2.9.15

Τρόποι «καθαρισμού» του μυαλού!


Το μυαλό μας βρίσκεται συνεχώς σε διαδικασία σκέψης και εγρήγορσης δείχνοντας να δουλεύει ασταμάτητα, ακόμα και τις ώρες που κοιμόμαστε...

Το να «ζείτε το παρόν» χωρίς άλλες σκέψεις, θεωρητικά ακούγεται ιδανική λύση αλλά στην πράξη αποδεικνύεται δύσκολη επιλογή, καθώς όλο και κάτι θα σας απασχολεί. Για να μπορέσετε να χαλαρώσετε, καθαρίζοντας για λίγο το μυαλό σας από τις καθημερινές έγνοιες, ακολουθήστε τις παρακάτω πέντε πρακτικές συμβουλές.

1. Πείτε όχι στις ειδοποιήσεις.
 Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις στο τηλέφωνό σας από το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και αφήστε μόνο όσα πραγματικά σας ενδιαφέρουν, όπως προσωπικό τηλεφωνητή και επαγγελματικά mails. Ακόμα και μια μικρή διακοπή για να δείτε τελικά πως ένας φίλος σας δημοσίευσε μια φωτογραφία, μπορεί να αποδιοργανώσει εντελώς το μυαλό σας και να αποσπάσει την προσοχή σας, αφήνοντάς σας τελικά με ελάχιστα αποθέματα ενέργειας.

2. Βάλτε προτεραιότητες στην καθημερινή σας λίστα.
Μπορεί να φτιάχνετε λίστα καθημερινά αλλά τις περισσότερες φορές τυχαίνει να μην μπορείτε να πραγματοποιήσετε όλα όσα περιέχονται στην to-do-list. Αυτό συμβαίνει γιατί πάντα προκύπτουν νέα πράγματα τα οποία δεν είχατε ίσως υπολογίσει και έτσι έρχονται καθυστερήσεις στο πρόγραμμα που θέλετε να ακολουθήσετε. Μπορείτε αρχικά, να περιορίσετε τα πράγματα που θεωρείται σημαντικά για την καθημερινότητά σας και να ιεραρχήσετε τα πρέπει και τα μπορώ σας. Θα νιώσετε πραγματική ικανοποίηση όταν στο τέλος της ημέρας συνειδητοποιήσετε ότι τίποτα δεν έχει απομείνει «για αύριο».

  3. Μην κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα.
Αντί να καταπιάνεστε με πολλά κάθε ημέρα, προσπαθήστε να κάνετε σωστά ένα πράγμα τη φορά. Σταδιακά η αφοσίωση και η συγκέντρωση σε λιγότερα πράγματα, θα σας ωφελήσει, καθώς θα αρχίσετε να αισθάνεστε ήρεμοι και περισσότερο ικανοί να αντιμετωπίσετε το κάθε τι.

  4. Βάλτε πρόγραμμα.
 Τίποτα δεν οδηγεί περισσότερο σε νοητική υπερφόρτωση από το να βάζετε καθημερινά πολλές δραστηριότητες σκόρπιες μέσα στη μέρα. Μπορεί να θέλετε να ικανοποιήσετε όλους τους φίλους σας, βάζοντας ραντεβού μετά τη δουλειά, να θέλετε να είστε άψογοι στη δουλειά σας και να αναλαμβάνετε πολλές υποχρεώσεις, αλλά τίποτα από αυτά δεν θα είναι επιτυχημένο ΑΝ δε βάλετε σε τάξη όλες σας τις υποχρεώσεις. Ξεκινήστε τη μέρα σας βάζοντας χρονοδιάγραμμα και θα δείτε πως θα είστε πιο αποτελεσματικοί σε κάθε δουλειά που αναλαμβάνετε.

  5. Νιώστε το σώμα σας και αναπνεύστε.
Νιώστε τα δάχτυλά σας, τα χέρια σας, τους ώμους σας και συνδέστε το σώμα με τη σκέψη σας. Θα καταλάβετε πως είναι δύσκολο να αφοσιωθείτε στο σώμα σας όταν υπάρχουν πολλές σκέψεις στο μυαλό σας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μπορεί να φαίνεται αγχωτικός, αλλά δεν πρέπει να είναι πάντα έτσι. Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, αφήστε χρόνο για να πάρετε βαθιές αναπνοές που θα «αδειάσουν» το μυαλό από εικόνες και συλλογισμούς και νιώστε την ικανοποίηση κάθε φορά που ο νους σας εστιάζει σε εσάς.

 post4life.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook