16.8.11

Πολιτικός παραιτήθηκε λόγω σχέσης του με 16χρονη

Την παραίτηση του υπέβαλε κορυφαίο στέλεχος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, μετά τη δημοσιότητα που έλαβε σχέση του με μία 16χρονη κοπέλα, εξέλιξη που πλήττει περαιτέρω το....

συντηρητικό κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο 40χρονος Κρίστιαν φον Μπέτλιχερ, επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, υπέκυψε στην εσωκομματική πίεση να παραιτηθεί από την εκλογική μάχη, δηλώνοντας, ωστόσο, ότι «το λάθος που έκανε ήταν μόνο πολιτικό».

«Το λάθος που έκανα ήταν μόνο πολιτικό» είπε με δάκρυα ο Μπέτλιχερ ανακοινώνοντας την παραίτησή του, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για μία «ασυνήθιστη αγάπη» που είχε την αποδοχή τόσο του δικού του περιβάλλοντος όσο και της 16χρονης.

Ο Μπέτισερ αναμενόταν να διαδεχθεί τον πρωθυπουργό του κρατιδίου Πέτερ Χάρι Κάρστενσεν, 64 ετών, ο οποίος δεν θα λάβει μέρος στις τοπικές εκλογές στο βορειότερο γερμανικό κρατίδιο τον Μάιο του 2012.

Ο ίδιος αποφάσισε να παραμείνει επικεφαλής της ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών στο κοινοβούλιο του κρατιδίου.

Σε μια δημοσκόπηση που έγινε σε εθνικό επίπεδο και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ο κεντροδεξιός συνασπισμός CDU/CSU και FDP υπό την Μέρκελ υπολείπεται της πιθανής κεντροαριστερής συμμαχίας Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων.

http://www.newsbomb.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook