4.11.15

«ΜΠΡΑΒΟ», ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΡΙΑ ΣΤΟΝ κ. ΦΙΛΗ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η ανιστόρητη και απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Παιδείας, κ Φίλη, ότι δεν υπήρξε ποντιακή γενοκτονία, ήδη έχει...
βρει τους χειροκροτητές της από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, όπου πανηγυρίζουν ότι ακόμα και Έλληνες επίσημοι απορρίπτουν αυτά τα… «ιστορικά ψεύδη», ότι δήθεν διαπράχτηκε γενοκτονία στον Πόντο σε βάρος των Ελλήνων.
Ήδη το θέμα πηρέ έκταση στον τουρκικό τύπο με εγκωμιαστικά σχόλια για τον απαράδεκτο κ Φίλη, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στην επίσημη τουρκική πλευρά ενώ ακόμα και Τούρκοι έχουν αναγνωρίσει την γενοκτονία, να εκφράζει την ικανοποίηση της για την… αποκατάσταση της «ιστορικής αληθείας» ακόμα και από Έλληνα υπουργό! Μάλιστα!
Το λιγότερο που πρέπει να κάνει ο απαράδεκτος και ανιστόρητος υπουργός Παιδείας, (είναι δυνατόν να έχουμε ένα τέτοιο υπουργό Παιδείας ;), αν δεν θέλει να ανασκευάσει τις δηλώσεις του είναι να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει μεγάλη έκταση γιατί η γενοκτονία των Ποντίων συνδέεται τα τελευταία χρόνια με την γενικότερη γενοκτονία των χριστιανών της Μικράς Ασίας, δηλαδή και την γενοκτονία των Αρμενίων την οποία έχουν ήδη αναγνωρίσει πολλές χώρες, αλλά και την γενοκτονία των Ασσυρίων που τα τελευταία χρόνια ήρθε στο προσκήνιο ζητώντας και αυτοί την ιστορική και ηθική τους δικαίωση.
Όλοι αυτοί περίμεναν τον κ Φίλη για να… αποκαταστήσει κατά την Άγκυρα, την «ιστορική αλήθεια»!
Αίσχος!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook