9.7.16

ΠΩΣ Η ΕΕ «ΣΚΟΤΩΣΕ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Έχουν περάσει περίπου 6 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο και η χώρα παραμένει σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης και....
οικονομικής εξάρτησης από τους δανειστές της.
Ενώ υποτίθεται πως η ”βοήθεια” των δανειστών θα έδινε μία ”ανάσα” στην χώρα, βλέπουμε συνεχώς την ανεργία να αυξάνεται, να φτωχοποιούνται ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά, τους νέους να φεύγουν στο εξωτερικό, τις αυτοκτονίες να συνεχίζονται και την κοινωνία να παραμένει ”παγωμένη” και ανήμπορη να αντιδράσει μπροστά σε αυτή την λαίλαπα.
ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;
Η χώρα μας υποτίθεται ότι μπήκε στο Μνημόνιο για 2 βασικούς λόγους: 1. για να βελτιώσει τη χαμηλή της ανταγωνιστικότητα και να αυξήσει το ΑΕΠ της και 2. για να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της στοιχεία και ειδικότερα, το πρωτογενές της έλλειμμα και το δημόσιο χρέος.
Τι είδαμε όμως να συμβαίνει πραγματικά; Η ανταγωνιστικότητα, αντί να βελτιωθεί, επιδεινώθηκε. Το ΑΕΠ, αντί να αυξηθεί, μειώνεται συνεχώς λόγω της ύφεσης, το πρωτογενές έλλειμμα μειώθηκε μόνο πλασματικά, λόγω της στάσης πληρωμών του Ελληνικού Δημοσίου στο εσωτερικό της χώρας, ενώ το δημόσιο χρέος παρά τη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος, αυξάνεται δραματικά.
ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ
Όλο αυτό το διάστημα είδαμε την υπερφορολόγηση να αυξάνεται με δραματικό τρόπο. Οι κυβερνήσεις που πέρασαν απέτυχαν να πατάξουν την φοροδιαφυγή. Δεν εκμεταλλεύθηκαν σε καμία περίπτωση την λίστα Λαγκάρντ, Φαλτσιανί, ούτως ώστε να ”τσιμπήσουν” του μεγαλοκαρχαρίες που έβγαλαν, άλλοι με δόλιο τρόπο και άλλοι νομίμως τα χρήματα στο εξωτερικό. Έτσι λοιπόν προτιμήθηκαν οι οριζόντιες, τυφλές περικοπές, από τη στοχευμένη μείωση των δαπανών του δημοσίου. Η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις που πέρασαν δεν δημιούργησαν ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας των πιο αδύνατων, με αποτέλεσμα εκατομμύρια συνανθρώπων μας να βρίσκονται πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας.
Η ΕΕ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εξι χρόνια… τίποτε δεν έχει αλλάξει και τίποτε δεν είναι όπως παλιά. Το χρέος βρίσκεται σταθερά πάνω από 300 δισ. ευρώ, η ανεργία κινείται στα επίπεδα του 25%, ενώ πάνω από 600 χιλ. Ελληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό στην εξαετία, με τουλάχιστον 200 χιλιάδες να είναι νέοι, μορφωμένοι, εξαιρετικοί επιστήμονες.
Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Harald Schuman ηγήθηκε ενός εκτενούς ντοκιμαντέρ που προσπαθεί να ρίξει φως στα “σκοτεινά πλοκάμια” των ανθρώπων που βρέθηκαν πίσω από την τρόικα.
Διαβάζουμε από το news247:
Το ντοκιμαντέρ συνέχισε την έρευνα στην Αμερική και τα γραφεία του ΔΝΤ. Μιλώντας με τον Πάολο Νογοθέρα Μπατίστα, Βραζιλιάνος, γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, αποκαλύπτει πως το ΔΝΤ γνώριζε πως το χρέος δεν ήταν βιώσιμο. “Το ΔΝΤ δεν μπορούσε να δώσει οικονομική βοήθεια σε ένα κράτος, εφόσον το χρέος ήταν μη βιώσιμο. Τι έγινε; Αλλάξαμε τον κανονισμό, έτσι ώστε να μπορεί ο οργανισμός να παρέχει τη βοήθεια. Έμεινα έκπληκτος εκείνες τις ημέρες από την έλλειψη διαφάνειας της διαδικασίας”.
Αντίστοιχα ο Φιλίπ Λεγκρέν, πρώην σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε ξεκάθαρα πως όλο το σχέδιο αφορούσε στη σωτηρία των γαλλικών και των γερμανικών τραπεζών και όχι του ελληνικού λαού. “Ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν δεν ήθελε να επιβάλει απώλεια κεφαλαίων στις γαλλικές τράπεζες, δεδομένου και του γεγονότος πως προσέβλεπε σε μια υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλίας. Από την πλευρά τους οι Γερμανοί τραπεζίτες έπεισαν την Άνγκελα Μέρκελ πως θα ήταν δραματικό να χάσουν κεφάλαια” σημείωσε και συμπλήρωσε:
“Έτσι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα σαν αυτή να είχε μόνο παροδικά προβλήματα. Έτσι καταπάτησαν έναν από τους βασικούς κανόνες της συνθήκης του Μάαστριχ, τον κανόνα της μη διάσωσης. Αποφάσισαν να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα, όχι για να σώσουν τη χώρα, αλλά τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες”. Όπως σημειώνει το μέγεθος των απωλειών για τις τράπεζες σε άλλη περίπτωση θα ήταν 20 δισ ευρώ για τις γαλλικές και 17 δις για τις γερμανικές τράπεζες.
«Με άλλα λόγια», όπως καταλάβατε, δάνεισαν πολύ περισσότερα απ’ όσα μπορούσαν να διαθέσουν.
Η ”στήριξη” της Ελλάδας έδωσε ουσιαστικά τη δυνατότητα στη Γερμανία να «επαναπατρίσει» κεφάλαια τα οποία, σε περίπτωση κατάρρευσής τους, θα έχαναν οι ίδιες οι γερμανικές τράπεζες, οι οποίες θα έπρεπε ακολούθως να διασωθούν με χρήματα των γερμανών φορολογουμένων!
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ”ΛΕΝΕ” ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Η Ελλάδα, χωρίς ίχνος υπερβολής, γερνάει, πεθαίνει και αυτοκτονεί. Οι γεννήσεις περιορίστηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το…1932.
– Οι θάνατοι εκτοξεύτηκαν στο υψηλότερο επίπεδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
– Ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται.
– Οι αυτοκτονίες εμφανίζονται αυξημένες
– Το μερίδιο των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών στον συνολικό πληθυσμό της χώρας εκτοξεύεται και το μερίδιο των ανθρώπων ηλικίας κάτω των 14 φθίνει.
– Το 2012 η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε ρεκόρ θανάτων, τον μεγαλύτερο αριθμό σε ετήσια βάση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ιδού οι αριθμοί που επιβεβαιώνουν το συμπέρασμα:
1 Το 2009 ο πληθυσμός της χώρας εκτιμήθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ στα 11.305.118 άτομα: 5.597.465 άνδρες και 5.707.653 γυναίκες. Από αυτούς, οι Έλληνες υπήκοοι ήταν 10.350.334, οι υπήκοοι άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης 163.060 και οι υπήκοοι χωρών εκτός Ε.Ε. 791.724.
2 Το 2013, ενώ διανύαμε ήδη τον τέταρτο χρόνο ύφεσης , ο συνολικός πληθυσμός εκτιμήθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ στα 11.062.508 άτομα εκ των οποίων 5,413 εκατομμύρια άνδρες και 5,649 εκατομμύρια γυναίκες.
– Οι Έλληνες υπήκοοι μειώθηκαν από τα 10,35 εκατομμύρια στα 10,2 εκατομμύρια. Κυριότεροι λόγοι, η μετανάστευση (καθώς πλέον έχουν γίνει «εξαγωγείς» ανθρώπινου δυναμικού) και το αρνητικό ισοζύγιο των γεννήσεων ως προς τους θανάτους.
Κωδικός «Αυτοκτονίες»
Ερευνητές επισημαίνουν την άνοδο του αριθμού των αυτοκτονιών μεταξύ των ανδρών μετά την έναρξη της ελληνικής ύφεσης τον Οκτώβριο του 2008 (+13,1%), καθώς και τον Απρίλιο του 2012 (+29,7%), μετά την αυτοκτονία ενός συνταξιούχου απελπισμένου από τη λιτότητα σε μια πλατεία της Αθήνας. Η αυτοκτονία αυτή είχε συγκλονίσει τη χώρα.
Τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2012 ο μηνιαίος αριθμός των αυτοκτονιών έφθασε στο υψηλότερο σημείο που είχε παρατηρηθεί ποτέ τα 30 τελευταία χρόνια, με 62 και 64 αυτοκτονίες αντιστοίχως γι’ αυτούς τους δύο μήνες.
Αντίθετα τα χαμηλότερα επίπεδα στους ετήσιους απολογισμούς των αυτοκτονιών ανάγονται στις πιο ευνοϊκές οικονομικά περιόδους: Φεβρουάριος 1983 και Νοέμβριος 1999 (14 αυτοκτονίες).
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
♦ 2001: 334 αυτοκτονίες.
♦ 2002: 323 αυτοκτονίες.
♦ 2008: 373 αυτοκτονίες.
♦ 2010: 377 αυτοκτονίες.
♦ 2011: 477 αυτοκτονίες.
♦ 2012: 508 αυτοκτονίες.
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κ. Άννα Μαστοράκου ανέφερε ότι η αποσταθεροποίηση της οικονομίας, το υφεσιακό περιβάλλον καθώς και η οξεία δημοσιονομική προσαρμογή έχουν οδηγήσει σε:
• Μεγάλη μείωση του βιοτικού επιπέδου με 6,3 εκατ. στο όριο ή κάτω του ορίου της φτώχειας και 27% ποσοστό ανεργίας
• Απο-ασφάλιση του πληθυσμού με 3 εκατ. ανασφάλιστους
• Πρωτοφανής για τα Ελληνικά ιστορικά δεδομένα και εν καιρώ ειρήνης, μείωση της δημόσιας δαπάνης για την υγεία που υπερβαίνει το 35% το χρονικό διάστημα 2009-2015 (ισχυρό σοκ ακόμη και για τα πιο καλά δομημένα συστήματα υγείας).
• Επιδείνωση των δεικτών υγείας, ευθέως ανάλογη με την πτώση του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής και της παραγωγικότητας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ
Συγκλονιστικά ήταν τα στοιχεία που παρέθεσε ο καρδιολόγος κ. Βήχας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Μ.Κ.Ι.Ε. (Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού), που λειτουργεί από το Δεκέμβριο 2011, με συνολικό δίκτυο 290 εθελοντών και πάνω από 42.000 επισκέψεις ασθενών μέχρι τον Ιούλιο του 2015.
Τα στατιστικά στοιχεία που παρέθεσε υπερβαίνουν τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αγγίζουν τα επίπεδα δεδομένων γενοκτονίας: • Οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία υποχώρησαν δραματικά τα τελευταία χρόνια και υπολείπονται του 5% του ΑΕΠ της χώρας, όταν ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 8-9% του ΑΕΠ
• Παρατηρήθηκε αύξηση στις γεννήσεις νεκρών εμβρύων κατά 21% (2010-2012) και αύξηση περιγεννητικής θνησιμότητας ανά 1000 γεννήσεις κατά 0,15% (2012-2013)
• Αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας (βρεφών κάτω του έτους) ανά 10000 γεννήσεις κατά 1,1% (2010-2013) και της νεογνικής θνησιμότητας ανά 10000 γεννήσεις κατά 0,74 % (2012- 2013)
• Μείωση γεννήσεων στην Ελλάδα κατά 14% (2010-2013)και αρνητική σχέση γεννήσεων / θανάτων (2010-2013) με 660 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις το 2013, πρωτόγνωρο γεγονός για τα Ελληνικά στατιστικά δεδομένα.
Με λίγα λόγια σειρά των λεγόμενων προγραμμάτων προσαρμογής που επεβλήθησαν στην Ελλάδα, εξυπηρέτησαν μόνο στη δημιουργία μιας Μεγάλης Ύφεσης που όμοια της έχουμε να δούμε στην Ευρώπη απο την περίοδο 1923-1933.
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕ;
Η ΕΕ, δεν έχει πλέον την αίγλη του παρελθόντος. Οι Βρυξέλλες και η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων έχουν πλέον υποταχθεί στην γερμανική καγκελαρία.
Η Ευρώπη των Εθνών πλέον δεν υφίσταται, με αποτέλεσμα η Εθνική κυριαρχία να μειώνεται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα μια υπερσυγκέντρωση εξουσιών από την γραφειοκρατική ελίτ σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Φρανκφούρτη.
Η ΕΕ είναι ανήμπορη στο να αντιμετωπίσει όχι μόνο την οικονομική, αλλά και πολιτιστική και πνευματκή κρίση στην οποία έχει περιπέσει η Ευρώπη.
Η είσοδος εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, έχει πλέον περιλέξει τις καταστάσεις. Τα νέα ήθη και έθιμα που φέρνουν από την Μ. Ανατολή δεν συμβαδίζουν με τις ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες.
Οι ευθύνες είναι τεράστιες, ηγέτες πλέον δεν υπάρχουν. Άλλοι κωφεύουν, μπροστά στον φόβο της Μέρκελ και άλλοι είναι ακόμα προσκολλημένοι μπροστά στις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις.
Το αποτέλεσμα του Βrexit δίνει μία τεράστια πνοή και ελπίδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ακολουθήσουν και άλλοι λαοί και θα δώσουν ενα ακόμα ηχηρό ”χαστούκι” στο Βερολίνο.
Το φάρμακο που συνταγογράφησαν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες έχει αιμορραγήσει τον ασθενή και δεν θεράπευσε την ασθένεια.
‘Ωρα λοιπόν να αλλάξουμε γιατρό και φάρμακο…
Πληροφορίες: news247.gr, imerisia.gr, to pontiki.gr, healthreport.gr, ΕΛΣΤΑΤ
ithesis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook