29.5.16

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΗΝ ΑΓΝΟΕΙΣ..


Ισως τελικά η μεγαλύτερη φτώχια του σύχρονου «ανεπτυγμένου» ανθρώπου είναι η έλλειψη της βασικότερης γνώσης που θα έπρεπε να είναι το αληθινο ευαγγέλιο για κάθε άνθρωπο. Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
Η άγνοια της ιστορίας είναι ίσως η βασικότερη αιτία αυτού του εξευτελισμού που βιώνουμε όλοι σήμερα.  Στη πατρίδα μας αυτή τη στιγμή συνυπάρχουμε με ανθρώπους που προέρχονται από...
άλλες πατρίδες. Χιλιάδες ανθρώπους που έχουν φτάσει από διάφορα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Ομως τι πραγματικά γνωρίζουμε για την ιστορία αυτού του πλανήτη? Η μέση ανατολή φλέγεται, το Ιράκ, η Λιβύη, ο Λίβανος, η Συρία,  η Παλαιστίνη… Στον Ευρωπαϊκό νότο στενάζει η Ελλαδα, η Ιταλία, η Ισπανία η Πορτογαλία…Αν κάποιος γνωρίζει στοιχειωδώς ιστορία αυτόματα θα νοιώσει πως αυτό που καίγεται σήμερα είναι όλο το κομμάτι του χάρτη που είναι η απαρχή του ανθρώπινου πολιτισμού… Καίγονται από το πόλεμο ή ασφυκτιούν από τη δυστυχία και την εξαθλίωση όλες εκείνες οι τοποθεσίες που κάτω από τα σπλάχνα τους κρύβεται το σπουδαιότερο κομμάτι της ιστορίας του ανθρώπινου γένους…
Αν κάποιος γνωρίζει ιστορία δεν μπορεί να βλέπει τη Βαγδάτη, τη Βυρητό, τη Δαμασκό να γίνονται ερείπια, τους ανθρώπους να σέρνονται σαν έρμαια ανάμεσα στις πέτρες, δεν μπορεί να βλέπει τα συσίτια τους χιλιάδες δυστυχισμένους στην Αθήνα , και να μην φέρει στο μυαλό του ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΖΛ ολόκληρων χιλιετιών, να μην αναρωτηθεί για το κλειδί του μυστηρίου, πως δηλαδή ήταν η ροή των πραγμάτων έτσι ώστε πάνω από τη γη να εξαφανίστηκαν τεράστιοι πολιτισμοί, που έδωσαν τα φώτα σε επιστήμες, γράμματα, τέχνες, εξερευνήσεις, στα μυστήρια του σύμπαντος,  αι έχουν γεμίσει από ανθρώπους εγκλωβισμένους σε κάθε είδους -ισμούς, φοβισμένους και άβουλους,  ανίκανους ακόμα και να κάνουν δυο απλοϊκούς συνδυασμούς στο μυαλό τους.
ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΗ Η ΓΝΩΣΗ? ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΦΩΣ? ΠΟΙΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ κι έφτιαξε ένα καινούργιο που το αποτέλεσμα του ηταν αυτό το αίσχος που βλέπουμε γύρω μας ?
Ποιος βομβαρδίζει ανελέητα σήμερα τα τελευταία απομεινάρια της μνήμης , εμποτίζοντας ταυτόχρονα για άλλη μια φορά, σκοτάδι στις ψυχές των ανθρώπων ?
Ας σκεφτούμε λοιπόν ποιοι είναι οι θεματοφύλακες του σκοταδισμού?
Ποιοι μισούν τη πρόοδο, την ελευθερία του πνεύματος, την ανάπτυξη?
Ποιοι έχουν την ικανότητα να αλλάζουν τα δεδομένα στο παγκόσμιο χάρτη μετατρέποντας τους ανθρώπους σε κοπάδια άνοα?
Ποιοι είναι Η ΚΑΤΑΡΑ του ανθρώπινου γένους και η καταδίκη του?
Πως γίνεται κράτη που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν γεμάτα αγόρια και κορίτσια που χόρεύαν ξέγνιαστα, ξενύχταγαν,  ερωτευόντουσαν, ακούγανε ότι μουσική γουστάρανε, σπουδάζανε,  αντί να προοδεύσουν ακόμα πιο πολύ, αντί να φθάσουν να επιλύσουν τα προβλήματά τους με βήματα προς τα μπροστά, πισωγύρισαν στο πιο άγριο μεσαίωνα? ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ? Γιατί τόσοι λαοί πάνω στο πλανήτη ζουν σκλαβωμένοι, και στην ιστορία τους ποιος εισέβαλε και τους άρπαξε ότι είχαν δικό τους μετατρέποντας τους σε δούλους κάποιου «θεόσταλτου» κατακτητή?
Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία ΠΟΙΟι ΦΡΕΝΑΡουν ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΛΑΟ ΦΕΡΟΥΝ?
Ποιος έχει οπλίσει τα χέρια με μίσος και φανατισμό από όσο πίσω μπορεί να πάει κανείς στα χρόνια και να το ψάξει.  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΟΣΚΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΟ ΤΟΥΣ? Γιατί κάηκαν οι αρχαίοι ναοί, οι βιβλιοθήκες, οι θησαυροί του αρχαίας γραμματείας, γιατί σφαγιάστηκαν εκατομύρια άνθρωποι σαν «άπιστοι» στη πορεία όλης της ανθρώπινης ιστορίας? Τι ήταν οι σταυροφορίες κάθε είδους? Πως αφανίστηκαν ολοκληροι λαοί από το χάρτη στο όνομα ποιοας δικαιοσύνης? Γιατί έχουν καεί στη πυρά, ή έχουν σφαγιαστεί, ή έχουν κρεμαστεί ή αποκεφαλιστεί εκατομύρια άνθρωποι που όρθωσαν ανάστημα σε κάθε είδους ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ?
Ποιοι δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης αν οι άνθρωποι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ?
Δε θα απαντήσω σε κανένα από τα ερωτήματα. Απλά ας σκεφθούμε, ας διαβάσουμε, ας αναλογιστούμε τη δική μας ιστορία στη δική μας πατρίδα, ας ψάξουμε και την ιστορία των άλλων, ας δούμε πίσω από κάθε πόλεμο, κάθε υποκίνηση σε σφαγές, σκοταδισμό, θάνατο.. ποιοι κρύβονται  τελικά και πως μέχρι σήμερα κατορθώνουν να κινούν τα νήματα όπως ακριβώς τους συμφέρει…
Και θα βρούμε την απάντηση. Είναι μπροστά στη μούρη μας. Οπως ήταν πάντα.
Και για να μην βιαστούν μερικοί να σκίσουν τα ιμάτια … ποοι είναι αυτοί τελικά που και στη φυσικότερη ανάγκη του ανθρώπου να ακολουθήσει τις επιταγές της ψυχής του και να αντιληφθεί ορατά και αόρατα, έβαλαν συρματοπλέγματα για να είναι ακόμα κι αυτή η η ύψιστη συμπαντική εξερεύνηση του υποκινούμενη και ναρκοθετημένη από την ώρα που θα ανοίξει τα μάτια του μέχρι που θα αποχωρήσει από αυτό το παράξενο ταξίδι ? Υπάρχουν άπειροι κόσμοι γύρω μας που μας περιμένουν να τους γνωρίζουμε, υπάρχουν δεσμά αόρατα που μας κρατάνε από τον να μην μπορούμε να τους αντιληφθούμε.  Και οι υπάρχει ένας διαχρονικός συνήθης ύποπτος που έχει αναλάβει εργολαβία στο να το καταφέρνει.
Υπάρχουν εκατομύρια άνθρωποι που μαρτύρησαν και μαρτυρούν….
Πότε θα αντιληφθούμε πως αυτό που μας εμποδίζει να προχωρήσουμε είναι μόνο η πίστη μας στο ψέμμα κι ο φόβος μας να ανακαλύψουμε την αλήθεια?
synithisypoptos


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook