7.8.15

Βόμβα: η χρεωκοπία της Ελλάδας είναι σίγουρη


Με βάση άρθρο του αρθρογράφου του Forbes, Tim Worstall, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δυσμενής, σε τέτοιο βαθμό που η χρεοκοπία και το Grexit είναι προ των πυλών.

Στα...
λεγόμενά του τονίζει ότι, παρότι όλοι είχαν την εντύπωση ότι η ελληνική κρίση χρέους είχε λάβει τέλος, υπάρχουν βάσιμα στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό δεν έχει ισχύει καθόλου επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή τρέχουν δύο διαφορετικές διαδικασίες, που και οι δύο οδεύουν προς τη μη εξεύρεση λύσης με το Grexit και τη χρεοκοπία να κρούουν τη πόρτα.

Πρώτο στοιχείο αποτελεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο πράττει τα αναμενόμενα, δηλαδή η πειθαρχία στους κανόνες του.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μια συμφωνία η οποία δεν είναι βιώσιμη, κάτι που παραδόξως αγνόησε με βάση τα δύο τελευταία προγράμματα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Δεύτερο στοιχείο αποτελεί η βαριά επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, η οποία με τη σειρά της κάνει το ποσό για την αναγκαία ελάφρυνση χρέους ακόμη πιο υψηλό σε επίπεδο που ίσως κανείς να μην έχει τη δυνατότητα να το επωμιστεί.

Με βάση έκθεση του ινστιτούτου NIESR, το αναγκαίο ποσό ανέρχεται σε 100 δισ. ευρώ περίπου. Κλείνοντας ο αρθρογράφος καταλήγει στο ότι «δεν είναι προφανές ότι θα υπάρξει λύση», πέραν αυτής που έπρεπε να έχει συμβεί πριν από πέντε χρόνια: Grexit και χρεοκοπία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook