24.12.15

Oι ΗΠΑ προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν στρατιωτικό πραξικόπημα στη Συρία


ΜΌΣΧΑ, 24 Δεκεμβρίου — RIA Novosti.
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα  στην αρχή της ένοπλης  σύγκρουσης στην Συρία  έψαχνε μια ευκαιρία για να προωθήσει την αλλαγή του  καθεστώτος του...
Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, αλλά  η στρατηγική της Ουάσιγκτον απέτυχε, αναφέρει η εφημερίδα  Wall Street Journal  αναφερόμενη στους  νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους.

Στην αρχή της ένοπλης  σύγκρουσης   στην Συρία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες  προσπάθησαν να καθορίσουν «τις ρωγμές στη λειτουργία», που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν  για να προωθήσουν ένα  στρατιωτικό πραξικόπημα», αλλά δεν το κατόρθωσαν». Το 2011, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εντόπισαν Αξιωματούχους Αλαουΐτες , που θεωρητικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αλλαγή του καθεστώτος.
Το 2011 η πολιτική του Λευκού οίκου ήταν να προχωρήσουν  στην πολιτική μετάβαση στη Συρία δια μέσω της ανίχνευσης ρωγμών στην λειτουργία και την  προσφορά κινήτρων στους ανθρώπους για να εγκατέλειπαν  τον Άσαντ, — είπε στην εφημερίδα ένας από τους πρώην υπαλλήλους της προεδρικής διοίκησης των ΗΠΑ.
Όσο για μυστικές επαφές της Ουάσιγκτον με το καθεστώς του Assad, γίνονταν  ακανόνιστα. Μερικές φορές οι εκπρόσωποι των δύο χωρών μιλούσαν  μεταξύ τους απευθείας, σε άλλη στιγμή τα μηνύματα  μεταδίδονταν  μέσω μεσαζόντων, σηματοδοτεί η έκδοση. Εξάλλου, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, όπως η εφημερίδα γράφει, ο πρόεδρος της Συρίας προσπάθησε να επικοινωνήσει με την διοίκηση των ΗΠΑ  και  να δηλώσει την ανάγκη του συνδυασμού των ΗΠΑ και της  κυβέρνησης  της Συρίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας
Στη Συρία από το Μάρτιο του 2011 συνεχίζεται η ένοπλη σύγκρουση, το αποτέλεσμα της οποίας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, είναι ότι έχουν σκοτωθεί  πάνω από 220 χιλιάδες άτομα.  Τα Κυβερνητικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν ομάδες μαχητών που ανήκουν σε διαφορετικές ένοπλες ομάδες.
Οι πιο ενεργοί μαχητές είναι από τις εξτρεμιστικές οργανώσεις  των  εξτρεμιστικών οργανώσεων «Ισλαμικό κράτος» και «Dzhebhat an-Nusra» (απαγορευμένες  στη Ρωσία)
ria.ru


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook