9.12.16

Ραγδαίες εξελίξεις: «Κλείδωσαν» οι πρόωρες εκλογές – Πότε θα μας… πάει στις κάλπες ο Τσίπρας

Πολιτικό – και όχι μόνο – «αναβρασμό» πυροδότησαν οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τη...
χορήγηση εφάπαξ βοήθειας σε 1.600.000 συνταξιούχους, αλλά και «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά της πρώτης γραμμής σε Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.
Αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ανακινήθηκαν σενάρια εκλογολογίας, αλλά και διαρροές περί δυσαρέσκειας των δανειστών από τις εξαγγελίες
Κι όχι άδικα!
Τα σημερινά (09/12/2016) δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου είναι χαρακτηριστικά και δείχνουν ότι Μέρκελ και Σόιμπλε δεν είδαν με… καθόλου καλό μάτι την παροχολογία του Έλληνα πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι από την κυβέρνηση σχολίαζαν πως οι Ευρωπαίοι είχαν γνώση για τις εξαγγελίες.
Κυβερνητικές πηγές έλεγαν, επίσης, πως δεν τίθεται κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Φυσικά, ούτε κάτι τέτοιο ισχύει.
Το Newsbomb.gr, εδώ και μήνες, έχει αποκαλύψει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εφαρμόσει την τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης απέναντι στους δανειστές, σε περίπτωση που το Βερολίνο εμμείνει στη σκληρή στάση του απέναντι στη συζήτηση του ελληνικού χρέους. Κι έτσι συνέβη!
Είχαμε γράψει, ότι ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να απειλήσει ακόμη και με πρόωρες εκλογές. Αυτό ακριβώς έκανε, άλλωστε, χθες (08/12/2016) βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, με έναν, όμως, πιο… κομψό και έμμεσο τρόπο.
Τι θα συμβεί στη συνέχεια;
Εκτός απροόπτου, οι δανειστές θα κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά: Θα σκληρύνουν τη στάση τους.
Και τότε, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έχει καμία άλλη επιλογή από το να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με βασικό σύνθημα: «Θέλουμε να στηρίξουμε τους πολίτες που έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα από την κρίση, αλλά οι δανειστές μας ζητάνε νέα μέτρα. Δεν τα αποδεχόμαστε, και προκηρύσσουμε εκλογές».
Οι κάλπες, λοιπόν, «αχνοφαίνονται», όσο κι αν στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιμένουν να τις αποκηρρύτουν.
Θα είναι το Χειμώνα; Θα είναι την Άνοιξη;
Για την ώρα, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δείχνει πως το 2017 οι Έλληνες θα κληθούν να ψηφίσουν και πάλι!
newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook