέγεται ότι έγινε από πύραυλο.
Το αεροπλάνο στην Πενσυλβάνια, που λέγεται ότι πήγαινε να χτυπήσει τον Λευκό Οίκο, καταρίφθηκε και δεν έπεσε από μόνο του ή από "συμπλοκή επιβατών με τους αεροπειρατές".
Οι βιντεοκασέτες από τους χώρους αναμονής επιβατών και ελέγχου εισιτηρίων στο αεροδρόμιο "Λόγκαν" της Βοστώνης, απ΄όπου έγιναν οι "αεροπειρατίες", μυστηριωδώς, "χάθηκαν". Μόνο μία φωτογραφία, που έκανε τον γύρο του κόσμου, έμεινε με τους δύο Σαουδάραβες που αναφέρθηκαν ως αεροπειρατές (θα μπορούσαν να είναι κι επιβάτες). "Χάθηκαν" και οι μαγνητοταινίες με τις συνομιλίες πιλότων πύργων ελέγχου.
Υπήρξε έντονη δραστηριότητα Ισραηλινών κατασκόπων γύρω από τη Νέα Υόρκη τις ημέρες της τρομοκρατικής επίθεσης, οι οποίοι "πανηγύριζαν" βλέποντας τους δίδυμους Πύργους να καίγονται.
Γιατί οι αμερικανικές αρχές επέτρεψαν την επομένη των τρομοκρατικών επιθέσεων να φύγουν από την χώρα (Κεντάκυ, Τέξας) με πτήσεις "τσάρτερ" αεροσκαφών της Σαουδικής Αραβίας, περισσότεροι από 900 Σαουδάραβες (μερικοί μάλιστα συγγενείς του... Μπιν Λάντεν), που πηγαν στις δύο πολιτείες με ναυλωμένα μικρά αεροσκάφη από διαφορετικές πόλεις, αφού, υποτίθεται, είχαν διακοπεί οι πτήσεις αεροσκαφών στις ΗΠΑ και αφού σχεδόν όλοι οι "αεροπειρατές" ήταν Σαουδάραβες;
Οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ, με το παγκόσμιο κατασκοπευτικό δίκτυο, αποδείχτηκαν τόσο πολύ "γυμνές" και ανίκανες να προλάβουν το κακό ή έστω να υποψιαστούν ότι κάτι θα γίνει (;).
Τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 έδωσαν στις ΗΠΑ την αφορμή γιά εισβολή στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και στην δημιουργία στρατιωτικών βάσεων σε γειτονικές χώρες (ουσιαστικά γιά την προστασία της ροής του πετρελαίου). Επίσης, την αφορμή γιά την ψήφιση του αντιτρομοκρατικού νόμου (Patriot Act), που μετάτρεψε την χώρα από φημισμένη Δημοκρατία σε αστυνομοκρατούμενη ηγεμονία. Ακόμα, "δημιούργησαν" ένα νέο "εχθρό" (τον πρώην σύμμαχο, δημιούργημα των ΗΠΑ, Μπιν Λάντεν), γιά να δικαιολογηθούν μεγάλες αυξήσεις στις στρατιωτικές δαπάνες.
Αν δεν είχε γίνει ότι έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, θα ήταν οι ΗΠΑ τώρα στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, θα είχαν περιορίσει τις ελευθερίες του αμερικανικού λαού κ.λ.π.;

Η Επιτροπή γιά την 11η Σεπτεμβρίου και το "θέατρο"
Τα μέλη της ορίστηκαν από τον πρόεδρο Μπους γιά να εξετάσουν τα γεγονότα στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Γίνονται ακροαματικές διαδικασίες, καταθέτουν μέλη της τωρινής και προηγούμενης κυβέρνησης, αρχηγοί των Υπηρεσιών Ασφαλείας και άλλοι αξιωματούχοι.

Οι ακροάσεις (καταθέσεις) γίνονται δημόσια και μεταδίδονται -ζωντανά- τηλεοπτικά. Πλην όμως, όλες οι καταθέσεις, οι ερωτήσεις, οι αναφορές έχουν σχέση με το τι προηγήθηκε των μοιραίων γεγονότων. Η προσοχή του κόσμου στρέφεται (εξεπίτηδες;) στο αν είχε ενημερωθεί ο πρόεδρος γιά το επερχόμενο χτύπημα, αν οι Υπηρεσίες Ασφαλείας είχαν οποιαδήποτε πληροφορία κ.ά.

Το περίεργο είναι ότι ενώ η Επιτροπή, υπό τον ρεπουμπλικανό πρ. κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υερσέης κ. Κην, ερευνά οτιδήποτε έχει σχέση με την υπόθεση ίσαμε τις 10 Σεπτεμβρίου, δεν ασχολείται διόλου με το τι ακριβώς έγινε το πρωινό της επομένης... (Τζορτζ Tένετ, αρχηγός της CIA, στην Επιτροπή: "Οι ΗΠΑ ήταν στην πραγματικότητα απροστάτευτες όταν εκδηλώθηκαν οι επιθέσεις... Κάναμε λάθη")..

Οι "φήμες" γιά τους Ισραηλινούς
Πολλά έχουν γραφεί γιά τον αν είχαν ειδοποιηθεί ή όχι οι Ισραηλινοί που εργάζονταν στους δίδυμους Πύργους στη νέα Υόρκη να μην πάνε στην δουλειά τους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Δεν γνωρίζουμε αν κάτι τέτοιο αληθεύει ή όχι. Γεγονός είναι ότι ο αριθμός των θυμάτων ισραηλινής καταγωγής είναι πολύ δυσανάλογος του συνολικού αριθμού αυτών που εργάζοπνταν στους δίδυμους Πύργους. Δηλαδή, πολύ μικρός. Σύμφωνα όμως με όσαν είναι γνωστά ίσαμε σήμερα, όλα δείχνουν ότι κάτι ήξεραν οι Ισραηλινοί...

Επίσης, γεγονός είναι ότι οι μυστικές Υπηρεσίες του ισραήλ γνώριζαν ότι κάτι θα συνέβαινε εκείνη την ημέρα, αλλά δεν ειδοποίησαν τις αντίστοιχες των ΗΠΑ. Απλά, γιατί το νέο "Περλ Χάρμπορ", ήταν φυσικό να οδηγήσει τις ΗΠΑ σ' επιθέσεις σ' εχθρικές προς το Ισραήλ χώρες (Αφγανιστάν, Ιράκ), όπως κι έγινε. Σημασία έχει ότι τουλάχιστον 60 Ισραηλινοί συνελήφθηκαν αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου γιά κατασκοπία και άλλοι 140 γιά ύποπτες δραστηριότητες (τηλεοπτικό κανάλι FOX, 15 Δεκ. '01).

Στις 17 Οκτωβρίου, 5 εβδομάδες μετά τα χτυπήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βραβευμένης με το "Πούλιτζερ" εφημερίδας "Pottstown Mercury" (Πενσυλβάνια), δύο άνδρες, που η αστυνομία περιέγραψε ως μεσανατολίτες, συνελήφθηκαν και κρατήθηκαν στην πόλη Pottstown (κοντά στην Φιλαδέλφεια) επειδή είχαν φωτογραφίες των δίδυμων Πύργων και του κτιρίου Sears στο Σικάγο (λέγεται ότι ήταν κι εκείνο στόχος επίθεσης). Οι δύο άνδρες ήταν Ισραηλινοί που εργάζονταν σε μεταφορική εταιρία, ισραηλινών συμφερόντων.

Πρόκειται γιά τους Moshe Elmakias και Ron Katar. Επίσης, πέντε Ισραηλινοί, που εικάζεται ότι ήταν πράκτορες της "Μοσσάντ", συνελήφθηκαν την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στους δίδυμους Πύργους, στο Νιού Τζέρσεη, απεναντι από το κάτω μέρος του Μανχάτταν, όπου βρίσκονταν οι Πύργοι. Πρόκειται γιά τους: Sivan Kurzberg, τον αδελφό του Paul Kurzberg, Yaron Shmuel, Oded Ellner και Omer Gavriel Marmari. Πάνω τους βρέθηκαν 4.000 δολ., κόφτες και διαφορετικά -αρκετά- διαβατήρια.

Εκείνο το πρωί, έπαιρναν φωτογραφίες και βίντεο από τους φλεγόμενους πύργους κι έδειχναν χαρούμενοι, πανηγύριζαν. Οι πανηγυρισμοί τους, τράβηξαν την προσοχή των σοκαρισμένων γειτόνων, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές. Επίσημα οι πέντε δούλευαν γιά μεταφορική εταιρία, με ιδιοκτήτη Ισραηλινό. Ο γεν. πρόξενος του Ισραήλ στη Νέα Υόρκη, τους επισκέφθηκε στην φυλακή, σε αντίθεση με άλλους κρατούμενους, ύποπτους γιά το τρομοκρατικό χτύπημα, που ούτε καν δικηγόρο γιά μήνες τους επιτρεπόταν να δουν. 'Οπως έγινε γνωστό, επρόκειτο γιά δίκτυο Ισραηλινών κατασκόπων που καλύπτονταν ως εργαζόμενοι σε μεταφορικές εταιρίες, ισραηλινών συμφερόντων, γύρω από τη Νέα Υόρκη.

Δείτε το (πρόσφατο) ντοκιμαντέρ που ακολουθεί

http://oionoskopos.blogspot.com/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook