10.7.15

Τόσο ψέμα… Τόση κοροϊδία…

 
Τζούλια Λιακοπούλου

Ήρθε στο “φως” το έγγραφο με τα δημοσιονομικά μέτρα που προτείνει η Ελλάδα και η κοστολόγησή τους. Όπως αναμενόταν, το βάρος πέφτει στο ασφαλιστικό, τις συντάξεις και τον ΦΠΑ! Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα…

Από τους «συνήθεις υπόπτους…» η κυβέρνηση προσδοκά να καλύψει μέρος του δημοσιονομικού κενού που οι κυβερνήσεις 40 χρόνων δημιούργησαν!!! Περιλαμβάνονται έμμεσες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους και των εισφορών του κλάδου υγείας για τους συνταξιούχους, αλλά και της αύξησης της έκτακτης εισφοράς, θέσπιση εισφοράς επί των επικουρικών συντάξεων, περιορισμός των πρόωρων συντάξεων και αναπροσαρμογή του ΦΠΑ.

Και το ερώτημα που αναδύεται είναι: Γιατί στις 25 του Γενάρη δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ); Γιατί τρέχαμε αλλόφρονες προχθές την Κυριακή, στις 5 Ιουλίου, να ξαναδώσουμε στήριξη στην κυβέρνηση με το δημοψήφισμα; Προς τι η ομιλία Τσίπρα προχθές στο Στρασβούργο;
Τόσο ψέμα… Τόση κοροϊδία… Τόσος βερμπαλισμός… Τόση απαξίωση… Τόσο φτύσιμο…
Κύριε Καμμένε, πριν από λίγες, ημέρες μπροστά στις κάμερες δηλώσατε ότι … όσο είσαστε εσείς σ’ αυτήν την κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει η φορολογία στην εστίαση και στα νησιά!!! Δεν πρόκειται να δεχτείτε περικοπές στις αμυντικές δαπάνες!!! Δεν… δεν… δεν… Το λιγότερο που περίμενε ο Ελληνικός λαός που σας στήριξε, ήταν να κρατήσετε τον λόγο σας! Υπάρχει και η παραίτηση, αν δεν το γνωρίζετε! Εκτός και αν προλάβατε μέσα σε 5 μήνες να γίνετε κι εσείς καρεκλοκένταυροι… Εκτός και αν τα βρήκατε με τους “ποταμίσιους”… εις βάρος του δύσμοιρου Έλληνα πολίτη που σας ψήφισε. Η πορεία σας προδιαγράφεται χειρότερη από της ΔΗΜΑΡ… Κρίμα και πάλι κρίμα κύριε Καμμένε… Κρίμα γι αυτούς που σας στήριξαν, σας πίστεψαν, σας ψήφισαν!
Κύριε Λαφαζάνη, προέρχεστε από τον σκληρό πυρήνα του ΚΚΕ. Ο λαός, σας αγαπούσε, σας στήριζε, σας ψήφιζε για τους αγώνες σας, το ότι δεν είσαστε ο άνθρωπος του καναπέ, ότι είσαστε πάντα μπροστάρης στους αγώνες του λαού, ότι είσαστε περήφανος ως Έλληνας στις απαιτήσεις των αιρετών αρχηγίσκων-τοκογλύφων της Ευρώπης. Τι συνέβη κ. Λαφαζάνη; Τόσος χαμαιλεοντισμός… Τόση δουλοπρέπεια… Τόσο δούλεμα… Κρίμα και πάλι κρίμα γι αυτούς που σας πίστεψαν, σας ψήφισαν, σας στήριξαν σας αγάπησαν! Ναι, γιατί εσάς προσωπικά και κάποιους άλλους μέσα από την κυβέρνηση, σας αγαπούσαν και έπιναν νερό στο όνομά σας! Αυτή είναι η απάντηση σας στα προβλήματα του Ελληνικού λαού; Αυτή που δεν διασφαλίζει καμία προοπτική για τη χώρα; Αυτές είναι οι προτάσεις σας; Τι διαφορετικό ζήτησε ο Γιούνκερ και οι υπόλοιπη παρέα των καλόπαιδων της Ε.Ε;
Κύριε Στρατούλη, κυρία Κωνσταντοπούλου, κύριε Σκουρλέτη, αγαπημένε Μανώλη Γλέζο, κύριοι και κυρίες της Αριστεράς και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κρίμα και πάλι κρίμα… Με δολιότητα και μικροκομματικές ίντριγκες ξεγελάσατε τον Ελληνικό λαό που σας πίστεψε και τον εγκλωβίσατε σε ένα ακόμη μνημόνιο, τόσο σκληρό όσο και τα προηγούμενα!!! Σας πίστεψε ο Ελληνικός λαός αλλά, δεν θα σας συγχωρέσει… Αυτό να το θυμόσαστε!!!
Δείτε τι ψηφίζει η Βουλή των Ελλήνων σε λίγες ώρες… Δείτε τις προτάσεις και διατάξεις που αποτελούν την ταφόπλακα του Έλληνα και της χώρας. Με τις υγείες μας…
Πρόωρες συντάξεις: Προηγούμενο σχέδιο: απόδοση περίπου 71 εκατ. για το 2016. Στη νέα πρόταση 60 εκατ. το 2015 και 300 εκατ. το 2016. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, oι πρόωρες συντάξεις θα περιοριστούν από το 2016 σταδιακά [και όχι από 30.06.2015] μέχρι το 2025, διατηρώντας τις εξαιρέσεις για ειδικές κατηγορίες [βαρέα και ανθυγιεινά, μητέρες ΑΜΕΑ], χωρίς να θίγονται θεμελιωμένα δικαιώματα.
Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών (κύριες συντάξεις) και επαναφορά ουσιαστικά στα πρότερα επίπεδα, με απόδοση 350 εκατ. για φέτος και 800 εκατ. για το 2016.
Aύξηση των ιατροφαρμακευτικών εισφορών τόσο στις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις. Συγκεκριμένα, στις κύριες αυξάνονται από 4% σε 5%, (135 εκατ. απόδοση για το 2015 και 270 εκατ. ευρώ για το 2016), και στις επικουρικές από το 0% στο 5% με απόδοση μηδέν για το 2015 και 240 εκατ. ευρώ για το 2016
Αύξηση εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις από το 3% στο 3,5% με απόδοση 250 εκατ. ευρώ το 2016 και 120 εκατ. ευρώ το 2015.
Το ΕΚΑΣ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από το 2020 από ένα νέο πλαίσιο προστασίας των χαμηλοσυνταξιούχων.
Δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που θα μείωνε τις συντάξεις κατά 500 εκατ. ευρώ.
Θα αυξηθεί η σύνταξη ανασφάλιστων του ΟΓΑ.
Παραμένουν οι φόροι υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα.
Αλλάζουν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη, όπως ζητούνταν για όσους βγουν στη σύνταξη από την 30η Ιουνίου 2015.
Ακόμη, μεταξύ άλλων η πρόταση περιλαμβάνει ειδικό φόρο για τα κέρδη των επιχειρήσεων άνω των 500.000 ευρώ, αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα κέρδη των επιχειρήσεων από το 26% στο 29% και αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Ακόμη αυξάνεται ο φόρος πολυτελείας.
Πιο αναλυτικά, η πρόταση της Ελλάδας προβλέπει τα εξής:
-Διατηρείται το καθεστώς των τριών συντελεστών ΦΠΑ, με έναν υπερμειωμένο 6%, έναν μεσαίο 13% και τον υψηλό 23% (έναντι 6,5%, 13% και 23% σήμερα).
-Επιβολή έκτακτης εισφοράς 12% σε περισσότερες από 1.400 επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 500.000 ευρώ (έναντι επιβολής σε εταιρείες με κέρδη άνω του 1 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η προηγούμενη ελληνική πρόταση) για το 2014.
-Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 26% στο 29% από τη φετινή χρήση.
-Κατάργηση της έκπτωσης του 30% στην έκτακτη εισφορά για εισοδήματα άνω των 30.00 ευρώ ετησίως
Από την εφαρμογή του μέτρου αναμένονται έσοδα ύψους 220 εκατ. ευρώ για το 2015 και 250 εκατ. ευρώ για το 2016.
-Επιβολή φόρου στην τηλεοπτική διαφήμιση με στόχο να προκύψουν έσοδα ύψους 100 εκατ. ευρώ για το 2015 και επιπλέον 100 εκατ. ευρώ για το 2016.
-Επιβολή φόρου στον ηλεκτρονικό τζόγο.
-Αύξηση του φόρου πολυτελείας από το 10% στο 13% για Ι.Χ άνω των 2.500 κυβικών, αεροσκάφη, ελικόπτερα, σκάφη αναψυχής και πισίνες.
-Περικοπές ύψους 200 εκατ. ευρώ στις αμυντικές δαπάνες για το 2016 και 400 εκατ. για το 2017!
Επιπλέον μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση:
– Διοικητική επίλυση των διαφορών σχετικά με τη φορολογία ακινήτων των τελευταίων χρόνων.
O temperas… O mores…

ΠΗΓΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook