22.1.12

Η 17χρονη άστεγη που διεκδικεί το βραβείο της Intel για την οικογένειά της

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία που φανερώνει την...
δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Η 17χρονη αμερικανίδα Samantha Garvey είναι άστεγη και ζει μαζί με τους γονείς της σε άσυλο.

Ωστόσο η νεαρή, η οποία είναι άριστη μαθήτρια σε λύκειο της Νέας Υόρκης, έχει κάθε λόγο να ελπίζει για ένα καλύτερο αύριο για την ίδια και τους δικούς της, αφού μετά από πολύ σκληρή δουλειά κατάφερε να συμπεριληφθεί στους 61 τελικούς υποψήφιους για το βραβείο Intel Science Talent Search, αξίας 100.000 δολαρίων.

Η κοπέλα, που έχει ξεχωρίσει και σε άλλους διαγωνισμούς, όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει θαλάσσια βιολόγος και ελπίζει ότι με την έρευνά της και τις διακρίσεις της θα καταφέρει να βοηθήσει και την οικογένειά της. Ποτέ δεν το έβαλε κάτω:

"Μπορείς να κλαψουρίζεις και να παραπονιέσαι για τη ζωή σου αλλά τι θα καταφέρεις μ' αυτό;", λέει.

Η βραβευμένη εργασία της κοπέλας επικεντρώνεται στα μύδια, και η Samantha ανακάλυψε ότι τα μύδια είναι σε θέση να αναπτύξουν ένα πιο παχύ δέρμα αφότου έχουν επιβιώσει μιας επίθεσης.

Η πολιτεία ευαισθητοποιήθηκε από την ιστορία της και της προσέφερε επιτέλους μια στέγη, ενώ η εταιρεία AT&T της έδωσε μια υποτροφία αξίας 50.000 δολαρίων για τις έρευνές της...

Tην Τρίτη θα παραβρεθεί σε ομιλία του προέδρου Ομπάμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων...

Σε λίγο καιρό η κοπέλα θα μάθει εάν κατάφερε να περάσει στους τελικούς του διαγωνισμού, αν και η Samantha είναι ήδη μια μεγάλη νικήτρια και η ιστορία της αποτελεί πηγή έμπνευσης και ελπίδας για το μέλλον...http://www.mediagate.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook