20.11.15

O Β.Πούτιν ζητάει χρήση του άρθρου 51 του ΟΗΕ για στρατιωτική επέμβαση σε κράτη που "υποθάλπουν" τους τζιχαντιστές


Η Ρωσία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι αισθάνεται δικαιωμένη από τις επιθέσεις που έχει....
εξαπολύσει κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και σε άλλες περιοχές. Πολλές μάλιστα χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία προστρέχουν στη Μόσχα για συνεργασία στην
αντιμετώπιση της απειλής του ISIS, επιβεβαιώνοντας πλήρως τους ισχυρισμούς των Ρώσων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν όμως είναι τώρα αποφασισμένος να κάνει ένα βήμα πιο πέρα και να στοχοποιήσει όχι μόνο τους τζιχαντιστές, αλλά και αυτούς που τους υποστηρίζουν. Και δεν μιλάμε πλέον μόνο πολιτικά, όπως έκανε πρόσφατα από τη Σύνοδο των G-20 στην Αττάλεια λέγοντας πώς 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από αυτές του G-20 συνδράμουν τους τζιχαντιστές, αλλά και στρατιωτικά.

Η σπουδαία είδηση ήρθε χθες, όταν ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε εντολή στον μόνιμο εκπρόσωπο της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλιν Τσούρκιν να καταθέσει σχέδιο ψηφίσματος κατά των τζιχαντιστών, στο οποίο θα περιέχεται πρόνοια πώς αν κάποιο μέλος του ΟΗΕ δεχθεί επίθεση από τζιχαντιστές με νεκρούς να μπορεί με βάση το άρθρο 51 περί αυτοάμυνας να επιτεθεί στα εδάφη απ' όπου προκλήθηκε ή υποστηρίχθηκε η τρομοκρατική ενέργεια.

Το σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως η Μόσχα με τη σφραγίδα του ΟΗΕ επιδιώκει να βάλει στο στόχαστρο χώρες όπως η Τουρκία και το Κατάρ που χρηματοδοτούν ή εξοπλίζουν τους τζιχαντιστές και εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια της Συρίας μέσω του ISIS για να κερδοσκοπούν.

Ήδη, η ενέργεια-ματ αυτή της Ρωσίας έχει προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο στην Τουρκία και στο Κατάρ, αλλά και στα “μεγάλα αφεντικά” της Δύσης, στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία για το τι στάση πρέπει να κρατήσουν, τι στιγμή πάντως πώς ο ISIS απειλεί πλέον ανοιχτά με χτυπήματα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι ακόμη δεν έχει ξεφύγει από τη δίνη της τρομοκρατίας.

Είναι βέβαιο λοιπόν πώς θα υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα με τη Ρωσία να ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη θέση της στη Μέση Ανατολή και να μαζεύει γύρο της ένα συνασπισμό δυνάμεων που θέλουν να τελειώνουν με την τρομοκρατία.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook