7.12.15

Το τέλος της Τουρκίας έρχεται από την ΚΑΣΠΙΑ.


ΦΩΤΟ από karfotiko.blogspot.com 
Δεν φοβούνται μόνο τις πυραυλικές επιθέσεις από την Κασπία τρέμουν στην ιδέα μήπως ανοίξουν οι πόρτες από τις οποίες μπήκαν οι πρόγονοι τους στην Ρωμαίικη Βυζαντινή Αυτοκρατορία γιατί ....
ξέρουν ότι και πάλι δια μέσου αυτών θα φύγουν.
Η Αχίλλειος πτέρνα της αλεπούς λέγεται ΚΑΣΠΙΑ.
Για αυτό και τρέχει η αλεπού τα τελευταία 24ωρα και καταλαμβάνει παράνομα θέσεις στήνοντας στρατιωτικά προγεφυρώματα στο Βόρειο Ιράκ.
Είναι φυσικό τα κλεμμένα πετρέλαια της Μοσούλης που την κάλυπταν ενεργειακά να την απασχολούν ν αλλά εκείνο που φοβάται περισσότερο είναι αυτό που έχουν οι Ρώσοι στο μυαλό τους.
Τους τελευταίους μήνες η Θαλάσσια πλατφόρμα που λέγεται Κασπία έχει αναδειχτεί σε μείζον γεωστρατηγικό διάδρομο που επηρεάζει τις πολεμικές εξελίξεις στην Μεσοποταμία.
Δεν φοβούνται μόνο τις πυραυλικές επιθέσεις από την Κασπία τρέμουν στην ιδέα μήπως ανοίξουν οι πόρτες από τις οποίες μπήκαν οι πρόγονοι τους στην Ρωμαίικη Βυζαντινή Αυτοκρατορία γιατί ξέρουν ότι και πάλι δια μέσου αυτών θα φύγουν.
Τώρα που παίζει η Τουρκία με τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου, επίκαιρες οι σημερινές δηλώσεις…
¨Η Τουρκία προτίθεται να τηρήσει επακριβώς τη ‘Σύμβαση του Μοντρέ- Montreux’ που διέπει τη λειτουργία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή των Στενών του Βοσπόρου, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar Tass.
Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης η Άγκυρα ετοιμάζεται να θεσπίσει κυρώσεις και σχεδιάζει να προβεί σε πλήρη έλεγχο των πλοίων που διέρχονται από τα Στενά.
«Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για τα εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν κάθε προσπάθεια υπονόμευσης ή χρησιμοποίησης για δικούς τους σκοπούς το υφιστάμενο καθεστώς του Μοντρέ», είπε.
07/12/2015 http://www.pronews.gr/portal
Τώρα τρέχει και δεν φτάνει η γείτονα χώρα να προστατέψει τα νώτα της από την πλευρά της Κασπίας Θάλασσας.
Κατάλαβαν οι Τούρκοι και οι σύμμαχοι τους ότι οι στρατιωτικές βάσεις των Ρώσων στην Συρία δεν αποσκοπούν μόνο στην προστασία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αλλά ουσιαστικά ενεργούν σαν προγεφυρώματα της μεγάλης καθόδου των Ρώσων που προαποφασίστηκε στην Μέση Ανατολή και με παράλληλο σκοπό την διάλυση της νεοθωμανικής αυτοκρατορίας του κ. Ερντογάν.
Μόλις οι Τούρκοι κάνουν το απονενοημένο και κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ, η κάθοδος των Ρώσων θα γίνει μέσω του στενού ορεινού αυχένα του Καυκάσου αλλά με μεγαλύτερη ευκολία δια αποβατικών κινήσεων στρατευμάτων μέσω ΚΑΣΠΙΑΣ και του φιλικού Ιράν που θα τους ανοίξει τον σχετικό διάδρομο διέλευσης.
ΚΑΙ στην ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ του ΘΑΝΑΤΟΥ της η Τουρκία θα είναι ΜΟΝΗ.
¨Το ΝΑΤΟ έχει αποκλείσει την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε ελβετική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων που πολεμούν τους τζιχαντιστές.
Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε επίσης ότι η σύγκρουση αυτή δεν είναι ένας πόλεμος ανάμεσα στη Δύση και τον ισλαμικό κόσμο, αλλά ένας πόλεμος κατά «του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας», με τους μουσουλμάνους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή…
Το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει την Τουρκία να βελτιώσει την αντιαεροπορική της άμυνα μετά την κατάρριψη από την Άγκυρα ενός ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους τον περασμένο μήνα, συμπλήρωσε εξάλλου ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι η διεθνής συμμαχία θα υιοθετήσει ένα πακέτο μέτρων για την Τουρκία πριν από τα Χριστούγεννα.
Ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη για μια επίλυση της κρίσης με τη Ρωσία μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους αυτού. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ την κάλεσε να «διαδραματίσει έναν πιο εποικοδομητικό ρόλο στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους», σημειώνοντας ότι «μέχρι στιγμής η Ρωσία έχει επιτεθεί σε άλλες ομάδες και επικεντρώνεται στην υποστήριξη του καθεστώτος του (Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ).¨
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο) http://www.defence-point.gr/news/
Μετά από αυτές τις κινήσεις η Ρωσική μηχανή θα θελήσει να ανοίξει τα ΣΤΕΝΑ και να δώσει λύση στα προβλήματα πού ήδη θα έχει δημιουργήσει η Τουρκία στο Αιγαίο…
Γιατί η αλεπού αποφάσισε να μάθει κολύμπι στα Αιγαιοπελαγίτικα νερά.
¨Σε μια νέα πρωτοφανή πρόκληση προσχώρησε η Τουρκία μετά από ένα τριήμερο έντονης αεροπορικής παράνομης δραστηριότητας στο Αιγαίο, καθώς κάλεσε την Ελλάδα να τροποποιήσει το σχέδιο άσκησης στο Κεντρικό Αιγαίο η διαφορετικά να ακυρώσει την άσκηση επειδή επικαλύπτει περιοχή που έχει δεσμεύσει από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο η Τουρκία για ασκήσεις στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, εντός του FIR Αθηνών.
Με τις ΝΟΤΑΜ Α5567 και Α5563 η Τουρκία επιμένει προκλητικά στην διατήρηση του πεδίου βολής στο κέντρο του Αιγαίου ένα ζήτημα που είχε προκαλέσει εντονότατη αντιπαράθεση και στους κόλπους του ΝΑΤΟ την περασμένη Άνοιξη αλλά θέτει και μια σειρά ακόμη ζητήματα.¨
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΑΝΑΚΥΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ:http://www.liberal.gr/arthro/23695/amyna–diplomatia/2015/tourkiki-proklisi.html
http://www.defence-point.gr/news/
Το Ρωσικό γεωπολιτικό μπαλκόνι της Μαύρης Θάλασσας που λέγεται ΚΡΙΜΑΙΑ βλέπει ήδη δια γυμνού οφθαλμού την Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη.
Πλησιάζει δραματικά ο καιρός που οι Τούρκοι δεν θα αισθάνονται καμία απολύτως τύψη για τα κλεμμένα διότι τα κλοπιμαία θα επιστραφούν.
¨Το  ψεύτικο  δεν αναπαύει,  γιατί  δεν  έχει  Χάρη  Θεού.  Και  ό  άδικος  πού  άδικεί  και  λέει: αυτό είναι δικό μου,  δεν  αναπαύεται.  Νά,  οί  Τούρκοι  στην  Κωνσταντινούπολη,  αν και πέρασαν τόσα χρόνια άπό τήν Άλωση, όταν βλέπουν τους Έλληνες πού πηγαίνουν εκεί, νιώθουν ότι έχουν ένα αρπαγμένο πράγμα και κοιτάνε σάν νά ήρθε ό ιδιοκτήτης!  Και  είναι  Τούρκοι  και  πέρασαν τόσα χρόνια!¨ ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook