8.8.15

ΤΡΆΒΗΞΑΝ ΤΟ ΑΥΤΆΚΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ!”ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ” ΠΑΡΤΕ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ!ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ-ΟΠΩΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!



Σε τροχιά για να ολοκληρωθεί η συμφωνία ως την ερχόμενη Τρίτη και να γίνει η ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή μέχρι την Πέμπτη, είναι η Ελλάδα, κάτι που....
σημαίνει ότι είναι πιθανή η πρώτη εκταμίευση ως τις 20 Αυγούστου.

Αυτό δήλωσε πηγή της ΕΕ, με ενημέρωση για το περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Ελλάδα οδεύει προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές για το τρίτο πρόγραμμα μέχρι την Τρίτη, καθώς οι συνομιλίες προχωρούν ομαλά και ενδέχεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο σαββατοκύριακο. Ετσι, αν το σχέδιο του μνημονίου και μια επικαιροποιημένη ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους έχουν ετοιμαστεί, όπως σχεδιάζεται, την Τρίτη, η ελληνική κυβέρνηση και η Βουλή των Ελλήνων αναμένεται ότι θα τα εγκρίνουν ως την Πέμπτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η ατζέντα!
Η Ελλάδα αναμένεται να επικυρώσει άλλον έναν νόμο πακέτο που θα περιλαμβάνει διάφορες μεταρρυθμίσεις πριν από την 20ή Αυγούστου παράλληλα με τις εθνικές διαδικασίες έγκρισης της συμφωνίας ώστε να λάβει έγκαιρα μια πρώτη δόση και να κάνει την αποπληρωμή ελληνικών κρατικών ομολόγων που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και λήγουν την 20η Αυγούστου, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Ορισμένες χώρες, με προεξάρχουσα τη Γερμανία, ήθελαν να προσδιοριστούν σαφώς οι δεσμεύσεις για πιο μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις, πέραν των άμεσων ενεργειών που θα γίνουν, πρόσθεσε η πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Κρίσιμο διήμερο
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μέσα στο σαββατοκύριακο, με το 48ωρο να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την έκβαση των συζητήσεων, καθώς ο χρόνος πιέζει. Σήμερα οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι από τις 11 το πρωί, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με τα βασικά ζητήματα που πρόκειται να τους απασχολήσουν να είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα «κόκκινα» δάνεια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι πρόωρες συντάξεις.

Ελπίδες τέλος!
Ψαλιδίζουν τις όποιες ελπίδες για κούρεμα του χρέους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, λέγοντας ότι το περισσότερο που έχει να λάβει η κυβέρνηση θα είναι μια… βελτιωμένη υπόσχεση ανάλογη με εκείνη του 2012 για ελάφρυνση του χρέους.
Οι πληροφορίες μάλιστα που προέρχονται από το περιβάλλον του επικεφαλής του Eurogroup αναφέρουν και “αγκάθια” στη διαπραγμάτευση λόγω της στάσης της Ελληνικής κυβέρνησης κυρίως λόγω ιδεολογικών αντιλήψεων και τονίζουν ότι η συμφωνία από μόνη της δεν αρκεί. Η Ελλάδα πρέπει να λάβει σκληρά μέτρα και να τα τηρήσει, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα διασφαλιστεί από τη μεριά των δανειστών δια της χρηματοδότησης η οποία θα συνεχίσει να είναι με το σταγονόμετρο, πάντα εξαρτώμενη από τις μεταρρυθμίσεις και την τήρηση των σκληρών κανόνων που θα τεθούν.
Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Μετά τις πληρωμές του καλοκαιριού ακολουθούν μικρές δόσεις. Τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια, το ελληνικό χρέος δεν συνιστά πρόβλημα. Ιδίως όσο παρατηρείται δισταγμός στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, δεν βλέπω τις προϋποθέσεις να δοθεί μια αντίστοιχη ρύθμιση στην ελληνική κυβέρνηση. Νομίζω ότι στην καλύτερη περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει μια πιο συγκεκριμένη διατύπωση της αναφοράς του 2012, η οποία έως σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί, διότι η Ελλάδα δεν έχει πείσει ότι εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την αναδιάρθρωση της οικονομίας της. Αφού η ελληνική κυβέρνηση δώσει δείγματα γραφής, τότε θα ρυθμιστεί και το χρέος”


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook