Μετά το το νέο επίτευγμα στον τομέα έρευνας της...
τηλεμεταφοράς όμως, η φράση "Διακτίνισέ με, Σκοτ", μάλλον αποτελεί θέμα χρόνου να γίνει πραγματικότητα!
Οι έρευνες πάνω στην τηλεμεταφορά
Τα τελευταία χρόνια πολλές ερευνητικές ομάδες σε όλον τον κόσμο πραγματοποιούν πειράματα τηλεμεταφοράς ύλης και δεδομένων.
Έχει επιτευχθεί τηλεμεταφορά δεδομένων σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων, αλλά και τηλεμεταφορά ύλης σε μικρές αποστάσεις. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καμπέρας κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν σωματίδια σε απόσταση λίγων μέτρων.
Το επίτευγμα δεν αφορά την απόσταση αλλά το μέγεθος των σωματιδίων, τα οποία ήταν, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, εκατό φορές μεγαλύτερα από τα σωματίδια που έχουν τηλεμεταφερθεί ως σήμερα.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δύο δέσμες λέιζερ οι οποίες λειτουργώντας με τρόπο ανάλογο με αυτόν του θαλάμου διακτίνισης στο διαστημόπλοιο «Εντερπράιζ» εξαφάνισαν τα σωματίδια από το ένα σημείο και τα εμφάνισαν σε ένα άλλο λίγα μέτρα πιο κάτω.
Σταρ Τρέκ: για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι
"Σταρ Τρεκ" ή αλλιώς η μακροβιότερη και πιο επιτυχημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας, της οποίας εμπνευστής ήταν ο συγγραφέας Τζιν Ρόντμπερι (1921 – 1991). Το πρώτο επεισόδιο γυρίστηκε το 1966 και ο συνολικός αριθμός των επεισοδίων ξεπέρασε τα 720. Κινηματογραφήθηκαν 11 ταινίες, ενώ γυρίστηκε και η ομώνυμη σειρά κινουμένων σχεδίων.
Εκατομμύρια "τρέκις" σε όλο τον κόσμο-όπως ονομάζονται οι πιστοί φαν της σειράς-λάτρεψαν για δεκαετίες τον Κάπτεν Τζέιμς Κερκ, τον Μίστερ Σποκ από τον πλανήτη Βάλκαν και τα υπόλοιπα μελη του πληρώματος. Το 2009, το "Σταρ Τρεκ" επέστρεψε, 43 χρόνια μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου της διάσημης τηλεοπτικής σειράς.
http://topeiraxtiri.blogspot.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.