17.8.14

Η Ρωσία πήρε σκληρά αντίμετρα κατά των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων - αν και δεν θα έπρεπε, ακόμη και λόγω του εμπάργκο της ΕΕ.


Όμως, το «Ιστορικό Ρωσικό (κρυπτοανθελληνικό) Παράδοξο» είναι γνωστό από παλιά. Η Ελληνική κυβέρνηση παρ’ότι τα περίμενε, δεν πήρε προληπτικά αμυντικά μέτρα. Αν και μπορούσε. Ηλίθιοι ή
πληρωμένοι προδότες;

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Η Ρωσία λοιπόν απάντησε στο αντιρωσικά μέτρα ΝΑΤΟ/ΕΕ κι έκλεισε τα σύνορά της στα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα.

 Μαζί και στα Ελληνικά.

Τι περίμεναν δηλαδή οι «εδώ» όταν...
συμμετείχαν σε «επιθετικές ενέργειες» κατά της Ρωσίας;
Ότι δεν θα απαντήσει;
Βεβαίως και το ήξεραν πως η «απάντηση της Ρωσίας θα έρθει άμεσα και θα καίει».
Το έγκλημά τους δεν είναι που δεν πήγαν με το μέρος των Ρώσων (και κατά του ΝΑΤΟ/ΕΕ...κι ας λένε καμιά μ@κ@κία να περνάει η ώρα όλοι αυτοί που αβασάνιστα λένε κάτι τέτοια) ή που δεν είπαν – τουλάχιστον - όχι στα μέτρα ΝΑΤΟ/ΕΕ λόγω Ουκρανίας/Κριμαίας κατά της Ρωσίας.

Δεν ήταν δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο.
Πρώτον, υπάρχουν «Συνθήκες» που δεσμεύουν την Ελλάδα, δεύτερον, η χώρα βρίσκεται δεμένη χειροπόδαρα και χειραγωγούμενη σφόδρα ένεκα της παρατεταμένης κρίσης...
Και τρίτον – και κυριότερον - ούτε και οι Ρώσοι βοήθησαν ποτέ σε μια τέτοια «εξέχουσα μεταστροφή εξωτερικής/αμυντικής πολιτικής» της Ελλάδας.

Ούτε και τώρα έκαναν κάτι οι Ρώσοι για να διευκολύνουν σοβαρά την Ελλάδα να πάρει μια τόσο δύσκολη και γεμάτη ρίσκα απόφαση να μην συμμετάσχει στα μέτρα ΝΑΤΟ/ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Για μια ακόμη – ιστορικά - φορά πέταξαν στην κυριολεξία το μπαλάκι (ευθύνη) μιας τόσο σοβαρής αλλαγής εξωτερικής/αμυντικής πολιτικής στην Ελλάδα.

Το έγκλημα των Ελλήνων Πολιτικών/κυβερνητών ήταν που ενώ ήξεραν πως θα την πληρώσουν οι Έλληνες αγρότες, δεν φρόντισαν ούτε ν’ αλλάξουν έγκαιρα εξαγωγικό προσανατολισμό (αντικαθιστώντας τάχιστα την Ρωσική αγορά), ούτε, τουλάχιστον, εξίσου έγκαιρα να περάσουν το προς Ρωσία αγροτικό εμπόριο μέσω άλλων φιλικών προς την Ρωσία χωρών και εμπορικών διαύλων.
Πχ μέσα από ένα δίκτυο πολλών και διάσπαρτων εταιρειών σε Κίνα, Ινδία, Σερβία, κλπ

Αυτό, ναι, είναι έγκλημα περιωπής.

Ή μήπως να το πεις «ηλιθιότητα» τόσο των Κυβερνητών μας όσο και των Ηγετικών Οργάνων των Ελλήνων αγροτών;
Κοντόθωρη νοοτροπία θα μπορούσες να πεις με επιείκια, σαν αυτή που ενώ τόσα χρόνια αντλούσαν επιδοτήσεις ποτέ τους δεν «εξελίχτηκαν».

 Κουτοπόνηροι αγροτοτσομπαναραίοι ξεκίνησαν πριν τριάντα τόσα χρόνια να δηλώνουν πολλαπλάσιες εκτάσεις και ζώα απ’ ότι είχαν, θεριακλήδες φωνακλάδες που κλείνουν εθνικές οδούς με το έτσι θέλω για να συνεχίσουν να «εισπράττουν» αυτοί επιδοτήσεις και να πληρώνουν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι Έλληνες τα ευρωπαϊκά πρόστιμα ή τις ασφαλιστικές εισφορές ΤΟΥΣ.

 Κι αυτά όλα ΤΑ’ΒΛΕΠΑΝ αυτοί που «ορίστηκαν» Εθνοπατέρες για να τα ελέγχουν και να καθοδηγούν ορθά τους Πολίτες και απλά δεν τα έλεγξαν, ούτε και τα διόρθωσαν, ως όφειλαν.

 Με αποτέλεσμα σήμερα η αγροκτηνοτροφική/αλιευτική δραστηριότητα της χώρας να είναι γκρεμισμένη στα τάρταρα.
Τις ίδιες ακριβώς ανοησίες έκαναν και τώρα.
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Και την δική τους απρονοησία καλούμαστε τώρα να την πληρώσουμε – μέσω των φόρων – όλοι οι υπόλοιποι.

Μπορούσε να αποφευχθεί λοιπόν το ρωσικό εμπάργκο;

Ναι.
Έμμεσα. Επ’ ουδενί άμεσα.

Γι’ αυτό υπάρχουν και πληρώνονται ΑΔΡΑ οι διάφοροι «Αναλυτές» στο Υπουργείο Εξωτερικών και στις Υπηρεσίες Πληροφοριών για να αντλούν και να επεξεργάζονται ΕΓΚΑΙΡΑ στοιχεία και να τα καταθέτουν στους κατάλληλους Πολιτειακούς/Πολιτικούς/κυβερνητικούς αποδέκτες.

Να τροφοδοτούν δηλαδή μ’ αυτά την Πολιτεία και την Κυβερνητική Πολιτική.

Φυσικά και θα είχαν προβλέψει όλοι αυτοί πως εφόσον η Ελλάδα ήταν αδύνατον να μην ακολουθήσει τους συμμάχους της στα όποια ευρωνατοϊκά μέτρα κατά της Ρωσίας (που επίσης θα τα «προέβλεπαν» πολύ καιρό πριν μετά βεβαιότητας) θα ήταν εξίσου αδύνατον να μην απαντήσει η Ρωσία.

Άρα;
Έγκαιρα, αυτή η «γνώση» θα έπρεπε να έχει μεταφραστεί σε «επιχειρησιακό εφόδιο».

Τουτέστιν, εξίσου έγκαιρα, το προς Ρωσία Ελληνικό αγροτικό εμπόριο θα έπρεπε να έχει διοχετευθεί σε εναλλακτικά δίκτυα όπως τα παραπάνω.

Θα είχε πράγματι πολύ ενδιαφέρον να «τολμήσουν κάποιοι» εκεί μέσα στο «Βαθύ Κράτος» των Ελληνικών Υπηρεσιών να βγάλουν στη δημοσιότητα τις σχετικές «έγκαιρες αναλύσεις και εισηγήσεις τους» (που εύλογο είναι να υπάρχουν, ε;) προς τους κυβερνώντες όπου θα προέβλεπαν (φαντάζομαι) εύστοχα τα ρωσικά αντίμετρα και συνιστούσαν συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα.

(Τι θα γίνει βρε γκαρντάσια; Θα ξεμπροστιάσετε ποτέ κανέναν τους; Ή θα τ’ αφήσετε πάλι να αιωρείται το «συννεφάκι» πως τάχα μου δεν υπήρξαν ποτέ τέτοιου είδους προειδοποιήσεις από τις Ελληνικές Υπηρεσίες;)

Αν «τους είχαν ακούσει» οι Κυβερνήτες μας, σήμερα η Ελληνική αγροτική οικονομία δεν θα μέτραγε αυτές τις τεράστιες απώλειες.
Αλλά πότε, σε ποιά κρίσιμη Εθνική Κατάσταση τους άκουσαν για να τους ακούσουν σήμερα;

(Μήπως τους άκουσαν στα Ίμια;)

Τώρα, όσον αφορά στο ποιός είναι πιό ηλίθιος (ή προδότης της χώρας του) – το Κράτος/Κυβέρνηση ή οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι (Golden Boys) των Αγροτικών  Συνομοσπονδιών και των Υπουργείων – ας το κρίνει η ίδια η Ελληνική κοινωνία.

Που δέχεται από τη μια να εκλέγει «τέτοιους πονηρούς ολίγιστους» στην Πολιτειακή Ηγεσία κι από την άλλη να χρυσοπληρώνει «κάτι άλλους κηφήνες χρυσοκάνθαρους συμβούλους» για να εισηγούνται τέτοια «Εθνικά εγκλήματα».

Μπορούσε τελικά η Ελλάδα να «κάνει αλλιώς»;

Όσον αφορά στη Ρωσία και το «αναπόφευκτο» της Ελληνικής συμμετοχής στα αντιρωσικά μέτρα των ευρωνατοϊκών συμμάχων, όχι, δεν είναι καθόλου ρητορικό αυτό το σχήμα.

Μπορείς να κατηγορήσεις τους κυβερνώντες μας για οτιδήποτε.
Εθνοπροδότες; Ναι είναι...
Αλλά και η «αλλοπροσαλλοσύνη» και η «παραφροσύνη» έχουν ένα όριο.
Κι αυτοί, στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν το ξεπέρασαν.

Τι πάει να πει «Αν ήσουν εσύ Κώστα δεν θα συνέβαιναν όλα αυτά»;
Ποιά ανόητη προπαγάνδα βγάζει τέτοιες «χοντράδες» (sic);

Ποιός τολμάει να ισχυρίζεται σοβαρά πως θα υπήρχε Έλληνας Ηγέτης που θα άνοιγε ποτέ το «Δρόμο της Ρωσίας» στην Ελλάδα και τον Δρόμο της αλλαγής στρατοπέδου της Ελλάδας χωρίς ισχυρές και επαρκείς Ρωσικές εγγυήσεις;

Κι αυτές, η Ρωσία, ιστορικά, αρνείται ΠΑΝΤΑ να τις εκχωρήσει...

Κι ο Καραμανλής λοιπόν τότε με τον Ελληνορωσικό Αγωγό – που δεν ήταν κανένας ηλίθιος ή αφελής, κάθε άλλο - απλή «βολιδοσκόπηση» έκανε. Ρώσων και Δυτικών ταυτόχρονα. Να δει «ιδίοις όμμασι» μέχρι ΠΟΥ ήταν διατεθειμένος να φτάσει ο καθένας.

Και ναι, ήταν άκρως πολύτιμα τα συμπεράσματα για την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική.

Δηλαδή, ουδείς Έλληνας Πολιτικός μπορεί να στρέψει το καράβι της Ελλάδας προς τον Ρωσικό Βορρά.

Κι αυτό γιατί , όχι μόνον η Δύση είναι αποφασισμένη να «παίξει σκληρά» για να μην «συμβεί ανάλογο γεωστρατηγικό ατύχημα», αλλά ταυτόχρονα η Ρωσία συνεχίζει το ίδιο παιγνιδάκι της όπως ανελλειπώς πράττει εδώ και αιώνες.

Ζητάει ΜΟΝΟ από την Ελλάδα «φιλορωσικούς ακροβατισμούς/παραλογισμούς» - κυρίως όταν έχει ανάγκη – χωρίς ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να στρώνει έγκαιρα το έδαφος με «ασφαλή διαδρομή» και «ικανές εγγυήσεις» για την Ελλάδα προκειμένου να κάνει μια τέτοια «τιτάνια μεταστροφή» από το Αγγλοσαξονικό/αντιρωσικό μπλοκ στο Φιλορωσικό.

Υπάρχουν μεν κάποιες «φιλελληνικές δυνάμεις» στο Κρεμλίνο, αλλά επ’ ουδενί δεν είναι οι «κυρίαρχες». Ούτε καν επαρκείς για σθεναρή φιλελληνική πολιτική.

Όπως υπάρχουν και οι «φιλοδυτικές» κι επ’ ουδενί δεν είναι – ούτε αυτές – οι κυρίαρχες.

Αυτό που κυριαρχούσε πάντα ξεκάθαρα, δεν κατόρθωσε να το ξεριζώσει κανείς και κυριαρχεί ακόμη, είναι ο άκρατος «Πανσλαβισμός» τους.

Θα μπορούσαν – και θα έπρεπε - να έχουν κάνει πάρα μα πάρα πολλά για να «αρπάξουν την Ελλάδα» από τους Νατοϊκούς. Αν στ’ αλήθεια ήθελαν κάτι τέτοιο. Απλά δεν τα έκαναν.

Επέλεξαν να μην τα κάνουν.

Γιατί;
Άγνωστο.
Μόνον εικασίες μπορούν να γίνουν.

Χονδρικά μόνο να πούμε πως, κατά τα φαινόμενα, η Ελλάδα ήταν πάντα και παραμένει ένα «διαπραγματευτικό χαρτί» για τους Ρώσους απέναντι παλαιότερα στους Οθωμανούς και αργότερα στους Δυτικούς.

Του τύπου:

«...ή μου δίνετε εκείνο ή θ’ αρχίσω να παρεμβαίνω στην Ελλάδα και να σας δημιουργώ σοβαρά γεωπολιτικά προβλήματα...».

Ξεσήκωναν πάντα καλά καλά τον Ελληνικό Λαό (χωρίς να προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ) κι αφού έπαιρναν αυτά που ήθελαν είτε από τους Οθωμανούς πριν είτε από τους Δυτικούς μετά, παρατούσαν την Ελλάδα σύξυλη, ματωμένη και τσακισμένη στην κυριολεξία ως τον χαμένο της υπόθεσης...ξανά και ξανά και ξανά...

Για πιο πολλές λεπτομέρειες δείτε εδώ http://aegeanhawk.blogspot.gr/2013/02/blog-post_3377.html κι εδώ http://aegeanhawk.blogspot.gr/2013/02/blog-post_20.html .

Υπάρχουν βεβαίως κι άλλες πολλές, πάρα πολλές «γλαφυρές ιστορικοπολιτικές λεπτομέρειες» για την «παράδοξη φιλο-ανθ-ελληνική ρωσική πολιτική», αλλά το παρόν είναι μόνον ένα «εισαγωγικό σημείωμα» υπό την «βιασύνη» του πρόσφατου ρωσικού χαστουκιού στους Έλληνες Αγρότες.

 Θα αναφερθούν πολλά τέτοια «ιστορικά διαμάντια» περί της «παράδοξης Φιλο-ανθελληνικής Ρωσικής πολιτικής» διαχρονικά σε άλλο μελλοντικό σημείωμα.

Ένα μόνον θα αναφερθεί εδώ, απλώς ως «μικροιστορικό δείγμα» περί του πόσο μακριά πάει η «περίεργη Ρωσική στάση διαχρονικά ως προς την Ελλάδα»:

Το 1858 έδιναν κι έπαιρναν οι ιστορίες του Αγαθάγγελου περί «Ξανθού Γένους που θ’ αναστήσει την Βυζαντινή αυτοκρατορία» (κι εννοούσαν την Ρωσία). Ήταν σαφές πως αυτή η «προπαγάνδα» στηρίζονταν από τη Ρωσία. Κι έδινε βεβαίως κάποιες ελπίδες στον Ελληνικό Λαό.

Ταυτόχρονα, όμως, αυτό που δεν γνώριζε ο Ελληνικός Λαός, ήταν πως την ίδια περίοδο ο Τσάρος της Ρωσίας Νικόλαος ο Α’ έλεγε επίσημα στον πρεσβευτή της Αγγλίας:

 «...Δεν θέλω επιτρέψει απόπειραν αναστηλώσεως της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, ούτε επέκτασιν της Ελλάδος όπως καταστή αυτή ισχυρόν κράτος. Προτιμώ να διεξαγάγω πόλεμον και να εξακολουθώ αυτόν εν όσω μοι μένει εις άνθρωπος και έν πυροβόλον»...
(«Το Μακεδονικόν Ζήτημα», Γεωργ.Καραμέρου,1953)

Η Αυλή του Ξένου Ηγέτη πάντα ήταν «φιλόξενη» για τους «φίλους και υποστηρικτές» του αντίπαλου στρατοπέδου...πλην «παράδοξων περιπτώσεων»;

Θα μπορούσε – και κάθε λογικός άνθρωπος θα ανέμενε – η Ρωσία να έχει ανοίξει αυτή τη στιγμή, ΠΑΡΑΥΤΑ, μια «επιθετική πολιτική» του τύπου:

«...Θέλετε δεν θέλετε Έλληνες φιλονατοϊκοί, εγώ θα δημιουργήσω μια άλλη Φιλορωσική Ελλάδα που θα ενεργεί παράλληλα με την δική σας...

Θα ξεκινήσω με ένα νέο ισχυρό Ρωσικό κόμμα στην Ελλάδα. Θα το χρηματοδοτήσω, θα του στήσω ισχυρά ΜΜΕ, θα το προικίσω με ισχυρούς Έλληνες (και μη) κεφαλαιούχους και σύντομα θα συμμετέχει με ισχυρά ποσοστά στην Ελληνική Πολιτική...

