28.5.15

Πάτησε το κουμπί του Αλέξη Τσίπρα «η περίεργη» διάψευση των σκληρών δανειστών για μη συμφωνία


Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας «τα πήρε στο κρανίο»- όπως μαθαίνουμε – από το βρόμικο παιχνίδι των δανειστών. Ενώ οι διαπραγματεύσεις έχουν , σχεδόν, ολοκληρωθεί και...
ετοιμάζεται το κείμενο της συμφωνίας (γράφεται κομμάτια κομμάτια) οι σκληροί των τοκογλύφων ξεκίνησαν έναν νέο κύκλο εκβιασμών. Διέψευσαν τα περί «έτοιμης συμφωνίας» και άρχισαν να μιλούν με δηλώσεις, εκθέσεις και δημοσιεύματα για χρεοκοπία της Ελλάδας σε 7 ημέρες.

Ο πρωθυπουργός, με την σύμφωνη γνώμη της Μέρκελ και των ΗΠΑ δήλωσε ότι πάμε σε συμφωνία ίσως και το Σαββατοκύριακο. Στη συνέχεια επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει το παιχνίδι των εκβιασμών από ορισμένους γιατί θίγεται η οικονομία της Ελλάδας (φυγή κεφαλαίων) και ότι «εμείς δεχόμαστε και την έντιμη συμφωνία και την χρεοκοπία».

«Μπορούμε να εκβιάσουμε και εμείς», λέγεται ότι είπε ο Τσίπρας στον Γιούνκερ.

Με βάση τις πληροφορίες ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «όλα θα πάνε καλά» και πρόσθεσε «μόνο με το ΦΠΑ να τα βρούμε». Πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «όσο κάναμε πίσω κάναμε. Πάμε για συμφωνία ή ας μας χρεοκοπήσουν. Νομίζω ότι έδειξα μεγάλη κατανόηση».

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο έσχατος συμβιβασμός γίνεται για να δεχθεί την τελευταία ώρα η Αθήνα την αύξηση του ΦΠΑ. Αξιωματούχος των Βρυξελλών πρόσθεσε ότι «δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει γι' αυτό».

Ο αμερικανός υπουργός οικονομικών Τζακ Λιου διαβεβαιώνει την Αθήνα ότι «ίσως και το Σαββατοκύριακο θα έχουμε συμφωνία».
http://www.spirospero.gr/



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook