23.5.11

Συναίνεση μπορεί να υπάρξει με τον λαό στην εξέδρα;

Το καινούργιο παιχνιδάκι τους το βάφτισαν: Συναίνεση! «Άμα δεν υπάρξει συναίνεση», μας λέει την μια μέρα ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε. κ. Όλι Ρεν, ξέρετε αυτός που ο λόγος του κυλάει πάνω σε τετράγωνες ρόδες, «δεν παίρνετε την επόμενη δόση». Υπερήφανη η απάντηση του...
εγχώριου ωριμάζοντος φρούτου: Όλα κι όλα! Το παιχνίδι της συναίνεσης ελέγχεται από το Σύνταγμά μας (πως λέμε: από την ΕΠΟ που έχει το....
αυτοδιοίκητο, έτσι ένα πράμα!) και οι ομάδες μας Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση δεν χρειάζονται να τους την λέν ξένοι διαιτητές!
Κάτω οι τόνοι την άλλη μέρα ο Όλι Ρεν ! Σαν παλιός έμπειρος ποδοσφαιριστής σου λέει: μη το παρατραβάμε και πέσουν βροχή οι κόκκινες κάρτες. Γιατί οι κίτρινες κάρτες, για την αντικοινωνική συμπεριφορά των χαρτογιακάδων της Ε.Ε. απέναντι στους λαούς της περιφέρειας, άρχισαν ήδη να πέφτουν στις πλατείες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας..
Αλλά ας μείνουμε στο παιχνίδι Συναίνεση. Πρώτα πρώτα, τι είδους συναίνεση; Σαν αυτήν που ζήτησε ο Κ. Καραμανλής πριν δύο χρόνια, σε κατ΄ιδίαν συνάντηση του με τον ΓΑΠ, προκειμένου να πάρει σκληρά μέτρα όσο ακόμα τα spread ήταν χαμηλά; Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του κ. Λιακόπουλου στα ΝΕΑ με τίτλο «Μήπως είχε δίκιο ο Καραμανλής;» ο ΓΑΠ αρνήθηκε να βάλει πλάτη γιατί, όπως του δήλωσε, ήθελε αυτός την μπάλα, μιας και το κόμμα του είχε σχέδιο και ήταν βέβαιος ότι θα σκοράριζε ο ίδιος προσωπικά! Σιγά να μην άφηνε τον μαρμαρωμένο πάνω στο play station πρωθυπουργό να του πάρει την δόξα από το στόμα!
Με δυσκολία γλυτώνει το εγκεφαλικό ο συνταξιούχος που μαθαίνει ότι του κλέψανε την συνταξη για να παίξουν το παιχνιδάκι τους.
Φορτισμένος από την έλλειψη fair play έρχεται τώρα το εγχώριο ωριμάζον φρούτο και λέει: Τι λέτε ρε παλληκάρια; Συναίνεση σε λάθος συνταγή;
Βέβαια δεν μας λέει γιατί ό προκάτοχός του εφ’όσον γνώριζε την κρισιμότητα της κατάστασης δεν ανέλαβε το πολιτικό κόστος να προχωρήσει μόνος στην λήψη μέτρων. Αν μη τι άλλο θα του αναγνωρίζαμε ότι έπεσε μαχόμενος. Άσε, που αν έβγαινε κι έλεγε στον λαό όλη τη αλήθεια και ζητούσε την γνώμη του με ένα δημοψήφισμα για την οικονομικές επιλογές που είχε μπροστά του, το πιθανότερο είναι ότι θα ήταν αυτός καλά κι εμείς καλύτερα.
Αλλά είπαμε, οι Οικογένειες το παιχνίδι το θεωρούν δική τους υπόθεση. Που να πάει το μυαλό τους στην συμμετοχή του λαού σε αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του;
Έτσι ο ολίγιστος, κατά Γιανναρά ΓΑΠ, μας παρέδωσε «υπόγεια» συνεννοημένος με τον Στρος Καν στο ΔΝΤ, πήρε το μπράβο του από την μαμά του που έγινε πρωθυπουργός όπως ό μπαμπάς και με το κανό του άρχισε την κωπηλασία προς ανώτερες διακρίσεις..
Καλά αυτός που του έγραψε να μας διαβάσει μέσα στη Βουλή ότι αν αποτύχει το Μνημόνιο «θα μας πάρουν με τις πέτρες» δεν είχε ενημερώσει αυτό του παιδί να προσέχει που βάζει την υπογραφή του; Μέχρι και ο Πρετεντέρης διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι είχε προβλέψει μαζί με άλλους πολλούς την «αποτυχία του λεγόμενου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής». Από τις τόσες δεκάδες ακριβοπληρωμένων συμβούλων του ΓΑΠ κανένας δεν βρέθηκε να του υπενθυμίσει, τουλάχιστον, τα όσα ό ίδιος ο ΓΑΠ έσουρνε εκτός κειμένου(!) στο ΔΝΤ και την καταστροφική του επίδραση στο μέλλον των χωρών στις οποίες εμπλέκεται;
Το υπερπληθωρικό εγώ του δεν τον άφηνε να δει τι γράφαμε οι περισσότεροι ενεργοί πολίτες για την σπείρα θανάτου στην οποία έβαλε την οικονομία της χώρας η ηλίθια τεχνογνωσία του ΔΝΤ με την συμπαράσταση των άλλων δύο ανάλγητων τοκογλυφικών μερών της τρόικας. Την ανεργία που έπιασε κόκκινο, τα μαγαζιά που χάσκουν άδεια στους κεντρικούς δρόμους κάθε πόλης της Επικράτειας, τα νειάτα μας που ξενιτεύονται, την εγκληματικότητα που δεν μας αφήνει να κυκλοφορήσουμε μετά την δύση του ηλίου στο κέντρο της πρωτεύουσας, τις αυτοκτονίες έντιμων οικογενειαρχών που αδυνατούν να θρέψουν τις οικογένειές τους, τίποτε από όλα αυτά δεν έχει πληροφορηθεί ότι συμβαίνουν στον τόπο μας;
Το Μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς! Ούτε στις αγορές θα μπορέσουμε να βγούμε του χρόνου, ούτε η φορομπηχτική πολιτική θα σταματήσει αφού η πάταξη της φοροδιαφυγής που θα την υποκαθιστούσε παραμένει όνειρο απατηλό. Και το χειρότερο. Με την βύθιση του χρηματιστηρίου που προκάλεσε, το ξεπούλημα των κρατικών ΔΕΚΟ θα γίνει σε εντελώς ασύμφορες για τον Ελληνικό λαό τιμές. Εύχομαι οι καταγγελίες του Π. Καμένου εναντίον του οικογενειακού περιβάλλοντος του ΓΑΠ για χρηματιστηριακά παιχνίδια μελών του με τα CDS για την χρεωκοπία της Ελλάδας να είναι λαθεμένες. Γιατί τότε σε μια μελλοντική, έστω ηθική, καταδίκη στις κατηγορίες για εσχάτη προδοσία του ΓΑΠ και της παρέας του θα λείψει το ελαφρυντικό της βλακείας..
Η συναίνεση που ζητάει σήμερα ο ΓΑΠ μετά την υπονόμευση της οικονομίας μας με την δανειακή σύμβαση που υπέγραψε χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και την άθλια, ασυντόνιστη διακυβέρνηση της χώρας από την παρέα του, είναι έκκληση σε συνενοχή που κανένας αξιοπρεπής πολίτης και κανένα αξιοπρεπές κόμμα δεν θα μπορέσει να αποδεχθεί.
Η λύση για να επιλυθεί το τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα που μας δημιούργησαν τα δύο κόμματα εξουσίας είναι η προσφυγή σε εκλογές όπου τα κόμματα θα εκθέσουν στον Ελληνικό λαό τις προτάσεις τους για την έξοδο από την κρίση κι έτσι η όποια κυβέρνηση συνεργασίας προκύψει θα μπορέσει έχοντας νωπή και ξεκάθαρη εντολή από τον λαό να προχωρήσει στην υλοποίηση του κοινού προγράμματός της με τη συμπαράστασή του. Την μόνη εγγύηση για την επιτυχία του όποιου προγράμματος!

Δημήτρης Ματσικούδης
Μηχ-Ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π.
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/blog-post_8461.html


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook