23.10.14

800 άτομα στην ουρά για επίδομα 18 ευρώ


Ακόμα ένα Success Story στη «Νέα Ελλάδα» των Σαμαροβενιζέλων… Ουρές σχηματίζονται στα γραφεία της υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας από πολίτες της Πάτρας οι οποίοι σπεύδουν να καταθέσουν αιτήσεις για την λήψη βοηθήματος ένδειας.
Περισσότεροι από 800 πολίτες, σύμφωνα με το patrastimes, έχουν μέχρι στιγμής καταθέσει αίτηση ενώ την...
ίδια ώρα το ποσό με το οποίο «επιχορηγήθηκε»
για το 2014 ο Δήμος για βοήθημα ένδειας προς Δημότες του ήταν μόλις 15.000
Ουσιαστικά για κάθε ένα αν από τους 800 που ήδη ζητούν αρωγή αντιστοιχούν 18,75 ερώ.
Μπροστά σε αυτή την θλιβερή διαπίστωση ο Δήμος της Πάτρας και η αντιδημαρχία Υγείας και κοινωνικής Πολιτικής αναγκάστηκαν να ανακοινώσουν την διακοπή της παραλαβής αιτήσεων καθώς η συνέχιση της διαδικασίας θα ήταν εμπαιγμός
Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:
«Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επιχορήγησε για το 2014 τον Δήμο Πατρέων με το ποσό των 15.000 ευρώ για τη χορήγηση βοηθήματος ένδειας σε πολίτες που είναι στα όρια της εξαθλίωσης, ώστε να αντιμετωπίσουν ορισμένες τους ανάγκες.
Οι αιτήσεις των δημοτών της Πάτρας, προς την Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας, για τη χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος ένδειας, αγγίζουν τις 800 περίπου, καθώς είναι πολύ μεγάλο πλέον το ποσοστό των συνδημοτών μας που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.
Να σημειωθεί, ότι το 2013 ο Δήμος Πατρέων επιχορηγήθηκε για τον ίδιο σκοπό με το ποσό των 10.000 ευρώ, οι δικαιούχοι του βοηθήματος όμως, ήταν μόλις 70 άτομα σε σύνολο 300 αιτήσεων.
Λόγω της μεγάλης συρροής κόσμου, η Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου δεν θα δέχεται αιτήσεις πολιτών για τη χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος ένδειας από σήμερα Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα ανταπόκρισης πλέον στα αιτήματα, λόγω έλλειψης ιδίων πόρων.
Εν συνεχεία οι κοινωνικοί λειτουργοί της Υπηρεσίας μας θα διεξάγουν κοινωνικές έρευνες, ώστε να διαπιστωθούν οι ανάγκες των πολιτών και να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα με τα ελάχιστα χρήματα της επιχορήγησης.
Το γεγονός ότι το χρηματικό αυτό ποσό της επιχορήγησης των 15.000 δεν επαρκεί για την ικανοποίηση των αιτημάτων των πολιτών, επιβεβαιώνει ότι οι πολιτικές της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια σημαντικό μέρος των λαϊκών οικογενειών, όπου αντί για εργασία και δικαιώματα λαμβάνουν υποσχέσεις για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα … ακραίας φτώχειας –το οποίο υιοθετείται από τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου- και το δίδαγμα «Μάθε να ζεις με τη φτώχεια σου».
Ο ορισμός της έννοιας «ακραία φτώχεια» δεν εμπεριέχει τη δυνατότητα και δεν αποτελεί κριτήριο για την κάλυψη πραγματικών αναγκών των συμπολιτών μας όπως τροφή, υγεία, στέγη, παιδεία, πολιτισμό κ.α.
Η Δημοτική Αρχή διεκδικεί επείγοντα μέτρα για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που επιβιώνουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, για την προστασία των ανέργων με την καταβολή επιδόματος καθ’ όλη τη διάρκεια της ανεργίας». zoomblog


hellasforce.com



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook