25.12.15

ΗΠΑ: Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια καίνε περισσότερο από όλη την Αιθιοπία



Μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας από όσο καταναλώνει σε ένα χρόνο όλη η...

Αιθιοπία ή όλο το Σαλβαδόρ, καταναλώνεται στις ΗΠΑ μόνον και μόνον για τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια που στολίζουν τα δέντρα και τα σπίτια των Αμερικανών.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών του Κέντρου Παγκόσμιας Ανάπτυξης, οι ΗΠΑ καταναλώνουν περίπου 6,63 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες! Αντιστοίχως, η ετήσια κατανάλωση ενέργειας στο Σαλβαδόρ φτάνει τα 5,35 δισεκατομμύρια, στην Αιθιοπία τα 5,3 δισεκ. και στην Τανζανία τα 4,81 δισεκ.

  Να προσθέσουμε ότι αυτές οι 6,63 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόνο το 0,2% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στις ΗΠΑ μέσα σε έναν χρόνο. Παρ' όλα αυτά, η ενέργεια αυτή θα αρκούσε για να λειτουργήσουν 14 εκατομμύρια ψυγεία.

  Οι έρευνες υπενθυμίζουν επίσης ότι η ενέργεια που καταναλώνουν τα νοικοκυριά στις ΗΠΑ αποτελεί, κατά μέσο όρο, το ένα τέταρτο της συνολικής κατανάλωσης της χώρας. "Με άλλα λόγια, το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνεται εκτός των νοικοκυριών, στις εμπορικές και βιομηχανικές ζώνες" σημειώνουν, εκτιμώντας ότι η οικιακή κατανάλωση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο "ένας από τους παράγοντες" στο πλαίσιο της εφαρμογής μιας στρατηγικής για την εξοικονόμηση ενέργειας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook