28.2.15

Δύο διάσημοι ηθοποιοί σταματούν να πληρώνουν φόρους μέχρι να μπουν φυλακή όσοι είναι στη λίστα Λαγκάρντ



Το δικό τους κίνημα… «δεν πληρώνω» φαίνεται πως δημιουργούν δύο πασίγνωστοι ηθοποιοί που ανακοίνωσαν ότι από εδώ και στο εξής δεν θα καταβάλουν φόρους έως ότου...
συλληφθούν οι φοροφυγάδες που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ/Φαλσιανί.
Ο λόγος για δύο Βρετανούς ηθοποιούς που πήραν την μεγάλη απόφαση αφού ένιωσαν απηυδισμένοι από τη «στασιμότητα» που παρουσιάζει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.



«Μέχρι τώρα πλήρωνα με χαρά τους φόρους μου, διότι είμαι ένας γ@μ@@@νος σοσιαλιστής και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να μοιραζόμαστε τα φορολογικά βάρη. Αλλά είμαι αηδιασμένος με την HMRC (Υπηρεσία Εσόδων και Τελωνείων της Αυτού Μεγαλειότητος) και αποφάσισα να μην πληρώσω ούτε δεκάρα παραπάνω μέχρι αυτοί οι δόλιοι μπάσταρδοι να πάνε φυλακή», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Evening Standard» ο Γουάιζ, σύγυγος της Εμα Τόμσον.

«Η Εμα είναι μέσα. Συμφωνεί. Και ελπίζουμε να μας ακολουθήσουν κι άλλοι. Να δημιουργήσουμε ένα κίνημα ανυποταγής. Δεν μπορούν να μας κλείσουν όλους στη φυλακή, αλλά αν χρειαστεί εμείς οι δύο θα πάμε φυλακή. Το εννοώ…», τόνισε επίσης ο βρετανός ηθοποιός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα Φαλσιανί περιέχει στοιχεία από περίπου 100.000 τραπεζικούς λογαριασμούς της HSBC στην Ελβετία. Περίπου 7.000 εξ αυτών ανήκουν σε Βρετανούς πελάτες της τράπεζα. Από τους Βρετανούς πελάτες η HMRC έχει εντοπίσει περίπου 1.000 φοροφυγάδες και έχει εισπράξει ήδη μη καταβληθέντες (αρχικά) φόρους που φθάνουν τα 135 εκατ. στερλίνες (185 εκατ. ευρώ).
http://www.iefimerida.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook