19.8.14

Η Ουκρανία ζητά επισήμως στρατιωτική βοήθεια από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.



Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν κάλεσε το NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια και υποστήριξη στα....
ουκρανικά στρατεύματα τα οποία μάχονται εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας του, ενώ τόνισε πως η δυτική στρατιωτική συμμαχία πρέπει να διαμορφώσει μια νέα στρατηγική όσον αφορά αυτήν την κρίση.

Η σύγκρουση η οποία διαρκεί τέσσερις μήνες στην ανατολική Ουκρανία έχει μπει σε
μια κρίσιμη φάση και ένας ηγέτης των αυτονομιστών υποστήριξε ότι οι αντάρτες έχουν λάβει νέο εξοπλισμό και μαχητές εκπαιδευμένους στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι θα εξαπολύσουν μια ευρείας κλίμακας αντεπίθεση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο Κλίμκιν είπε στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ότι η ΕΕ και το NATO οφείλουν να εξετάσουν τι μπορούν να κάνουν και τι θα έκαναν εάν οι κανόνες παραβιαστούν, προσθέτοντας πως αυτό ακριβώς συνέβη όταν η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία τον Μάρτιο και ότι το ίδιο συμβαίνει με τις ενέργειες της Ρωσίας στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ.

«Είναι ένα αληθινά σκληρό ερώτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το NATO: Τι μπορούν να κάνουν εάν ένας πόλεμος πρακτικά. . . διεξάγεται στην Ευρώπη από μια ευρωπαϊκή χώρα;», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας, σύμφωνα με μια απομαγνητοφώνηση της συνέντευξής του, η οποία θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή.

«Και για αυτό, εάν πουν ‘δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά σε αυτή την περίπτωση’, εγείρεται το ερώτημα: πώς μπορούν τότε να συνεχίσουν να θεωρούνται υπεύθυνοι εταίροι;».

Ερωτηθείς εάν ζητεί από την ΕΕ και το NATO στρατιωτική βοήθεια, ο Κλίμκιν απάντησε «ναι, φυσικά. Χρειαζόμαστε στρατιωτική βοήθεια διότι εάν λάβουμε τέτοια βοήθεια, θα είναι ευκολότερο για τις δυνάμεις μας επί του πεδίου να δράσουν».
Πηγή: e-typos.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook