20.7.14

Ποιος είναι ανώτερος; Ο λαός ή οι πολιτικοί;

undefined
Σύμφωνα με την επίσημη έννοια του κράτους, ο λαός είναι το ανώτατο κεντρικό συστατικό στοιχείο του κράτους. Το ανώτατο όργανο του κράτους, από το οποίο απορρέουν όλες οι εξουσίες. Υπάρχει εξάλλου κάποιος.......
νοήμων δημοκράτης πολίτης που θα ισχυριστεί ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι ανώτεροι από το λαό και όχι εντολοδόχοι του; Φυσικά και όχι. Κι όμως...

Πόσοι έχουν άραγε συνειδητοποιήσει ότι στην Ελλάδα,
ο καταστατικός χάρτης του κράτους, δηλαδή το Σύνταγμά του, αντί να αποτελεί μια σύμβαση, ένα συμβόλαιο του ίδιου του κυρίαρχου λαού, αυτό υπάγεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των πολιτικών; Σε μας, οι πολιτικοί συνέταξαν το Σύνταγμα που έχουμε και φυσικά φρόντισαν ώστε μόνο αυτοί αποκλειστικά να μπορούν να το αναθεωρούν. Τα αποτελέσματα αυτής της αρμοδιότητας τα ζούμε όλοι μας.

Εφόσον λοιπόν καταλήγουμε στο ότι ο λαός είναι το ανώτατο όργανο του κράτους και όχι οι πολιτικοί, τότε ο λαός θα πρέπει να αναλάβει εδώ και τώρα την απόλυτη αρμοδιότητα επί του Συντάγματός του. Να το αλλάξει ή να το αναθεωρήσει, χωρίς να ρωτήσει κανένα υφιστάμενό του όργανο, από τον ΠτΔ μέχρι τον τελευταίο δημόσιο υπάλληλο. Εκτός φυσικά και αν δεν θέλει. Και πως θα το ξέρουμε αυτό; Μόνο με ένα συνταγματικό δημοψήφισμα, όπως κάνουν όλοι οι πολιτισμένοι λαοί του κόσμου, ακόμα και οι Τούρκοι.

Ακόμα και αν δεν συναινούν οι πολιτικοί στο να αυτό το δημοψήφισμα, ο λαός θα πρέπει να προχωρήσει μόνος του σε πανελλήνιο δημοψήφισμα, κάτι δηλαδή ανάλογο με αυτό που έγινε για το νερό στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί που έχουμε φτάσει, δεν μπορεί να διατηρηθεί άλλο αυτή η παράνοια, η οποία έχει το λαό δεμένο πισθάγκωνα και ανήμπορο να αντιδράσει.


http://hassapis-peter.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook