24.4.11

Στην αντεπίθεση η ΓΕΝΟΠ

Να διεκδικήσει τη ΔΕΗ από το Δημόσιο ετοιμάζεται η ΓΕΝΟΠ, δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Επιχείρηση, Ν. Φωτόπουλος, εφόσον, όπως λέει, η κυβέρνηση προχωρήσει στην πώληση νέου πακέτου μετοχών! Όπως είπε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «οι εργαζόμενοι έχουν ενσωματωμένα στα....
πάγια της επιχείρησης πάνω από 12 δις ευρώ από τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και θα επιδιώξουν με κάθε μέσο να ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί».
Το ποσόν αυτό αθροίζεται από τις....
ασφαλιστικές ρυθμίσεις των τελευταίων 50 χρόνων και αναφέρεται σε αναλογιστική μελέτη των εταιρειών Prudential και Wyatt.
Στην πρώτη μελέτη, το 1995, η οποία

έγινε αποδεκτή από τη ΔΕΗ και το υπουργείο Ανάπτυξης, η αξία των ενσωματωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων ορίστηκαν σε 3,9 δις ευρώ. Το 2000 ανήλθαν σε 9,1 δις ευρώ, το 2005 σε 10,8 και το 2007, με την τελευταία επικαιροποίηση που έγινε με αφορμή το Ασφαλιστικό, σε 11,9 δις ευρώ.
Με τους υπολογισμούς αυτούς, κύριος μέτοχος της ΔΕΗ εμφανίζονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της Επιχείρησης.
Τα ίδια κεφάλαια της ΔΕΗ ανέρχονται σε 6,7 δισ. ευρώ, η χρηματιστηριακή της αξία στα 5,6 δις ευρώ και το Δημόσιο ελέγχει το 51% των μετοχών με τα ασφαλιστικά ταμεία το 3,8%.
Μετά το Πάσχα, η ΓΕΝΟΠ λέει ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση ομαδικών αγωγών κατά του Δημοσίου, από εργαζόμενους και συνταξιούχους, ζητώντας αυτά τα ενσωματωμένα ασφαλιστικά κεφάλαια και κατ' επέκταση τον έλεγχο της ΔΕΗ. Τα νομικά κείμενα έχουν καταρτιστεί και αναμένονται τα επικαιροποιημένα στοιχεία των αναλογιστών.
Παράλληλα με τις δικαστικές ενέργειες στην Ελλάδα, μελετώνται και οι δυνατότητες προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook