5.2.18

Ζαλισμένη η κυβέρνηση από το συλλαλητήριο - Σπασμωδικές αντιδράσεις και δηλώσεις

Όταν οι ίδιοι οι Sunday Times ανέφεραν πως η Πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε από αγανακτισμένους πολίτες εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης στο Σκοπιανό και το BBC έκανε λόγο για «μαζικότατη ελληνική διαδήλωση για το όνομα της Μακεδονίας» και στο Μέγαρο Μαξίμου προσποιούνται ότι «δεν είδαν τίποτα» και υποβαθμίζουν το αριθμητικό μέγεθος του συλλαλητηρίου τότε έχουμε μια κυβέρνηση η οποία βρίσκεται πλέον σε αντίθεση με τον ελληνικό λαό.
Είναι σαφές ότι έχουν ζαλιστεί κυριολεκτικά από τα γεγονότα και για αυτό έχουμε σπασμωδικές δηλώσεις και αντιδράσεις
Εντω μεταξύ οι....
διαψεύσεις της ανακοίνωσης της ΕΛΑΣ από πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό, αλλά και από την ίδια την ΠΟΑΣΥ, έρχονται για να επαναφέρουν την πραγματικότητα την οποία η κυβέρνηση πεισματικά επιχειρεί να την αγνοήσει μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι... Αμερικανοί!
Ευθέως για «μαγείρεμα» των εκτιμήσεων της ΕΛΑΣ για το πραγματικό πλήθος που συγκεντρώθηκε χθες στην πλατεία Συντάγματος στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία καταγγέλλει η ΠΟΑΣΥ.
«Λανθασμένες οι εκτιμήσεις της αστυνομίας για το σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Το ίδιο έγινε και στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε στον FOCUS 103,6, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Θεόφιλος Παπαδάκης.
Σημείωσε μάλιστα πως δεν ευθύνεται για τα νούμερα ο απλός αστυνομικός κόσμος, αλλά οι εντολές που λαμβάνουν ορισμένοι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ από τον κ. Τόσκα.
Σε ομολογία-παραδοχή η οποία διαψεύδει σε ποσοστό 350% την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ περί 140.000 συγκεντρωθέντων προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας.
Συγκεκριμένα είπε ότι στην συγκέντρωση ήταν 550.000 άνθρωποι. Φυσικά και αυτό το νούμερο αντιστοιχεί περίπου στο μισό του πραγματικού αλλά τουλάχιστον ήταν πιο σοβαρό από αυτό που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΑΣ.
Συγκεκριμένα είπε ότι «500.000 με 550.000 πολίτες πήραν μέρος στο χθεσινό συλλαλητήριο»
Δηλαδή η κυβέρνηση επιχειρεί να προχωρήσει την πολιτική της αυτοκτονία παρά το γεγονός ότι το αφήγημά της έχει κατατροπωθεί εν τη γενέση του.
Ο Νίκος Κοτζιάς προσβάλλει την νοημοσύνη όλων μιλώντας για «εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών που έκαναν την επιλογή τους» θεωρώντας δηλαδή ως υποστηρικτές του όλους αυτούς που δεν συμμετείχαν.
Όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση θα συνεχίσουν την καταστροφική για αυτούς διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό. «Όχι μόνο η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, αλλά συνεχίζεται ενισχυμένη, λόγω της έμμεσης υποστήριξης της συντριπτικής πλειονότητας του κόσμου», είπαν κυβερνητικοί κύκλοι από την Κυριακή αργά το απόγευμα.
Ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρώσει το πακέτο συμφωνίας, το οποίο θα "μεταφέρει" μέσα στον Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια μίας συμβολικής επίσκεψης στα Σκόπια και στο αναβαπτισμένο αεροδρόμιο (από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «αεροδρόμιο φιλίας»).
Ακόμα όμως και το Gornamakedonija δεν είναι διαθέσιμοι στα Σκόπια να το αποδεχτούν. Ο ελληνικός λαός δε, δεν θέλει ούτε να ακούει για σύνθετη ονομασία. Άλλωστε ένα δημοψήφισμα θα το αποδείκνυε αμέσως.
Το ΥΠΕΞ ισχυρίζεται ότι η δέσμη ιδεών που παρουσίασε ο Νίμιτς και βγήκε στη δημοσιότητα, απέχει πολύ από αξιοπρεπή λύση για το θέμα του ονόματος. Σύμφωνα με τα έγγραφα του σχεδίου, η υιοθέτηση μιας νέας και μόνιμης ονομασίας για την ΠΓΔΜ θα ισχύει erga omnes τόσο διεθνώς όσο και στο εσωτερικό της χώρας, συνδέεται ευθέως και μόνο με την ένταξη του γειτονικού κράτους στην ΕΕ. Στην πρόταση του δεν υπάρχει αναφορά σε υποχρεωτική αλλαγή του Συντάγματος.
Εν ολίγοις η λύση που προωθείται είναι μη αποδεκτή από την κοινή λογική. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται έτοιμος να την προωθήσει αλλά το ζήτημα είναι ποιος θα την ψηφίσει;
Όποιος την ψηφίσει υπογράφει το πολιτικό του τέλος.
http://www.pronews.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook