9.5.11

«Το πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα φαίνεται να αποτυγχάνει»

Για έναν σκυθρωπό Παπακωνσταντίνου κάνει λόγο νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian»

«Το πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα φαίνεται να αποτυγχάνει και θα πρέπει να γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση ακριβώς ένα χρόνο μετά τη συμφωνία για το πακέτο ύψους 110 δισ ευρώ στην Ελλάδα».
Αυτό αναφέρει σε....

νέο δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα «Guardian» η οποία συμπληρώνει: «Στη συνέχεια των μυστικών συζητήσεων στο Λουξεμβούργο ανάμεσα στην Αθήνα και κάποιους ευρωπαίους παίκτες- κλειδιά, προέκυψε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στους όρους της συμφωνίας του πακέτου διάσωσης και ευελπιστεί να ζητήσει περαιτέρω βοήθεια από την Ευρωζώνη.

Κι ενώ η Βρετανία ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να προσφέρει επιπλέον στήριξη στην Ελλάδα είτε στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού πακέτου, είτε ενός διμερούς δανείου, οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί για την ικανότητα της Αθήνας να διαχειριστεί το χρέος της».

Στη συνέχεια του άρθρου γίνεται αναφορά και για τη μυστικότητα γύρω από τις συναντήσεις στο Λουξεμβούργο. Αναφέρεται χαρακτηριστικά : «Το ταξίδι ήταν τόσο μυστικό στην Αθήνα που μόνο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, γνώριζε για τις συζητήσεις των οποίων ηγήθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Βελγίου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο υπό φυσιολογικές συνθήκες άνετος Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκυθρωπός έπειτα από τη συνάντηση στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να πιέσει τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης να αποδεχτούν το αίτημα της να γίνουν ευνοϊκότεροι οι όροι του πακέτου διάσωσης, επιμηκύνοντας τις προθεσμίες αποπληρωμής», καταλήγει το άρθρο.

http://www.newsbeast.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook