4.9.15

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ...


 
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Του ΝΙΚΟΥ ΠΕΡΠΕΡΑ
Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ Λ. Ε. ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΩΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ- ΔΗΜΑΡ 'Η ΚΑΙ ΝΔ
Στη γλώσσα του αυριανισμού μίλησε από τη συχνότητα του ...
Kontra Channel ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι οι βουλευτές που πήραν την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας υλοποιούσαν σχέδιο του… Σόιμπλε για την ανατροπή της κυβέρνησής του. Ιδού το απόσπασμα:
«Το σχέδιο (των δανειστών) ήταν να μας πάνε στη χρεοκοπία για να ρίξουν την κυβέρνηση. Είχαν σχέδιο να μας ρίξουν το Φεβρουάριο. Δεν το κατάφεραν και πήραμε μια συμφωνία με τη λεκτική ασάφεια, που πληρώσαμε μετά. Το προσπάθησαν και μετά, όταν έκλεισαν την κάνουλα της ρευστότητας. Στο τέλος επιχείρησαν να μας ρίξουν με το σχέδιο Σόιμπλε μέσω του Grexit. Όταν δεν τον κατάφεραν αυτό, το κατάφεραν με την απόφαση 30 βουλευτών να ρίξουν την κυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι περίμενα οι του Λαφαζάνη να στηρίξουν την κυβέρνηση και να συζητήσουμε μετά την αλλαγή πολιτικής, δεν το έπραξαν. Μου έδωσαν απάντηση πως ούτε ψήφο εμπιστοσύνης θα μου έδιναν… Οι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στη συγκυβέρνηση του 1989, έριξαν με τις επιλογές τους την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς».
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Εν πρώτοις, φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεχνάει τι λέει από κανάλι σε κανάλι, με αποτέλεσμα να εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Μόλις προ ολίγων ημερών, αποκάλυπτε ευθαρσώς στο Alpha ότι ο ίδιος αποφάσισε να πάει σε εκλογές ήδη στις 12 Ιουλίου, την ημέρα δηλαδή που συνομολογούσε το τρίτο μνημόνιο με τους δανειστές. Προφανώς, στο πλαίσιο των άρρητων δεσμεύσεων που είχε αναλάβει έναντι των Μέρκελ- Σόιμπλε, και που περιελάμβαναν τον εξοστρακισμό των ενοχλητικών φωνών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ανετράπη, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας. Ο ίδιος διέλυσε κυριολεκτικά το κόμμα του από τη στιγμή που πέρασε τον Ρουβίκωνα στις Βρυξέλλες.
‘Οσο για τους «ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στη συγκυβέρνηση του 1989» και «έριξαν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς», εννοεί άραγε τον Γιάννη Δραγασάκη; Ή μήπως τον Φώτη Κουβέλη, που συμπλέει τώρα, μαζί με πλειάδα στελεχών της ΔΗΜΑΡ, με αυτό που έχει απομείνει από το κόμμα που φέρει ακόμη τον τίτλο του ΣΥΡΙΖΑ;
Ένα είναι απολύτως σαφές: η εκστρατεία λάσπης εναντίον της Λαϊκής Ενότητας είναι μόνο το προπέτασμα καπνού για να συγκαλύψει τη νέα, αντιλαϊκή «συγκυβέρνηση» που ετοιμάζει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Συγκυβέρνηση με τις παλιές μνημονιακές δυνάμεις- κατά προτίμηση το ΠΑΣΟΚ και τα υπολείμματα της ΔΗΜΑΡ, πιθανότατα και με το ΠΟΤΑΜΙ, αν χρειαστεί ακόμη και με τη Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στο Αιγάλεω, αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες στο ΠΑΣΟΚ (χωρίς τα «βαρίδια» του Βενιζέλου και του Λοβέρδου). Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε, «μέσα από μια πραγματική αυτοκριτική, απαλλαγμένο από το βαρίδι Βενιζέλος, να έχει μια ουσιαστική μετατόπιση» κι αυτό θα έφερνε τον ΣΥΡΙΖΑ «σε επικοινωνία, ίσως, με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».
Με ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, λοιπόν, στη μεγάλη σοσιαλδημοκρατική οικογένεια των Ολάντ, Σουλτς και Σία. Ιδού το μέλλον που υπόσχονται στους πολίτες που επένδυσαν ελπίδες στο ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του. Άξιοι !




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook