6.6.16

Μήνυση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατέθεσε η ΛΑΕ...Μήνυση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατέθεσε η Λαϊκή Ενότητα, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως αναφέρει η ΛΑΕ,...

η μήνυση στρέφεται κατ' αρχήν ενάντια στις Διοικήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, στις Διοικήσεις των Τραπεζών, την Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς και κατά παντός άλλου υπευθύνου που θα αναδείξει η ανάκριση.

Η μήνυση μας στην εισαγγελέα Πρωτοδικών αφορά ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο, θα έλεγα ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία, δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι αναφέρεται «στο σκάνδαλο των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ιδίως στην τρίτη πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ υποστήριξε ότι το ελληνικό δημόσιο απώλεσε από την τρίτη ιδιαίτερα ανακεφαλαιοποίηση περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ περίπου 2 δισεκατομμύρια χάσανε τα ασφαλιστικά ταμεία και πολλά δισεκατομμύρια οι μικροεπενδυτές.

«Και αυτό γιατί; Για να περάσουν οι τράπεζες, οι δημόσιες τράπεζες, στα χέρια των κερδοσκοπιών κεφαλαίων, τα λεγόμενα funds, τα οποία τζάμπα, σε τιμές διασυρμού, βάλαν στο χέρι τις τράπεζες» συμπλήρωσε.

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για ληστεία και πρόσθεσε: «Έτσι περάσανε οι τράπεζες από το Δημόσιο, που έχασε την πλειοψηφία, στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια και τώρα αυτά τα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια δίνουν στον εαυτό τους σε άλλα funds, όλα τα κόκκινα δάνεια αλλά και τα πράσινα, δηλαδή όλη, σχεδόν, την ιδιωτική περιουσία».

Καταλήγοντας, σημείωσε πως η μήνυση έχει αδιάσειστη βάση, «είναι απολύτως στηριγμένη σε νομικά επιχειρήματα και επομένως αναμένουμε ότι θα ασκηθεί δίωξη για κακούργημα εναντίον όλων των υπευθύνων και σε όσους αποκαλύψει στη συνέχεια ως συνυπεύθυνους και συμμέτοχους η ανάκριση»...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook