6.9.12

Η δίαιτα από την Αμερική που υπόσχεται να χάσετε από 4 έως και 7 κιλά μόλις σε 2 βδομάδες..


Υποστηριχτές της υποστηρίζουν πως μπορείτε να χάσετε από 4 έως και 7 κιλά μόλις σε 2 βδομάδες..

Η λογική της κινείται σε...
παρόμοια πλαίσια με την πολυσυζητημένη δίαιτα Atkins. Αν και δεν πήρε το όνομα της από τον εμπνευστή της, είναι και αυτή δημιούργημα καθηγητή της Ιατρικής.

Πρόκειται για μια ακόμη δίαιτα η οποία στηρίζεται στην λογική πως για να κάψεις λίπος, πρέπει να μειώσεις τα σάκχαρα στον οργανισμό σου. Όπως ήδη γνωρίζεις τα πιο πλούσια τρόφιμα σε σάκχαρα είναι οι υδατάνθρακες. Ιδιαίτερα οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι πιο εύκολα εύπεπτοι, γεγονός που αυξάνει την ινσουλίνη στον οργανισμό και ανοίγει την όρεξη. Η SouthBeach υπόσχεται να σπάσει αυτόν τον κύκλο και να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Τι μπορείς να φας και τι όχι;
Τρία ισορροπημένα γεύματα, δύο snack και επιδόρπιο που να περιλαμβάνει τροφές ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά και μετριοπαθείς μερίδες κρέατος και θαλασσινών. Τα γαλακτοκομικά (εκτός ίσως από προϊόντα με χαμηλά λιπαρά) είναι επίσης ένας είδος ταμπού. Αντί να περιορίζει την ποσότητα υδατανθράκων, η δίαιτα σε προτρέπει να προσλαμβάνεις τα σωστά. Η δίαιτα χωρίζεται σε δύο στάδια:

Την πρώτη φάση η οποία υπόσχεται πως θα χάσεις γρήγορα κιλά.
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ 1ης ΦΑΣΗΣ


Την δεύτερη  φάση που φαίνεται να σε μυήσει στον τρόπο διατροφής για πάντα.
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ 2ης ΦΑΣΗΣ

Αλκοόλ ή Καφέ;
Μπορείς να απολαμβάνεις και τα δύο με μέτρο. Πρόσεχε ιδιαίτερα την μπύρα, η οποία είναι πλούσια σε σάκχαρα που θα αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η οικογένεια θα σου συμπαρασταθεί;
Ναι. Ισορροπημένα γεύματα και έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά και τα ολικής άλεσης δεν μπορεί παρά να κάνουν καλό σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι δικοί σου άνθρωποι θα αγαπήσουν κάποιες συνταγές της.

Να βγω έξω για φαγητό
Φυσικά, αλλά καλό θα ήταν να ζητήσεις την μισή μερίδα και extra σαλάτα και λαχανικά. Επίσης, θα ήταν φρόνιμο να αποφύγεις το ψωμί, τις πατάτες και τα γαλακτοκομικά – τα τελευταία για την πρώτη φάση της δίαιτας.

Ιδανική για...ανθρώπους που θέλουν να δοκιμάσουν μια χαμηλή σε υδατάνθρακες δίαιτα, χωρίς να χρειάζεται να αποκλείσουν από το τραπέζι τους φρούτα και λαχανικά – και λιγότερο λίπος.

Η γνώμη του ειδικού
Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς επισημαίνει: "Ακόμη μια διαιτολογική πατέντα, η οποία εξυπηρετεί ορισμένους επιτήδειους, οι οποίοι δυστυχώς καλούνται ως επιστήμονες της διατροφής.
Πιο συγκεκριμένα, η παρούσα διατροφή δεν απέχει πολύ από την βασική ιδέα της δίαιτας Άτκινς.

Η δίαιτα "South Beach" προχωράει ένα βήμα πιο πέρα από τις παράλογες διατροφικές επιλογές. To βήμα εκείνο, περιλαμβάνει την ελεύθερη επιλογή σε ποσό κορεσμένων λιπαρών. Δηλαδή, ο ασθενής-πελάτης (δυστυχία να χρησιμοποιείται ο παρών ορισμός), για να ελαττώσει τo σωματικό βάρος του, του προτείνεται όχι μόνο να αποκλείσει τους ύδατανθρακες από το ημερήσιο διαιτολόγιο του, κίνηση καταστροφική, αλλά του συστήνεται..."επιστημονικώς", να καταναλώνει εν αφθονία τρόφιμα τα οποία επιφέρουν αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό. Παραδείγματος χάριν, προτείνετε η κατανάλωση μπέικον-βουτήρου-σάλτσας, τροφές οι οποίες πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, διότι η κατανάλωση τους έχει ενοχοποιηθεί για καρδιακές παθήσεις, αρτηρίοσκληρυνση,μειωμένη νοητική και σωματική ανάπτυξη, εμφάνιση λοιμώξεων, αύξηση στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων-της "κακής"(LDΗ) χοληστερόλης-της αρτηριακής πίεσης του αίματος-του ουρικού οξέος και στην εμφάνιση του μεταβολικού συνδρόμου.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί, ότι τέτοιου είδους διατροφές δεν προτείνονται επ' άπειρον, οπότε στην διακοπή τους, η ένταξη του ασθενούς σε διαφορετικό και πιο ισορροπημένο διαιτολόγιο, θα εμφανίσει πληθώρα δυσλειτουργιών. Ορισμένες, εξ' αυτών είναι η έντονη ζαλάδα, οι λιποθύμικες τάσεις, οι έντονοι κοιλιακοί πόνοι, η εμφάνιση της πείνας για γλυκό σε άτακτα χρονικά διαστήματα (έχει επηρεασθεί εντόνως η φυσιολογική πορεία της γλυκόζης-ινσουλίνης), συχνές κραμπες-μουδιασματα και η δυσκολία απορρόφησης των απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων λόγω των συχνών και έντονων αφοδεύσεων".

Success Story
Η πρώην πρώτη κυρία στο Λευκό Οίκο Χίλαρυ Κλίντον φέρεται να είναι οπαδός της συγκεκριμένης δίαιτας όταν θέλει να χάσει τα περιττά κιλά.
Πηγή: tlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook