26.1.18

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ.

Θα προσέξατε όλοι προφανώς, ότι ολόκληρη η πολιτικοοικονομική άρχουσα τάξη της Ελλάδας, σοκαρίστηκε από το...
αυθόρμητο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Εκεί που νόμιζε ότι έχει το λαό «σούζα» στη γωνία, ξαφνικά διαπίστωσε ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένο.
Γιατί όμως έγινε αυτό. Γιατί δηλαδή έγινε ένα τόσο μεγάλο αυθόρμητο
συλλαλητήριο από το πουθενά και γιατί η άρχουσα παρασιτική τάξη πανικοβλήθηκε; Τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Η Ελλάδα είναι ένα ιστορικό εθνικό κράτος και όχι ένα αστικό εθνικό κράτος. Δηλαδή δεν είναι ένα κράτος που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες μιας μεγάλης ενοποιημένης αγοράς όπως αυτά που δημιουργήθηκαν στη Δ. Ευρώπη κατά τη βιομηχανική επανάσταση.
Τα ιστορικά εθνικά κράτη αντίθετα έχουν ως πυρηνική δύναμη ενότητας την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους, τη γλώσσα τους, τη θρησκεία τους και όχι τις γραμμές παραγωγής και κατανάλωσης προϊόντων. Να λοιπόν γιατί προσήλθε αυθόρμητα ο λαός στη Θεσσαλονίκη και θα προσέρχεται πάντα όταν θα κτυπάει το καμπανάκι κάποιου εθνικού θέματος. Γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η ιστορική του ύπαρξη, η εθνική του αξιοπρέπεια και η εθνική του υπερηφάνεια.
Όπως παρατηρούμε όλοι, αυτά τα ιστορικά εθνικά κράτη προσπαθεί να διαλύσει η παγκοσμιοποίηση (δηλαδή η διεθνής οικονομική ολιγαρχία) και όχι τα αστικά εθνικά κράτη. Γιατί απλά, η ίδια η παγκοσμιοποίηση είναι δημιούργημα των αστικών εθνικών κρατών, τα οποία ουδόλως νοιάζονται για ιστορίες κ.λ.π. παρά μόνο ως τουριστική ατραξιόν. Επομένως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα αστικά εθνικά κράτη, τα οποία συμπορεύονται μαζί της. Η επιδίωξή της είναι να διαλύσει τα ιστορικά εθνικά κράτη.
Δυστυχώς για την Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλα ιστορικά εθνικά κράτη, ενώ ο απλός λαός αισθάνεται αυτή την ιστορικότητα ως συστατικό στοιχείο της ενότητάς του, τουναντίον η παρασιτική και διεφθαρμένη άρχουσα τάξη του ουδόλως ενδιαφέρεται γι’ αυτό. Την ενδιαφέρει μόνο η συνταύτιση των συμφερόντων της με τα διεθνή συμφέροντα.
Ιδού λοιπόν και ο πανικός της. Ενώ θεωρούσε το λαό δεδομένο και φοβισμένο στη γωνία, μέχρι να του τα αρπάξει όλα, ξαφνικά διαπίστωσε ότι η χρόνια προπαγάνδα της, δεν έχει σταθεί ικανή ακόμα να ξεριζώσει μέσα από τις ψυχές των Ελλήνων την ιστορικότητά τους.
Όλοι πλέον, ακόμα και από τα ΜΜΕ, προφητεύουν ότι ο επίλογος των μνημονίων ενδέχεται να είναι εθνικός ακρωτηριασμός. Γι’ αυτό και η άρχουσα τάξη πανικοβλήθηκε. Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση, φοβάται ότι θα τα χάσει όλα από την οργή του λαού.
Πέτρος Χασάπης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook