Εκτός από την κάρτα του πολίτη, εξετάζεται η εφαρμογή χρεωστική έξυπνης κάρτας, που επιβεβαιώνει όσα...
λέμε σχετικά με τις δυνατότητες μιας έξυπνης κάρτας και το πως φυσικά μπορούμε πολύ γρήγορα να φτάσουμε στο "μία κάρτα για όλες τις δουλειές". Σε ένα άρθρο με τον αποκαλυπτικότατο τίτλο "Μετρητά τέλος – Όλες οι συναλλαγές με κάρτα" το newmoney.gr, κάνει λόγο για χρεωστική κάρτα η οποία θα είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό του ιδιοκτήτη της.
Και τι πιο χρήσιμο από το πλαστικό χρήμα στη σημερινή εποχή...; Σε μία εποχή, μιας κατασκευασμένης οικονομικής κρίσης, λόγω ιδιωτικής κρίσης των τραπεζών, όπου η χρήση του χρήματος ελλατώνεται και ταυτοχρόνως προξενεί αμέτρητα καθημερινά προβλήματα στουν πολίτες. Δεν μπορούμε ν'αμφισβητήσουμε το γεγονός της εκμετάλλευσης της αδυναμίας της χώρας να ανακάμψει από μία βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση από την κυβέρνηση, η οποία πλέον έθεσε ως προτεραιότητά της το μικροτσίπ, εις βάρος φτωχών και κατατρεγμένων, κυνηγημένων από το ίδιο το κράτος πολιτών.
Ένα από τα θέματα που αφορούν τη χρεωστική κάρτα, το πως συνδέεται ο πραγματικός πλούτος με το πλαστικό χρήμα.
Ο πλούτος παράγεται μέσω της εργασίας και το χρήμα είναι αντίκρυσμα. Είναι αντιστοίχιση του πλούτου, δηλαδή του κάθε προίόντος που παράγει η κοινωνία σε μία μονάδα μέτρησης. Το πλαστικό χρήμα, δεν διαφέρει από το χρήμα ως προς τη χρησιμότητά του, αλλά έχει ένα άλλο χαρακτηριστικό. Περιορισμένη πρόσβαση.
Ο πολίτης δεν έχει την ίδια πρόσβαση στο πλαστικό χρήμα, όπως έχει στα μετρητά. Αυτό συμβαίνει, διότι το πλαστικό χρήμα συνδυάζεται με ηλεκτρονικά δίκτυα και μία από τις σημαντικότερες ιδιότητες ενός δικτύου, είναι οτι μπορεί να προσφέρει δυνατότητες εντοπισμού και καταγραφής των πολιτών και των συναλλαγών του. Ο κρατικός μηχανισμός ελέγχει άμεσα τις συναλλαγές και γνωρίζει ποιος έχει χρήματα και ποιος ξοδεύει περισσότερα απ'όσα βγάζει. Ξέρει ποιος "δικαιούται" και ποιος "δεν δικαιούται" προϊόντα, βασιζόμενο στην χρηματική τους αξία και στην αντιστοίχιση αυτής προς τα στοιχεία του πολίτη, τα οποία είναι αυτομάτως στη διάθεσή του. Αυτό λοιπόν δημιουργεί τουλάχιστον περιορισμούς. Αυτό σημαίνει περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά και οτι το χρήμα παύει να διακινείται στην αγορά όπως το ξέραμε. Σημαίνει οτι το κράτος επιχειρεί ν'αποκτήσει δικαίωμα στον έλεγχο του πολίτη με σκοπό να περιορίσει τις οικονομικές τους δραστηριότητες, με ότι αυτό συνεπάγεται, όταν αυτές δεν μπορούν να συνδυαστούν με τις οικονομικές του δυνατότητες, όπως αυτές θα καταγράφονται από τις χρεωστικές κάρτες.
Η κάρτα δεν είναι χρήμα. Εγκρίνει χρήμα. Εγκρίνει την δυνατότητα του πολίτη ν'αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες. Αν ένα άτομο δεν έχει χρήματα στον λογαριασμό του, διακόπτεται η πρόσβασή του σε αγαθά, μέσα από την δυνατότητα του ηλεκτρονικού συστήματος ν'αναγνωρίζει την οικονομική κατάσταση του πολίτη. Αυτό όμως μπορεί να επεκταθεί. Μπορεί να εφαρμοστεί πίστωση, με τα στοιχεία της κάρτας και του λογαριασμού του πολίτη-πελάτη. Μπορεί δηλαδή να αναβιώσει ο υπερδανεισμός, που όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν πόσο τους έχει κοστίσει. Μπορεί δηλαδή ο κόσμος να χρησιμοποιεί την κάρτα του, για ν'αγοράσει με πίστωση και να δανείζεται χρήμα, χωρίς να σκέφτεται τη ρευστότητα ή τις διαδικασίες δανεισμού, αφού όλα πλέον θα είναι ηλεκτρονικά και υπεραπλουστευμένα.
Αυτή η διαφαινόμενη "διευκόλυνση" που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, έχει αρνητικά πέρα από κάθε φαντασία. Κατ'αρχάς με πίστωση, δεν βοηθάς τους πολίτες μιας οικονομίας διαλυμένης και κυριολεκτικά πεθαμένης. Δεν βοηθάς τους φτωχούς και τους ανέργους, αλλά το αντίθετο, τους χρεώνεις περισσότερα και τους οδηγείς σε περισσότερα αδιέξοδα. Δεν δίνεις πρόσβαση σε αγαθά, διότι με αυτόν τον τρόπο η παραγωγή των αγαθών δεν βελτιώνεται. Πάλι τα δανεικά διευκολύνονται. Πάλι χρεωμένους πολίτες θα έχεις. Η έξυπνη κάρτα μάλιστα, είναι προσωπική, που σημαίνει οτι θα πας φυλακή για χρέη. Τόσο απλό και τόσο "διευκόλυνση" το νέο σχέδιο της κυβέρνησης. Στα οικονομικά μηδέν, στο φακέλωμα άριστα!
Η πίστωση δεν είναι χρήμα, διότι το χρήμα είναι αντιστοίχιση του πλούτου. Το χρήμα που δεν αντιστοιχεί σε πλούτο, δεν είναι τίποτα...Είναι αέρας! Για την ακρίβεια είναι "συμφωνία". Συμφωνία με τον πολίτη, η οποία τον οδηγεί σε υπερδανεισμό και εν τέλει σε καταστροφή. Με δυο λόγια, φορτώνουν στον φτωχό Έλληνα, την στιγμή που έχει ανάγκη από εργασία, χρεωστικές κάρτες και κάρτες παρακολούθησης των καθημερινών συναλλαγών του και δραστηριοτήτων του.
Μία χρεωστική κάρτα σημαίνει:
- Έξυπνη κάρτα με μικροτσίπ,
- Δίκτυο δεδομένων το οποίο καταχωρεί καθε συναλλαγή,
- Άμεση ανάγκη συνδυασμού της κάρτας του πολίτη, της χρεωστικής κάρτας, της κάρτας συγκοινωνιών και της κάθε κάρτας που πλέον δεν θα χωράνε πουθενά, σε μία υπερκάρτα με μικροτσίπ, ως αναγκαία τεχνική παρέμβαση. Συνδυασμός όλων των καρτών σε μία, σημαίνει συνδυασμός των δεδομένων σε μία βάση δεδομένων, μίας υπηρεσίας.
Όποιος νομίζει όμως, οτι η παράνοια ορισμένων θα "ξεθυμάνει" στην έξυπνη κάρτα, κάνει λάθος. Η έξυπνη κάρτα, έχει ένα μειονέκτημα, ακόμη και για τους φανατικούς οπαδούς της. Μπορεί να την χάσεις. Μπορεί να σου την κλέψουν...
Μικροτσίπ-εμφύτευμα
Κάπου εδώ, τα αστεία και οι συνομωσίες πρέπει να λάβουν τέλος και να ξεκινήσει μία σοβαρή στρατηγική υπεράσπισης ή ανάκτησης των ελευθεριών των πολιτών, διότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ποτέ. Ποτέ πριν δεν είχαμε αντιμετωπίσει αυτή την πραγματική τρέλα της παρακολούθησης του πολίτη και της αποκοπής του από αγαθά με φασιστικές μεθόδους. Ποτέ πριν οι πολίτες δεν αχρηστοποιήθηκαν εξαναγκαζόμενοι σε ανεργία για να "τσιπαριστούν" μετέπειτα, λες και είναι λουκάνικα που συσκευάζονται σε εργοστασιακή μονάδα. Πως είναι όμως δυνατόν να επιτευχθεί αυτό; Βασικό εργαλείο, είναι ο εκφοβισμός. Η χρήση βίας και η αναγκαιότητα που θα προκύψει μέσα από την έρευνα για τις δυνατότητες αντιμετώπισής της.
Τα φαινόμενα βίας αυξάνονται στην ελληνική κοινωνία. Περιστατικά απαγωγών και δολοφονιών με χαρακτηριστικότερο τη δολοφονία του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, αποδεικνύουν οτι οι δράστες επιλέγουν θύματα και τα ΜΜΕ σιγοντάρουν στο παρασκήνιο. Η δράση των ΜΜΕ, μόνο τυχαία δεν είναι στη Ελλάδα. Η βία στους τηλεοπτικούς δέκτες έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ποτέ στην Ελλάδα δεν βρισκόταν σε τόσο υψηλά επίπεδα η βία και η ανομία. Υπάρχει λοιπόν καθοδήγηση; Πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες; Έχουν όλα αυτά σχέση με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Έχουν με τις σχέσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς "συνεργάτες" της; Τα ερωτήματα πολλά: Γιατί η δολοφονία του φοιτητή από τα Γιάννενα προβλήθηκε πολύ περισσότερο απ'οτιδήποτε; Γιατί η μητέρα με τον γιο της που πήδηξαν από το πάτωμα του 5ου ορόφου στο σπίτι τους στη Χαλκίδα δεν "συγκίνησε" το πανελλήλιο, όπως νυχθημερόν μεταδίδουν για την περίπτωση Γιακουμάκη τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας; Μήπως επειδή τα συναισθήματα στις δύο περιπτώσεις έχουν και διαφορετικές κατευθύνσεις; Μήπως διότι την ευθύνη για τις αυτοκτονίες των Ελλήνων την έχουν οι άχρηστοι κυβερνώντες; Μήπως επίσης, διότι η ενδοσχολική βία που προβάλλεται ως μέγιστο πρόβλημα από τα ΜΜΕ καθημερινώς, οδηγεί στην αναζήτηση λύσης προς την κατεύθυνση του μικροτσίπ και ήδη κάποιοι μιλούν για τα "υπαρκτά" πλέον φαινόμενα της «ενδοσχολικής βίας», του «εκφοβισμού», του «bullying»"; Μήπως μπορούν να δωθούν μικροτσίπ στους ανθρώπους, ώστε οι μαθητές και φοιτητές να ελέγχονται σε όλους τους χώρους που παρευρίσκονται καθημερινά, να ελέγχονται οι κινήσεις τους και να εντοπίζονται οι κακοποιοί και εγκληματίες; Για να "προστατέψουμε" τα παιδιά μας από το έγκλημα, όπως και στα γήπεδα, όπου με νόμο πλέον θα παρακολουθούνται υποχρεωτικά από κάμερες και θα εκδίδουν ηλεκτρονικά εισιτήρια; Και τι καλύτερο από ένα μικροτσίπ σε περίπτωση που υπάρξη απαγωγή; Αυτή τη φορά όμως, όχι μικροτσίπ σε κάρτα, αλλά εμφυτευμένο μικροτσίπ, που είναι το κατάλληλο γι'αυτές τις περιπτώσεις. Που δεν μπορεί να κλαπεί ή να χαθεί.
Δεν είναι μόνο οι απαγωγές, είναι η βία στα γήπεδα, η βία στα σχολεία, αλλά και η διεθνής τρομοκρατία και η λαθρομετανάστευση, που μπορούν ν'αποτελέσουν το φιτίλι για την έκρηξη βίας σε όλη τη χώρα. Και αν το μικροτσίπ εμφύτευμα φαντάζει σε κάποιους μακρινό, τι θα λέγατε να ξεκινούσαμε από την απλή χρεωστική κάρτα; Πόσο απίθανο είναι, αύριο το πρωί, το υπουργείο οικονομικών να επιβάλλει χρεωστική κάρτα στους πολίτες επικαλούμενο έλλειψη ρευστότητας; Η μη πρακτικότητα μιας τέτοιας εφαρμογής, θα ωθήσει σε σειρά αποφάσεων για επανέκδοση καρτών που η μία θα βελτιώνει τις υπηρεσίες της προηγούμενης με αποτέλεσμα να φτάσουμε με συνοπτικές διαδικασίες στην κάρτα για όλες τις δουλειές. Ποιος τολμά να διανοηθεί τις κοινωνικές συνέπειες του κλειστού κυκλώματος στο οποίο επιχειρούν να βάλουν ολόκληρη τη χώρα;
webarchive.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.