28.5.15

«Η Μέρκελ φοβάται όσο τίποτα την προσέγγιση Ελλάδος- Ρωσίας»



«Μαύρα φίδια» ζώνουν την Γερμανίδα Καγκελάριο , σε περίπτωση που χρεοκοπήσει η Ελλάδα και εξέλθει του ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση η ...
συνεργασία Ελλάδος και Ρωσίας αποτελεί σίγουρα μονόδρομο,

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας στη διαμάχη με τους πιστωτές, και να αποτρέψει την έξοδό της από την ευρωζώνη, αναφέρει το περιοδικό Business Insider.

Μία ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ γίνεται όλο και πιο πιθανή, αναφέρει η δημοσίευση. Η χώρα είναι πιθανό να μην διαθέτει τα χρήματα που απαιτούνται για την επόμενη πληρωμή του δανείου από το ΔΝΤ. Αν δεν υλοποιηθεί η πληρωμή από την Αθήνα , η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αρνηθεί τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος στην χώρα αυτή , και έτσι να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη.

Η εξέλιξη αυτή δεν θα έχει μόνο οικονομικές επιπτώσεις για την ΕΕ, αλλά και πολιτικές συνέπειες, λόγω των ιστορικών στενών δεσμών της Ελλάδας με την Ρωσία . Η Μόσχα θα μπορούσε να αδράξει την ευκαιρία και να αυξήσει την επιρροή της στην Ελλάδα, τονίζει το άρθρο που αναμεταδίδει και το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανησυχεί για την προοπτική αυτή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, η Μέρκελ προτίθεται να στηρίξει την Ελλάδα, η οποία «είναι λίγο πριν το χάος», για να μην πραγματοποιήσει στροφή η χώρα «προς την κατεύθυνση της Ρωσίας» για μερικά δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφερε άρθρο στην εφημερίδα Die Welt. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν συμμερίζεται την άποψη της καγκελαρίου, (αλλά αυτόν ποιος τον ρωτάει).

Οι ειδικοί του Κέντρου για την Ευρωπαϊκή οικονομική μεταρρύθμιση, Charles Grant και H.Odendal τονίζουν ότι για αυτό το θέμα η Μέρκελ, δέχεται μεγάλη πίεση από την κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία εκφράζει την ανησυχία της για τον κίνδυνο της επαναπροσέγγισης της Ελλάδος με την Ρωσία.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η κατάσταση είναι λίαν κρίσιμη στις διαπραγματεύσεις που διενεργούνται αυτές τις ημέρες. Το πρόβλημα έγκειται στην προκλητική στάση των θεσμών, που δεν επιθυμούν πραγματικά να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα, κάτι το οποίο αναμένει το Κρεμλίνο. Στην πρώτη ευκαιρία , Μόσχα και Πεκίνο θα « εισέλθουν» αυτές στην θέση των θεσμών για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας. Ήδη συζητάμε με την Ρωσία για την αγορά των σιδηροδρόμων και του λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, την αποχώρηση της Ελλάδος από την ευρωζώνη , θα την ακολουθήσει σχεδόν σίγουρα η έξοδο από την ΕΕ, και η προσχώρηση πιθανόν στην ευρασιατική ένωση. Πάντα θα « υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές, με ωραία πορτοκάλια».



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook