Ο μαϊντανός αποτελούσε την πρώτη επιλογή για καθαρή αναπνοή από αρκετά άτομα εδώ και πολλά χρόνια. Η δυνατή του γεύση και η φρεσκάδα του θεωρούνταν ένα φυσικό αποσμητικό στόματος ενώ το έντονο πράσινο χρώμα του –σημάδι ύπαρξης μεγάλης ποσότητας χλωροφύλλης, ουσία η οποία...
θεωρείται αντιβακτηριδιακή, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Η κακοσμία οφείλεται στις ενώσεις του θείου οι οποίες παράγονται από βακτήρια που υπάρχουν στην στοματική κοιλότητα και στα υπολείμματα των τροφών που βρίσκονται ανάμεσα στα δόντια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, έρευνες έχουν δείξει πως αυτός ο παραδοσιακός τρόπος ανανέωσης της αναπνοής δεν είναι αρκετά αποτελεσματικός διότι μπορεί να προσφέρει πρόσκαιρη ευωδία στο στόμα (κυρίως κάλυψη της κακοσμίας), παρόλα αυτά ο μαϊντανός δεν μειώνει τις ενώσεις του θείου.
Αντίθετα, το πράσινο τσάι ελαχιστοποιεί τις συγκεκριμένες ενώσεις αν και η διάρκεια της «ενέργειάς» του ενάντια σε αυτές περιορίζεται σε δυο με τρεις ώρες.
Ισχυρό «όπλο» κατά της κακοσμίας είναι τα στοματικά διαλύματα διότι περιέχουν τα συστατικά χλωροδεξίνη και υδράργυρο που δρουν κατά των μικροβίων. Προσοχή, όμως, σε εκείνα που περιέχουν αλκοόλ καθώς υπάρχει η πιθανότητα να προκληθούν χειρότερα αποτελέσματα.
Το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η κατανάλωση αλκοόλ είναι μερικά αίτια της εμφάνισης κακοσμίας
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.