Θα «τραβήξω» στο Μέτωπο της Ουκρανίας τόσους Έλληνες που ούτε φαντάζεστε. Θα τους προσφέρω ότι χρειάζονται προκειμένου να έρθουν εκεί και να μετατραπούν στο «αντίπαλο δέος» της φιλονατοϊκής Ελληνικής πολιτικής. ΟΤΙ μα ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ....

Θα τους κάνω μέχρι και να ζητήσουν Πολιτικό άσυλο στην Ομοσπονδία της Νέας Ρωσίας του Λουγκάνσκ και του Ντονετσκ προκειμένου να διαφύγουν από το Κατοχικό Καθεστώς της Ελλάδας.

 Και θα τους το χορηγήσω, μαζί αν χρειαστεί ακόμη και με Ρωσικό Διαβατήριο, προσφέροντάς τους ταυτόχρονα μια νέα ζωή.

 Θα ιδρύσω αν χρειαστεί μέσα σε λίγους μήνες στην Κριμαία και στο Λουγκάνσκ μια Ελληνική Παροικία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, στους οποίους θα προσφέρω μια Νέα αξιοπρεπή οικονομική/κοινωνική ζωή. Και θα διατηρήσουν φυσικά τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Ελλάδα.

 Θα αποκτήσω μέχρι και Ελληνικό Ιερό Λόχο (τι λόχο; Μεραρχία ολόκληρη Ελλήνων καλοπληρωμένων Μισθοφόρων που θα τους βαφτίσω Εθελοντές)  και θα τον χρησιμοποιήσω ενάντια στα Ουκρανικά/Νατοϊκά στρατεύματα. Απέναντι σε σας τους ίδιους.

Τους οποίους θα στείλω και στο Ρωσοισλαμικό Μέτωπο της Τσετσενίας, ακόμη και στα νώτα της Τουρκίας, στα συροτουρκικά σύνορα, στο πλευρό του Άσαντ.

 Θα σας εμπλέξω έμμεσα σε όλα μα όλα τα μέτωπα ενάντια στο ΝΑΤΟ και το Ισλάμ. Και κάποια στιγμή, σύντομα, όλους αυτούς θα σας τους στείλω στην Ελλάδα. Εκατοντάδες χιλιάδες βετεράνους που θα πίνουν νερό στο όνομα της Ρωσίας και με «ισχυρή χρηματοδότηση» να αναλάβουν το τιμόνι της χώρας και να το στρέψουν προς εμάς.

 Αν μη τι άλλο σας περιμένουν καταστροφικές ημέρες. Στην καρδιά του ΝΑΤΟ....

Αμφιβάλλει κανείς ότι μπορώ ως Ρωσία να τα επιτύχω αυτά κι ακόμη περισσότερα όποτε θέλω;»....

Μην σας κουράζω άλλο...
Πολλά θα μπορούσε και κάποια απ’ αυτά θα έπρεπε να είχε κάνει η Ρωσία αν όντως ήθελε την Ελλάδα στο πλευρό της.
Ξέρει άλλωστε καλά πως δεν είναι καθόλου μα καθόλου απλή υπόθεση η απόσπασή της από το ΝΑΤΟ.

Κι όμως, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ....

Έχει την «παράλογη απαίτηση» όμως, η Ελλάδα από μόνη της, χωρίς ένα τεράστιο πλήθος ρωσικών εγγυήσεων απλά να σηκωθεί και να φύγει ή απλά να σηκώσει ανάστημα και να αρνηθεί να υπακούσει στα νατοϊκά κελεύσματα...

Κάποιος έχει «τρελλαθεί» εδώ ή μου φαίνεται;
«Ο κλασσικός ιστορικός Σλαβικός αλαζονικός θυμικιτισμός; Ή μήπως να πούμε καλύτερα παραλογισμός»;

Δεν ξέρω...

Αυτό που ξέρω μετά απολύτου ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ είναι πως τμήμα των «παραπάνω» προτάθηκε ΠΡΟΣΦΑΤΑ από μέρους Ελλήνων Φιλορώσων Πατριωτών αποφασισμένων «για όλα» και η Ρωσική πλευρά «αδιαφόρησε».

Για μια ακόμη φορά.

Η «Ρωσική Αυλή» αρνείται να δεχτεί και να προσφέρει στέγη, φιλοξενία, πόρους, υποστήριξη και οργάνωση σε Έλληνες φίλους και υποστηρικτές της που ζήτησαν να μεταβούν στη Νέα Ρωσία για πιο ενεργή στήριξη μιας Φιλορωσικής Ελληνικής Πολιτικής.

Κι αν δεν τους «έκαναν» αυτοί οι συγκεκριμένοι Έλληνες δεν είχαν παρά να επιλέξουν αυτοί αυτούς που τους έκαναν.

Για μια ακόμη πολλοστή όμως φορά πολύ απλά ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ....

Μετά απ’ αυτό τι να σκεφτεί κανείς;

Το «Παιγνίδι είναι Στημένο»;

Αυτό «κάτι σημαίνει».
Δεν μπορεί να μην σημαίνει κάτι. Όπως πχ ότι «το παιγνίδι είναι στημένο»....

Έχουμε να κάνουμε με ένα από τα σημαντικότερα διεθνώς Όργανα Εξωτερικής Πολιτικής, το Ρωσικό.

Δεν μπορεί να μην έχουν ασχοληθεί επιστάμενα με το «τι θα κάνουν με την Ελλάδα» και το «αν θα εφαρμόσουν επιθετική πολιτική με σκοπό να σχηματίσουν με το έτσι θέλω φιλορωσική πτέρυγα στην Ελλάδα», σωστά;

Κι όμως...

Το «Ρωσικό Παράδοξο» συνεχίζεται...

Απαιτούν (φαινομενικά) να κάνει η Ελλάδα (αυτοκαταστροφικά) «Φιλορωσικά/αντινατοϊκά γεωπολιτικά ανοίγματα» χωρίς αυτοί να κάνουν το παραμικρό για να προετοιμάσουν και να ενισχύσουν μια τέτοια εκρηκτική κατάσταση...»..

Προφανώς θεωρούν τους Έλληνες ως εξόχως ηλίθιους και δη «επαρκώς αυτοκτονικούς» για να κάνουν τη «μέγιστη ανοησία» της ζωής τους χωρίς καμία μα καμία «τιτάνια εξασφάλιση»  από μέρους τους – όπως κάθε λογικός Γεωπολιτικός Αναλυτής ακόμη και του πρώτου έτους της πιο απλής Σχολής Πολιτικών Επιστημών θα ανέμενε...

Ρώσοι συνειδητοποιείστε σε τι θέση βρίσκεστε...

Μετά από αιώνες «εμπειρίας στην Ρωσική/σλαβική συμπεριφορά» ίσως θα πρέπει να την λάβουμε υπ’ όψιν μας τελικά.

Έτσι που έχουν μπλέξει τα πράγματα, η Ελλάδα, από την στιγμή που δεν μπορεί να έχει δική της ανεξάρτητη Εξωτερική, Εμπορική, Αμυντική πολιτική, δεν έχει και κανένα μα κανένα περιθώριο ασφαλούς εμπορικής συναλλαγής με την Ρωσία.

Η Ρωσία και η Δύση, αύριο με την μια ή την άλλη διαπραγμάτευση ίσως θα τα βρούν.

Η Ελλάδα όμως δεν έχει απολύτως τίποτα να κερδίσει από μια πιθανή συναλλαγή ανάμεσά τους στην Αρκτική ή στα πετρέλαια της Μ. Ανατολής ή όπου αλλού στην υφήλιο.

Αντιθέτως, θα της μείνει η εμπορική χασούρα στις αγροτοεμπορικές και τουριστικές της συναλλαγές από την «περίοδο της κόντρας».

Η Ελλάδα, οφείλει να απομακρυνθεί από την Ρωσική αγορά. Να την ξεχάσει. Δεν είναι μια ασφαλής αγορά.
Διότι η ίδια η Ρωσία δεν εννοεί να καταλάβει τις «ιδιαιτερότητες» της Ελλάδας.

Η Ρωσία από την άλλη πρέπει να συνειδητοποιήσει πως μας έχει ανάγκη σε συγκεκριμένα πράγματα και να φερθεί ανάλογα.

Μας χρειάζεται ως ισχυρό αντίπαλο απέναντι σε μια διαρκώς ανερχόμενη αμυντικά και γεωπολιτικά Τουρκία.
Όπως πάντα.

Και ξέρει ότι δεν υπάρχει ασφαλέστερη πρόβλεψη απ’ το ότι σύντομα θα αναγκαστεί να ξανασυγκρουστεί με την Τουρκία. Όπως έκανε δεκατρείς φορές στο παρελθόν της.

Γνωρίζει επίσης πως δεν είναι σώφρον να τα βάλει ταυτόχρονα με όλο το ΝΑΤΟ. Ούτε η Κίνα αποδείχτηκε ποτέ ιστορικά ηλίθια να εμπλακεί έτσι εύκολα για ν’ ανακουφίσει την Ρωσία από τις Νατοϊκές πιέσεις.
Πολλά λόγια λέγονται εκ του ασφαλούς.
Άλλο όμως τα λόγια κι άλλο η απόφαση ενεργούς εμπλοκής σε ένα παγκόσμιο πόλεμο.

Η Ρωσία ξέρει καλά λοιπόν ότι χρειάζεται από τη μια «γκρέμισμα του νότιου μετώπου της με την Τουρκία» ώστε ν’ ανοίξει ο δίαυλος της Μ. Ανατολής κι από την άλλη «διατήρηση ακμαίων των δυνάμεών της για το Ευρωπαϊκό μέτωπο από την μία, το Βόρειο-αρκτικό από την άλλη και βεβαίως το Ιαπωνικό εξ’ ανατολών.

 Ξέρει καλά λοιπόν ότι χρειάζεται διακαώς μια ελληνοτουρκική σύρραξη που θα συντρίψει την Τουρκία χωρίς δική της εμπλοκή και συνακόλουθη ενεργοποίηση της ενδονατοϊκής συμμαχικής αλληλεγγύης ώστε αυτή να παραμείνει απερίσπαστη στα δικά της μέτωπα δύσης, βορρά και ανατολής.

Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί ΜΟΝΟΝ με έναν τρόπο.
Να φροντίσει να υπάρξει ΤΑΧΙΣΤΑ μια πανίσχυρη οικονομικά και εξοπλιστικά Ελλάδα που θα φροντίσει να τελειώσει με την Τουρκία ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ και χωρίς πολλές χρονοτριβές.

Χωρίς ούτε καν ανάμειξη άλλων εξωνατοϊκών δυνάμεων όπως της Αρμενίας ή της Συρίας ή του Ιράκ ή του Ιράν.

Μόνη της η Ελλάδα πρέπει να το βγάλει εις πέρας αυτό προκειμένου να μην εμπλακεί το ΝΑΤΟ.

Μέχρι να τελειώσουν τα ενδονατοϊκά συμβούλια σχετικά με την Ελληνοτουρκική σύρραξη θα πρέπει να έχει τελειώσει αυτή με ολοκληρωτική συντριβή της Τουρκίας.

Και ξέρει καλά η Ρωσία πως ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να φροντίσει να ενισχύσει ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ την Ελλάδα:
σε χρήμα, σε διπλωματική ισχύ, σε εξόχως προωθημένο στρατιωτικό εξοπλισμό, σε ζωτικές στρατιωτικές πληροφορίες.
Ξέρει επίσης καλά, ότι από τη στιγμή που θ’ αρχίσει να «ενισχύει» κατ’ αυτόν τον «καίριο τρόπο» την Ελλάδα, όλοι του ΝΑΤΟ θα καταλάβουν πως «έρχεται σύντομα πόλεμος της Ελλάδας με την Τουρκία» και θ’ αρχίσουν να κάνουν το ίδιο μ’ αυτήν.

Δεν υπάρχει πια χρόνος για ανοησίες...

Ξέρει λοιπόν καλά η Ρωσία ότι δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά της προκειμένου να ενισχύσει την Ελλάδα.

Και παρ’ όλα αυτά κάνει αυτές τις «άστοχες εμπορικές αλαζονικές ανοησίες» όπως το Ρωσικό εμπάργκο στα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα;

Αντί να «κατανοήσει την δύσκολη διπλωματικά θέση της Ελλάδας» έναντι των Μέτρων του ΝΑΤΟ/ΕΕ προς τη Ρωσία και  ν’ αγοράσει ΟΛΗ την Ελληνική αγροτική παραγωγή σε τιμές υπερπολλαπλάσιες του κανονικού ώστε «έμμεσα» ν’ αρχίσει να εξαγοράζει μέρος του Ελληνικού χρέους και να «περάσει κι ένα επιθετικό μήνυμα προς ΝΑΤΟ/ΕΕ», μας κάνει κι εμπάργκο από πάνω;!!!

Θα έπρεπε ήδη να έχει εξαγοράσει όλο το Ελληνικό χρέος και να μας έχει εφοδιάσει δωρεάν με υπερεξελιγμένους πολεμικούς εξοπλισμούς πολλαπλάσιας ισχύος εκείνης της Τουρκίας.

Θα έπρεπε σε τρεις μήνες από τώρα να είμαστε έτοιμοι να εξαπολύσουμε συντριπτικό επιθετικό πλήγμα σε όλα τα μέτωπα της Τουρκίας προτού προλάβει να πάρει ανάσα, όχι να εξοπλιστεί κι αυτή από τους Δυτικούς.

Θα έπρεπε ήδη να μας έχει παραχωρήσει μέρος της Ρωσικής βάσης της Κριμαίας ώστε την «κρίσιμη στιγμή» να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε απέναντι στην Τουρκία μέρος του εκεί ρωσικού εξοπλισμού/και στόλου
«αφού θα μας τον έχει παραχωρήσει/μισθώσει και θα θεωρείται πια «υπό Ελληνική Σημαία Νατοϊκός μισθοφορικός Στρατός»....

Θα έπρεπε ήδη να μας έχει εγγυηθεί «Ρωσική Δορυφορική Ομπρέλα» και πως δεν θα περάσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ «Νατοϊκή ηλεκτρονική παρενόχληση/επίθεση» στα Ελληνικά Στρατεύματα κατά την επίθεσή τους στην Τουρκία (θυμάστε την Αμερικανική απειλή στους Πάγκαλο/Σημίτη;

«... Στο λεπτό θα ακινητοποιηθούν όλα σας τα πλοία και οι Τούρκοι θα μάθουν όλες τις θέσεις σας!»

Αντ’ αυτών τι είδαμε;

Ρωσικό εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα!

Ενώ και μόνον αν τα άφηνε «απ’ έξω» αυτά απ’ το εμπάργκο, ο «τρόμος» που θα προκαλούσε στους Νατοϊκούς για το «επικείμενο/εν εξελίξει ρωσικό ξελόγιασμα της Ελληνικής Πολιτικής» θα είχε εξαπλωθεί σε όλες τις Πρωτεύουσες της Δύσης....

Πως να εμπιστευθείς λοιπόν αυτούς τους Ρώσους που δεν ξέρουν ούτε καν πως να φέρουν με το μέρος τους έναν «κρίσιμο στρατηγικό σύμμαχο» που θα μπορούσε να τους βγάλει από τόσους και τόσους μπελάδες;
(Ή μήπως – ακόμη χειρότερα – αδιαφορούν;)

Απλά θα έβλεπαν την Τουρκία να συντρίβεται από έναν «τυπικά σύμμαχό της», τον «Δρόμο προς το Νότο και τα πετρέλαια της Μ. Ανατολής ν’ ανοίγει διάπλατα» ενώ αυτοί θα διατηρούσαν ανέπαφες τις δυνάμεις τους στα κρίσιμα Δυτικό και Ανατολικό Μέτωπο...και μην ξεχνάμε το «φρεσκοανοιγόμενο Μέτωπο του Βορρά: την Αρκτική»...

Και το κυριότερο;
Με το Νατοϊκό Στρατό «καθηλωμένο» και «μουδιασμένο» στην κυριολεξία να αδυνατεί να παρέμβει εναντίον ενός ... Συμμάχου...της Ελλάδας...

Πως να εμπιστευθείς μετά έναν τέτοιον αλαζονικό «γίγαντα»;

Ας κάτσουμε λοιπόν στ’ αυγά μας, στην «φωλιά του ΝΑΤΟ» κι ας περιμένουμε να τα βγάλει πέρα ο «... πανίσχυρος Ρώσος, μόνος του σε όλα τα μέτωπα»....

Για να τον δούμε όταν θα πέσει όλο το ΝΑΤΟ πάνω του όμως, πως θα τα βγάλει πέρα ταυτόχρονα σε Ανατολικό/Δυτικό/Βόρειο/ ΚΑΙ Νότιο μέτωπο;

Εμείς εδώ είμαστε...αιώνες, χιλιετίες τώρα...με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εδώ θα είμαστε και αύριο...η «ιστορική στατιστική χιλιετιών» αυτό λέει...

Αυτοί όμως;

Όταν αποφασίσουν να συνειδητοποιήσουν αυτά που πρέπει και να μας δώσουν όλα αυτά που χρειάζονται, τότε θα δούνε θαύματα με το Νότιο Μέτωπο....

Αν όχι, ας τα βγάλουν μόνοι τους πέρα με όλον τον κόσμο απέναντί τους...και την Ελλάδα Ουδέτερη...

Τους θυμίζει μήπως κάτι αυτό;
Κάτι από την Κοινή μας Ορθόδοξη Παράδοση μήπως και τις «προοράσεις/διοράσεις» της;


http://aegeanhawk.blogspot.gr/20

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook