ορισμένη προθεσμία, διαφορετικά θα τους επιβληθεί πρόστιμο 1.500 ευρώ σε πρώτη φάση.
Καλά να πάθουν, θα σκεφτεί κάποιος, οι «φοροκλέφτες». Για να δούμε όμως τις προϋποθέσεις:
1) Κατ’ αρχήν υποχρεωτικά θα πρέπει να βάλουν internet, για να συνδεθεί το POS. Επομένως κάτι θα πρέπει να τρώνε κάθε μήνα από εδώ και οι ιδιωτικές εταιρίες – πάροχοι.
2) Θα πρέπει υποχρεωτικά να ανοίξουν λογαριασμό όψεως σε μία τράπεζα, η οποία θέλει περί τα 38 ευρώ το εξάμηνο για δήθεν διαχείριση αυτού του λογαριασμού.
3) Θα πρέπει να πληρώνουν επιπλέον στην τράπεζα περί τα 10 ευρώ το μήνα (κάτι σαν ενοίκιο) για το μηχανάκι POS.
4) Σε κάθε συναλλαγή η τράπεζα θα εισπράττει προμήθεια περί το 1% από το πρώτο ευρώ, γιατί προφανώς κουράζονται τα κομπιούτερς με τις συναλλαγές των πολιτών.
5) Θα πρέπει να γίνεται ένας ελάχιστος τζίρος, διαφορετικά θα επιβάλλονται επιπλέον επιβαρύνσεις.
Δεν ξέρω πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα λειτουργήσουν στην πράξη τα POS, αλλά οι τράπεζες όμως, θα έχουν κάποιους σίγουρους «μακάκες» ώστε να εισπράττουν σίγουρα πάγια, άσχετα με το τι θα εισπράττει το κράτος.
Εντάξει είπαμε «κλέφτες» οι ελεύθεροι επαγγελματίες, σε σχέση με τους υπόλοιπους «αγγέλους» της κοινωνίας, αλλά εδώ ποιος ωφελείται; Το κοινωνικό σύνολο ή οι τράπεζες;
Ποιος λοιπόν κυβερνά αυτόν εδώ τον τόπο;
ΥΓ1. Γιατί δεν δημιουργείται ένας δημόσιος τραπεζικός φορέας ή δημόσιο ηλεκτρονικό πορτοφόλι, όπου όλα τα POS θα είναι συνδεδεμένα εκεί, χωρίς επιβαρύνσεις και από εκεί το δημόσιο θα εισπράττει άμεσα τους φόρους του; Ποιον κοροϊδεύουν επιτέλους; Δεν θέλουν απ’ ότι φαίνεται φόρους, μάλλον πελάτες στις τράπεζες θέλουν να στείλουν;
ΥΓ2. Όποιος ακόμα ευχαριστιέται που οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα γίνουν θύματα των τραπεζών, να το δει το θέμα του με κάποιον γιατρό.
hassapis-peter
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.