9.4.11

Ποια επαγγέλματα.... θα την «βγάλουν καθαρή» από την κρίση;

Οι δυσοίωνες προβλέψεις δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, ειδικά για τον τομέα του εμπορίου, ο οποίος είναι μακράν αυτός που πλήττεται περισσότερο από τις συνέπειες της έλλειψης ρευστού.

Μέσα στη σκοτεινιά της κρίσης και την περιρρέουσα μιζέρια, η λίστα του Business week με τα δέκα επαγγέλματα που εμφανίζουν τις...
καλύτερες προοπτικές για το 2011, ανοίγει μια χαραμάδα αισιοδοξίας.

Οι τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών βρίσκονται ακόμη ψηλά στη λίστα με τα επαγγέλματα που δεν αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της κρίσης, καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος εισέρχεται στην εποχή των τηλεδιασκέψεων και η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Οι χρηματοοικονομικοί αναλυτές θεωρούνται επίσης ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος, καθώς όλοι οι οργανισμοί, κυβερνητικές υπηρεσίες, κερδοσκοπικές και μη επιχειρήσεις, χρειάζονται έξυπνη χρηματοοικονομική ανάλυση που θα καθοδηγήσει τη λήψη των διοικητικών αποφάσεων.

Ζήτηση αναμένεται να σημειώσουν επίσης οι φυσιοθεραπευτές αλλά και οι προπονητές, αφού ο σύγχρονος τρόπος ζωής οδηγεί στη συνειδητοποίηση της ανάγκης για άθληση και θεραπευτικό μασάζ.

Επιπλέον, με το YouTube να φιλοξενεί σήμερα περισσότερες αναζητήσεις ανά ημέρα από οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο πλην της Google, η ανάγκη για υπεύθυνους μοντάζ φιλμ και βίντεο είναι ξεκάθαρη.

Εκτός από όμως από τα λεγόμενα σύγχρονα επαγγέλματα υπάρχουν και τα παραδοσιακά, που επιστρέφουν στην καθημερινότητά μας, προσφέροντας λύσεις με ποιότητα και χαμηλές τιμές.

Μοδίστρες που επιδιορθώνουν ρούχα που ποτέ δεν φορέσαμε, τσαγκάρηδες που δίνουν παράταση ζωής στα παπούτσια, αντί να αγοράζουμε κάθε τρεις και λίγο καινούρια, μπακάληδες που εξυπηρετούν τις ανάγκες της γειτονιάς, συγκαταλέγονται σ’ αυτή την κατηγορία, ενώ και το επάγγελμα του αγρότη αναμένεται να ζήσει δόξες, τώρα που η ασφυκτική απ’ όλες τις απόψεις ζωή στις πόλεις, οδηγεί αρκετούς σε κύμα εσωτερικής μετανάστευσης, αυτή τη φορά προς τα χωριά.

Ανάσα τέλος, εκτιμάται ότι θα πάρουν όσοι ασχολούνται με τον Τουρισμό, εν όψει καλοκαιριού. Αν κρίνουμε από την προηγούμενη χρονιά μάλιστα, αυτοί που θα βγουν περισσότερο κερδισμένοι, είναι οι τουριστικές επιχειρήσεις κάμπινγκ, καθώς όλοι αναζητούν το συνδυασμό εξοικονόμησης χρημάτων και μεγαλύτερων διακοπών.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, ο τομέας του εμπορίου στη χώρα μας διανύει μαύρες μέρες.

Όπως εξηγεί στο newsbomb.gr, η γενική γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Αλεξάνδρα Πάλλη, «Η αγορά έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα πολύ άσχημα. Κλείνουν καταστήματα ακόμη και σε δρόμους άκρως εμπορικούς, όπως είναι η Κηφισίας και η παραλιακή, αλλά και κατ’ εξοχήν εμπορικές περιοχές όπως η Καλλιθέα. Για να σας δώσω μια τάξη μεγέθους, ο τζίρος των επιχειρήσεων έχει πέσει κατά 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι».

Η κ.Πάλλη υπογραμμίζει ότι το ποσοστό αυτό είναι τεράστιο αν αναλογιστεί κανείς πόσο ανελαστικά είναι πλέον τα έσοδα, διευκρινίζοντας ότι οι τομείς που υποφέρουν περισσότερο είναι τα ρούχα και τα παπούτσια.
 http://kokoraki.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook