24.12.15

Έβγαλαν «μαστίγιο» οι δανειστές – Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει η κυβέρνηση


Νέος εκβιασμός… Οι πιστωτές με αντάλλαγμα τη διευθέτηση του χρέους ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε σκληρές αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά.

Συγκεκριμένα, όπως...
αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Αγορά», υπογραμμίζουν ότι αναλόγως το ύψος των δύο αυτών παρεμβάσεων θα είναι και η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Ουσιαστικά ζητούν να θεσμοθετηθούν σε ένα «πακέτο», στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, τόσο η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και η προκήρυξη των απεργιών, όσο και οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις, η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τις πρόωρες συντάξεις και ο δραστικός περιορισμός των προνοιακών επιδομάτων.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι θα θεωρήσουν «μονομερή ενέργεια» οποιοδήποτε νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή πριν αρχίσουν οι νέες διαπραγματεύσεις τον Ιανουάριο.

«Αιχμή του δόρατος» στον νέο εκβιασμό των δανειστών είναι το ΔΝΤ, αλλά συναινεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκπρόσωπος της οποίας στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι οι θεσμοί αναμένουν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά.


hellasforce


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook