6.5.14

Δεν πρόκειται να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση.



Ο κ. Βενιζέλος και τα στελέχη του, διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους πως αν δεν πάνε καλά στις ευρωεκλογές, η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ, τότε το ΠΑΣΟΚ θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Δεν ξεκαθαρίζει όμως τι ακριβώς εννοεί. Ποιο ποσοστό θεωρεί ότι είναι κρίσιμο;

Ας θυμηθούμε ότι τον ίδιο...
ακριβώς πολιτικό εκβιασμό προς το εκλογικό σώμα,

χρησιμοποίησε και ο κ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός, στις προηγούμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Και τότε ο κ. Παπανδρέου δεν ξεκαθάριζε τι ακριβώς θα θεωρούσε ως αποτυχία. Έτσι, μετά τις εκλογές πανηγύριζε ότι ο λαός ενέκρινε το μνημόνιο και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ακριβώς ισχυρίστηκαν και όλοι οι Ευρωπαίοι και ο τότε διευθυντής του ΔΝΤ Στρος Καν.

Την ίδια συνταγή εφαρμόζει και τώρα ο κ. Βενιζέλος, προκειμένου να ερεθίσει τα κομματικά αντανακλαστικά των απογοητευμένων και οργισμένων ψηφοφόρων του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ. Αν πετύχει ο εκβιασμός πέτυχε. Αν αποτύχει, θα βαπτιστεί η αποτυχία επιτυχία. Εκτιμούμε πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία, γιατί απλά αμέσως μετά θα πάψει να υπάρχει. ΠΑΣΟΚ και εξουσία είναι ένα και το αυτό.

Η κυβέρνηση θα κινδυνεύσει, όχι τόσο από το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά από την δυναμική που θα εμφανίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν το εκλογικό αποτέλεσμα δείξει ξεκάθαρα ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα αυτομολήσουν, το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί και φυσικά η κυβέρνηση θα πέσει.
http://hassapis-peter.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2346.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook