28.4.11

Τι διαμήνυσε η τρόικα στην κυβέρνηση λίγο πριν την επίσκεψη της, σκληραίνοντας τη στάσης της


Η ελληνική πλευρά έχει προειδοποιηθεί, μέσα από τα κατάλληλα "κανάλια" εδώ και μέρες: Αυτή τη φορά, δεν θα γίνει ανεκτή καμιάς μορφής καθυστέρηση στην κατάθεση του τελικού σχεδίου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της..... περιόδου 2012-2015, από ελληνικής πλευράς. Πιο ξεκάθαρα, αυτό το...
οποίο έχει διαμηνυθεί στην Αθήνα είναι ότι σε περίπτωση που επιχειρήσει να ενεχυριάσει στην τρόικα των ελεγκτών ένα ακόμα (από τα πολλά) ντραφτ του Μεσοπρόθεσμου, κι όχι το τελικό κείμενο, τότε θα της επιστραφεί ως "απαράδεκτο", με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αν και στο οικονομικό επιτελείο, μπορούν να τις φανταστούν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτή την απευκταία περίπτωση, η αντίδραση των ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ θα είναι κλιμακωτή. Θα ξεκινήσει με μια πολύ σκληρή έκθεση για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας το τρίμηνο που μας πέρασε και θα κορυφωθεί με το πάγωμα των δόσεων του δανείου των 110 δισ ευρώ.

Όλα αυτά θα γίνουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (Ιούνιος - Σεπτέμβριος) και θα είναι τόσο ραγδαία, που η Αθήνα δεν θα προλάβει καλά - καλά να καταλάβει τι ακριβώς της συμβαίνει. Το σκηνικό που παραπέμπει σε θρίλερ έχει γίνει απολύτως κατανοητό στους επάνω ορόφους του μεγάρου της οδού Νίκης και ενδεχομένως στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά πουθενά αλλού.

Γι αυτό και στο Οικονομικών κουνάν με νόημα το κεφάλι, μετά τις τελευταίες αντιδράσεις της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τίνας Μπιρμπίλη για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων. Κοινή είναι η αίσθηση - μολονότι δεν ομολογείται δημοσίως - ότι στην κυβέρνηση, πολλά μέλη της, δεν έχουν αντιληφθεί την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ακόμη και τώρα...
ΠΗΓΗ:http://www.newscode.gr
 http://pikri-sokolata.blogspot.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook