Με διαδικαστικά ζητήματα, που τέθηκαν σε υψηλούς τόνους, ξεκίνησε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη «μικρή» ΔΕΗ.
Η αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες) επισήμανε ότι...
απουσιάζει ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης (που έφθασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης) και ότι το νομοσχέδιο υπογράφεται όχι από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, αλλά από τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
«Είχατε τη δυνατότητα ως Προεδρείο και κυβέρνηση να είχατε ανοιχτή την Ολομέλεια της Βουλής και να μην επιχειρήσετε το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει συντελεστεί στη χώρα σε θερινό τμήμα. Είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει γίνει στην μεταπολίτευση», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Διαλύετε και ξεπουλάτε τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, την κολώνα πάνω στην οποία χτίστηκε μεταπολεμικά η Ελλάδα. Στην ουσία υποθηκεύετε τη χώρα» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Δεν νομιμοποιούμε αυτό το νομοσχέδιο, δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες ξεπουλήματος της χώρας, δεν αναγνωρίζουμε ότι παράγει έννομα αποτελέσματα. Για μας δεν παράγει έννομα αποτελέσματα το νομοσχέδιο. Θα επανεξετάσουμε τη διάλυση και την εκποίηση της ΔΕΗ. Θα επαναφέρουμε τη ΔΕΗ στα δημόσια χέρια, μία ΔΕΗ εθνικοποιημένη, στα χέρια του λαού για να χτιστεί μία καινούργια Ελλάδα». «Τα πολιτικά εγκλήματα που επιχειρείτε θα τιμωρηθούν» κατέληξε.
«Είναι γεγονός ότι υπογράφει Υπουργός που αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται στην κυβέρνηση» σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής. «Ο νέος Υπουργός μπορεί όποτε θέλει να το υιοθετήσει υπογράφοντάς το» απάντησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βλάχος.
«Το ίδιο πράγμα είναι: Τι Χαρδούβελης, τι Στουρνάρας» σχολίασε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης ρώτησε μετ’ επιτάσεως αν θα γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο, ερώτημα που έθεσε αργότερα και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος (ολόκληρη η ομιλία του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ εδώ). «Θα γίνουν αλλαγές; Πότε θα μάθουμε τις αλλαγές; Για ποιο νομοσχέδιο αρχίζει σήμερα η κουβέντα; Γι’ αυτό ή για άλλο τροποποιημένο;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.
Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ η Νίκη Φούντα.
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ζήτησε επίσης την απόσυρση του νομοσχεδίου και με το σκεπτικό αυτό δεν πρότεινε ούτε κλήση φορέων...
naftemporiki.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.