8.7.16

Η Κύπρος ζητάει άρση των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας …Οι δικοί μας ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ;;



«Είναι αντιπαραγωγικές και επιτείνουν την οικονομική κρίση»
Σε μία περίοδο που η Ευρωπαϊκη Ένωση βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω της οικονομικής κρίσης ένα νέο...
μέτωπο δείχνει να απασχολεί τις Βρυξέλλες και αυτό δεν είναι άλλο από την διαφοροποίηση ολοένα και περισσότερων χωρών όσον αφορά στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία. Τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό της Κύπρου που ζήτησε να τερματιστούν άμεσα οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.
Συγκεκριμένα η Κυπριακή Βουλή με ψήφισμα της χθές, το οποίο εγκρίθηκε με 33 ψήφους των βουλευτών της αντιπολίτευσης ενώ 17 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ τήρησαν αποχή κάλεσε την κυβέρηση του Νίκου Αναστασιάδη να προχωρήσει στις απαραίτητηες διαδικασίες για τον τερματισμό των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία. Κάτι που προκάλεσε ήδη ικανοποίηση στη Μόσχα και δυσαρέσκεια στο Κίεβο. 
Το ψήφισμα καλεί επίσης όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην ουκρανική κρίση να συνεχίσουν τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση της κρίσης και να εφαρμόσουν πλήρως τη Συμφωνία του Μινσκ της 12ης Φεβρουαρίου 2015.
Στο κείμενο του ψηφίσματος αναφέρεται ότι η Βουλή, παρακολουθώντας με ανησυχία τη συνεχιζόμενη ένταση στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης και Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία προκλήθηκε κυρίως από την ουκρανική κρίση, και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στην ευρύτερη συνεργασία και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ όλων των κρατών της ευρωπαϊκής ηπείρου, εκφράζει ανησυχία για τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία, το τίμημα της οποίας συνεχίζει να πληρώνει ο λαός της χώρας.
Προστίθεται πως η Βουλή, διαπιστώνοντας ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ενωση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν αποδειχθεί αντιπαραγωγικές και σε καμία περίπτωση δεν βοήθησαν στην επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, αναγνωρίζει ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν επηρεάσει αρνητικά τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε μια περίοδο συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.
Δηλώνοντας ότι θεωρεί απαράδεκτες τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε Ρώσους υπηκόους και κυρίως σε μέλη της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γεγονός που εμποδίζει το διάλογο σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, και υπογραμμίζοντας πως σε αυτούς περιλαμβάνονται διαχρονικοί φίλοι της Κύπρου και σταθεροί υποστηρικτές του αγώνα μας για άρση της τουρκικής αδικίας σε βάρος του λαού και του τόπου μας, η Βουλή εκτιμά ότι η υποστήριξη από την κυπριακή Κυβέρνηση της πρόσφατης ανανέωσης των κυρώσεων αυτών στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των διαχρονικών σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, που υπήρξε σταθερός υποστηρικτής των δικαίων του λαού μας και συμπαραστάτης σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές τόσο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όσο και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.
Με το ψήφισμα η Κυπριακή Βουλή καλεί την Κυβέρνηση να εργαστεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για άρση των κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποδεικνύοντας τη χρησιμότητα του διαλόγου και την ανάγκη ειρηνικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς.
Περαιτέρω καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προβεί σε ενέργειες, ώστε να δημιουργηθεί το έδαφος για άρση των κυρώσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως προς την εξαγωγή των κυπριακών προϊόντων προς αυτή.
Καλεί επίσης την εκτελεστική εξουσία να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για άρση των κυρώσεων που πλήττουν Ρώσους υπηκόους και κυρίως μέλη της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
pronews.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook