26.1.15

Χθες είχαμε αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών. Όλοι ήταν νικητές!!!


Οι χθεσινές εκλογές είχαν τρεις βασικούς νικητές. Το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που άγγιξε τα όρια της αυτοδυναμίας. Τους ΑΝΕΛ και προσωπικά τον Πάνο Καμμένο, τους...
οποίους ολόκληρο το σύστημα και οι δημοσκοπήσεις τους είχαν ξεγραμμένους, ενώ αυτοί μπήκαν άνετα στη Βουλή και ξεπέρασαν το ΠΑΣΟΚ. Φυσικά τη Χρυσή Αυγή, η οποία με τη μισή κοινοβουλευτική της ομάδα της στη φυλακή και την άλλη μισή σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς καμία προβολή από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αναδείχθηκε σε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη στην Ελλάδα.
Όμως παρόλα αυτά, οι υπόλοιποι θεώρησαν τον εαυτό τους κερδισμένο και
έκαναν σαν να μην τρέχει τίποτα. Συγκεκριμένα:
Ο κ. Σαμαράς, αν και αποδοκιμάστηκε έντονα από το λαό, εντούτοις εμφανίστηκε στο Ζάππειο, μαζί με μια ομαδούλα φωνασκούντων «Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς», σαν να ήταν ο νικητής των εκλογών, για να μας πει ότι άντεξε η ΝΔ και ότι δεν φταίει αυτός για το αποτέλεσμα, αφού είχε προειδοποιήσει το λαό. Εννοείται πως σε λίγες μέρες θα τον πετάξουν τα τζάκια της Δεξιάς, χωρίς να καταλάβει τι του συνέβη. Καλύτερα θα ήταν να προλάβει ο ίδιος τις εξελίξεις, για να έχει έστω κάποια υστεροφημία σαν τον κ. Καραμανλή.
Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε κι αυτός σαν να μην τρέχει τίποτα και φόρτωσε την προσωπική του αποτυχία στον κ. Παπανδρέου. Αυτός βέβαια δεν κινδυνεύει να καρατομηθεί, αφού κατάφερε να τελειώσει εντελώς το ΠΑΣΟΚ, το οποίο και δεν έχει πλέον τη δύναμη να αναζητήσει νέο αρχηγό.
Ο κ. Θεοδωράκης, εμφανίστηκε ως ο θριαμβευτής των εκλογών, αν και ο ίδιος είχε δηλώσει πως αν το κόμμα του λάβει μικρότερο ποσοστό από αυτό των ευρωεκλογών δεν θα έχει λόγο ύπαρξης και θα το διέλυε. Δεν πρόκειται φυσικά να τηρήσει την υπόσχεσή του, ούτε προφανώς και καμία άλλη από αυτές που είχε δώσει.
Ο κ. Κουβέλης, ο οποίος αν και αποδοκιμάστηκε πλήρως και εξαφανίστηκε, εμφανίστηκε σαν ο εγγυητής της προοδευτικής κατεύθυνσης της χώρας.
Ο κ. Καρατζαφέρης, αν και εξαφανίστηκε πολιτικά και αν και τον πέρασε ακόμα και ο κ. Λεβέντης, εντούτοις δεν ακούστηκε να αναλαμβάνει κάποια ευθύνη και να παραιτηθεί.
Ακριβώς δηλαδή όπως κάνουν οι φοιτητικές παρατάξεις, όλοι οι πιο πάνω εμφανίστηκαν περίπου ως νικητές, σαν να μην τρέχει τίποτα, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την αποδοκιμασία την οποία υπέστησαν από τον ελληνικό λαό.
http://hassapis-peter.blogspot.gr/2015/01/blog-post_732.html


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook