3.11.15

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ : Η «ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ» ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ


Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή πριν λίγες μέρες η αριστερή κυβέρνηση ουσιαστικά ενταφιάζει τους Έλληνες αγρότες και συνταξιούχους, αλλά ταυτόχρονα έχει και ένα δώρο προς τους μετόχους του Μεγάρου Μουσικής, καθώς συνεχίζει να απαλλάσσεται από την κατάθεση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας που είναι αναγκαία και επιβεβλημένη για κάθε επιχείρηση που θέλει να έχει δραστηριότητα!
Οι φορολογικές αλλαγές που επέρχονται, είναι οι εξής:
• Αποσαφηνίζεται ότι το αγροτικό πετρέλαιο θα επιβαρύνεται με ειδικό φόρο κατανάλωσης 200 ευρώ ανά 1.000 λίτρα αντί για 66 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα. Ο αυξημένος φόρος...
ισχύει από 01/10/2015 έως 30/09/2016. Από την 01/10/2016 δεν θα υπάρχει ειδικό καθεστώς για τους αγρότες, οι οποίοι θα πληρώνουν κανονικά την τιμή του πετρελαίου κίνησης.
• Οι μικρές ζυθοποιίες, πλήρωναν μέχρι σήμερα το 50% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβαλλόταν στη μπίρα, εφόσον η παραγωγή τους δεν ξεπερνούσε τα 200.000 εκατόλιτρα ετησίως. Ο συντελεστής του 50% θα παραμείνει σταθερός μόνο για τις μικρές ζυθοποιίες που θα παράγουν μέχρι 15.000 εκατόλιτρα. Για όλες τις υπόλοιπες ο συντελεστής θα διαμορφωθεί από το 2016 από 55% έως 75% κάτι που σημαίνει ότι και η φορολογική επιβάρυνση θα αυξηθεί κατά 50%.
• Στη ρύθμιση των 100 δόσεων, έχει ενσωματωθεί περιουσιακό κριτήριο. Προβλέπει ότι όποιος χρωστάει λιγότερα από 5.000 ευρώ, για να διατηρήσει το μηδενικό επιτόκιο, πρέπει, πέραν του εισοδηματικού κριτηρίου, να πληροί και το περιουσιακό κριτήριο που ορίζει ότι η αξία των ακινήτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη διάταξη αναδιατυπώθηκε έτσι ώστε ο έλεγχος να γίνει με βάση τις αξίες που προκύπτουν για τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ. Με το που θα ψηφιστεί ο νόμος, η ΓΓΔΕ θα «τρέξει» τον έλεγχο και για όσους προκύψει ότι έχουν ακίνητα άνω των 150.000 ευρώ, θα τους «φορτώσει» επιτόκιο 5% ακόμη και αν πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο.
• Προβλέπεται η μεταφορά 500 οργανικών θέσεων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ.
• Αυξάνεται από 3.500 σε 4.020 ο αριθμός των υποθέσεων φορολογικού και τελωνειακού ενδιαφέροντος που μεταφέρονται από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ, προκειμένου να αποφεύγονται επικαλύψεις αρμοδιοτήτων.
• Παρατείνεται η απαλλαγή του Μεγάρου Μουσικής από την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.
Η συγκυβέρνηση πλέον βάζει ταφόπλακα στο μέλλον της Ελλάδας, καταστρέφοντας την πρωτογενή παραγωγή και συν τοις άλλοις εξευτιλίζει τους συνταξιούχους, κάνοντας τουν να ζουν με ψίχουλα.
Ταυτοχρόνως, από σήμερα, με απόφαση του υπουργείου δικαιοσύνης απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί, που πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούν να προχωρήσουν εξώσεις και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις ενώ ανοιχτό είναι και το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας καθώς από τον περασμένο Δεκέμβριο δεν υπάρχει σχετική διάταξη αλλά μόνο moratorium από τις τράπεζες. Κατά συνέπεια από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 γίνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.
Οι ημέρες εξαθλίωσης της ελληνική κοινωνίας είναι πλέον μπροστά μας. Αυξάνουν τους φόρους και την ίδια στιγμή μειώνουν τις συντάξεις, ενώ οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι είναι νοματαγείς και δεν ξεχνούν όπως κάποιοι άλλοι υπουργοί να δηλώσουν τα εισοδήματά τους, θα κληθούν να βάλουν ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Κύριοι του ΥΠΟΙΚ πως περιμένετε να έρθει η ανάπτυξη στην ατμομηχανή της οικονομίας όταν σκοτώνεται τις υγιείς επιχειρήσεις; Πως θα κινηθεί η αγορά όταν μειώνεται συντάξεις, από τις οποίες ζουν πλέον 3 και 4 άτομα σε κάθε οικογένεια;
Η ανεργία με μαθηματική ακρίβεια θα εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ μόνο ανησυχία προκαλεί η έρευνα της Eurostat για την Ευρωζώνη, αφού η χώρας μας αναδεικνύεται »πρωταθλήτρια» στο ποσοστό ανεργίας και στο ποσοστό ανεργίας των νέων ανάμεσα στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με 25% ανεργία (στοιχεία Ιουλίου 2015) η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας και ακολουθείται από την Ισπανία με 21,6% και την Κροατία με 15,4%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στη Γερμανία με 4,5%, την Τσεχία με 4,8% και την Μάλτα με 5,1%.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να… στείλει στο απόσπασμα την ελληνική αγροτιά, έναν απο τους μεγαλύτερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, αφού αγροτικός τομέας είναι ο κύριος τροφοδότης της μεταποίησης τροφίμων, που είναι σήμερα ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας και περιλαμβάνεται στους πέντε κλάδους με τον υψηλότερο πολλαπλασιαστή στην ελληνική οικονομία.
Επίσης η γεωργική εκροή συνδέεται στενά με τους κλάδους των μεταφορών, του χονδρεμπορίου και του λιανικού εμπορίου. Από πλευράς εισροών, η γεωργία υποστηρίζει την εγχώρια χημική βιομηχανία λιπασμάτων και φυτο-προστατευτικών σκευασμάτων, παραγωγή σπόρων και εργαλειομηχανών.
Επίσης αποτελεί μια σημαντική πηγή εργασίας στην περιφέρεια (2ος μεγαλύτερος εργοδότης μετά από το λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο), καθώς και μια σημαντική πηγή μερικής απασχόλησης (λόγω πολλών μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων).
Το κλίμα ήδη στην ελληνική περιφέρεια είναι τεταμένο, ενώ όσοι αγρότες είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το μόνο σίγουρο είναι πως θα ρίξουν »μαύρο» στα δύο κόμματα που οδηγούν την αγροτική οικονομία στην καταστροφή.
Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό, ο μόνος κλάδος που συνεχίζει να στέκεται όρθιος παρά τις αντιξοότητες και να παράγει έστω και περιορισμένα είναι ο αγροτικός. Και οι κύριοι της »αριστεράς» δίνουν την χαριστική βολή. Ο Έλληνας καθηγητής και στοχαστής Παναγιώτης Κονδύλης επισημαίνει ότι: «1% βιομηχανική παραγωγή αξίζει εκατό φορές περισσότερο από 1% τουριστική ανάπτυξη διότι, η πρώτη συμβάλει στην αυτάρκεια της χώρας».
Η ιστορία θα γράψει με τα πιο μελανά χρώματα αυτή την περίοδο της ελληνικής δημοκρατίας. Αυτή είναι η »αριστερά» του Α. Τσίπρα.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΟΥΛΙΑΣ
ithesis



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook