30.3.11

"Επτάψυχος" ο Μ. Καντάφι: Γενική αντεπίθεση & σφυροκόπημα!


Οι κυβερνητικές δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι εκτελούν από τα ξημερώματα γενική αντεπίθεση κατά των επαναστατών στην προσπάθειά τους να ανακαταλάβουν το έδαφος που έχασαν τις..... προηγούμενες ημέρες όταν αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν λόγω των σφοδρών αεροπορικών επιθέσεων. Το αποτέλεσμα ήταν οι επαναστάτες να...
υποχωρήσουν σε όλο το εύρος του παραλιακού μετώπου και να οπισθοχωρήσουν προς την πόλη Μπιν Τζαουάντ, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείου Reuters.

Στην αντεπίθεση συμμετέχουν άρματα μάχης Τ-72, αυτοκινούμενα πυροβόλα Palmaria των 155 χλστ., ρωσικά ελαφρά αυτοκινούμενα πυροβόλα των 122 χλστ., ΤΟΜΑ BMP-1 και δίδυμα ZSU 23-2, τα οποία αναφέρεται ότι παρέχουν υπστηρικτικά πυρά.

Όταν άρχισε η επίθεση, οι εξεγερμένοι καλύπτονταν πίσω από αμμόλοφους, για να απαντήσουν στα πυρά, όμως παραιτήθηκαν έπειτα από λίγα λεπτά, ανέβηκαν στα φορτηγά τους και απομακρύνθηκαν βιαστικά προς το Μπιν Τζαουάντ, που βρίσκεται περίπου 150 χλμ. ανατολικά της Σύρτης, που είναι η γενέτειρα του Καντάφι.

Η υπεροχή των δυνάμεων του Καντάφι έγγειται κυρίως στο πυροβολικό όπου με 444 αυτοκινούμενα πυροβόλα, αλλά και δεκάδες αυτοκινούμενοι εκτοξευτές BM-21. Μια υπεροχή που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να εξουδετερώσουν τα δυτικά μαχητικά κρούσης. Σημειώνεται ότι το πυροβολικό έπαιξε κρίσιμο ρόλο και στον πόλεμο της Γεωργίας το 2008, όταν η συντριπτική ρωσική υπεροχή (1.700 πυροβόλα διέθετε η τοπική ρωσική στρατιά) διέλυσε τις γεωργιανές θέσεις και ανέτρεψε το αρχικό πλεονέκτημά τους.

Κατά την υποχώρησή τους οι επαναστάτες, βάλλονταν από μονάδες πυροβολικού των κυβερνητικών. Μάλιστα οι διοικητές των επαναστατών που ασχολούνται περισσότερο με το να μοιράσουν το πετρέλαιο από τις πετρελαιοπηγές που έχουν καταλάβει και δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι περιμένουν «τα πυρά των αεροπλάνων του Σαρκοζί», για να ανακτήσουν το στρατιωτικό πλεονέκτημα και να προχωρήσουν εκ νέου προς τη Σύρτη.

Πάντως το τελευταίο 24άωρο δεν έχουν παρατηρηθεί αεροπορικές επιθέσεις με την ίδια σφοδρότητα όπως τις προηγούμενες ημέρες.
ΠΗΓΗ:http://www.defencenet.gr
 http://pikri-sokolata.blogspot.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook