2.2.18

Σοκ και δέος

Άρης Οικονόμου
Οι Έλληνες αγωνίζονται απελπισμένα να διαφυλάξουν τα σπίτια τους από τους κερδοσκόπους, αδυνατώντας να πληρώσουν τα χρέη τους – ως αποτέλεσμα της κατακόρυφης πτώσης των εισοδημάτων τους, της ραγδαίας ανόδου των φόρων και της απώλειας των θέσεων εργασίας τους, χωρίς να φταίνε οι ίδιοι.

Επικαιρότητα

Στην Ελλάδα εφαρμόζονται μνημόνια πιο ....
αυστηρά από ποτέ, παρά την τεκμηριωμένη, παταγώδη αποτυχία τους, η οποία θεωρείται ως η κορυφαία στον πλανήτη. Ως εκ τούτου, πάνω από το 70% των νέων θέλουν να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, το 51% των νοικοκυριών στηρίζονται στις μειωμένες συντάξεις και το 75% των ανέργων ευρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας ανεργίας. Φυσικά ελάχιστοι επισκέπτονται τους γιατρούς για προληπτικούς λόγους, οι θάνατοι έχουν υπερβεί κατά πολύ τις γεννήσεις, ενώ το προσδόκιμο ζωής θα μειωθεί σε βαθμό που δεν φαντάζεται κανείς σήμερα – όπως έχει συμβεί σε όλες τις χώρες που εισέβαλλε το ΔΝΤ.
Μέσα σε αυτό το χάος, οι άνθρωποι αγωνίζονται να διαφυλάξουν τα σπίτια τους από τους κερδοσκόπους, αδυνατώντας να πληρώσουν τα χρέη τους – ως αποτέλεσμα της κατακόρυφης πτώσης των εισοδημάτων τους, της ραγδαίας ανόδου των φόρων και της απώλειας των θέσεων εργασίας τους, χωρίς να φταίνε οι ίδιοι. Την ίδια στιγμή το εχθρικό κράτος τους κατάσχει καθημερινά τραπεζικούς λογαριασμούς και τους πολεμάει ασύστολα με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς – για να παρακάμψει τις «καταλήψεις» των δικαστηρίων και των συμβολαιογράφων. Έτσι αναζητούν απεγνωσμένα να βρουν άλλους τρόπους – όπως είναι η σύσταση εταιρειών διαχείρισης δανείων με συνεταιριστική μορφή, υπό την αιγίδα των δήμων.
Από την άλλη πλευρά οι Τούρκοι απειλούν όποιον Έλληνα θελήσει να πάει στα Ίμια, ενώ οι Σκοπιανοί έχουν αποθρασυνθεί εντελώς – ισχυριζόμενοι πως αυτοί είναι οι πραγματικοί Μακεδόνες, ενώ ο Μ. Αλέξανδρος μιλούσε τη δική τους γλώσσα! Κυκλοφορούν δε χάρτες σε επίσημες συγκεντρώσεις που φτάνουν μέχρι τη Θεσσαλία – ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να συνομιλεί μαζί τους, επειδή αυτό της επιβάλλουν οι ξένες δυνάμεις.
Παράλληλα, η εισβολή των παράνομων μεταναστών συνεχίζεται, όπως επίσης η σταδιακή κατάληψη της χώρας από ξένους – αφού δεν τολμάει πια κανένας Έλληνας να πλησιάσει το βράδυ ούτε το άλσος της Κηφισιάς, στο οποίο κυκλοφορούν ανενόχλητες συμμορίες ξένων εθνικοτήτων που δεν σέβονται τίποτα και κανέναν.
Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη της χώρας συνεχίζουν να επιδεινώνονται, ενώ τα οδυνηρά τους αποτελέσματα θα φανούν αργότερα – αφού όπου δεν γίνονται επενδύσεις και δεν συντηρούνται τα σπίτια, οι δρόμοι ή τα μηχανήματα, η κατάρρευση αργεί μεν, αλλά είναι νομοτελειακή. Το απίστευτα θολό αυτό τοπίο συμπληρώνεται από την πλήρη έλλειψη μελλοντικών προοπτικών, όσο αισιόδοξος και να είναι κανείς – αφού το μόνο που διακρίνεται είναι η σταδιακή υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, καθώς επίσης ο εδαφικός διαμελισμός της χώρας, για να μπορούν να ελέγχονται καλύτερα οι Πολίτες της.
Η είσοδος των ξένων και η δημιουργία μίας πολυπολιτισμικής κοινωνίας, εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό – επί πλέον την «επάνδρωση» των επιχειρήσεων που θα αφελληνισθούν με φθηνό και υπάκουο εργατικό δυναμικό, το οποίο δεν θα έχει κανένα λόγο να επαναστατεί αφού οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν είναι ασφαλώς όπως στη Συρία, στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ.
Υπάρχει λύση για όλα αυτά; Μπορεί να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξαφανισμού της Ελλάδας ως Έθνους; Σίγουρα, αλλά μόνο εάν δραστηριοποιηθούν όλοι μαζί οι Έλληνες, αποφασίζοντας να αγωνισθούν για την πατρίδα τους και για τα παιδιά τους – ξυπνώντας από τον παθητικό λήθαργο των τελευταίων ετών.
analyst.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook