7.8.15

Ότι, κατακτήθηκε με αγώνες, με ιδρώτα ακόμα και με αίμα... Σήμερα καταστρέφεται με μια υπογραφή και ένα ναι σε όλα. Τόση κατάντια.


Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε;
Είναι υποχρέωση και καθήκον μας (κυρίως απέναντι στα παιδιά μας) να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, όχι για να....
φορτωθούμε με ενοχές και τύψεις, αλλά για να μοιραστούμε ευθύνες για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Δεν υπάρχουν σωτήρες και μαγικά ραβδάκια. Υπάρχουν όμως άνθρωποι με ιδανικά κι αξίες. Άνθρωποι με τεράστια δύναμη ψυχής και θέλησης που στα χέρια τους κρατούν τις τύχες τους. Αυτοί οι άνθρωποι είσαι εσύ, είναι αυτός, είναι ο γείτονας, είναι η φίλη σου, είναι ο καθένας που βάζει το ΕΜΕΙΣ πάνω από το εγώ. Να το θυμόμαστε. Αυτή, λοιπόν, η δύναμη είναι ο χειρότερος εφιάλτης όσων μας καταπιέζουν, μας εκμεταλλεύονται, μας εξαθλιώνουν και μας θέλουν ως δούλους. Να αντισταθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά... έτσι μόνο ανοίγουμε νέους δρόμους... προχωρώντας. Άλλωστε εκεί γεννιούνται και οι συνειδήσεις.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook